правилно ли е така

05.01.08
17:02

Добър вечер.В списание “Мускули” прочетох интервю с един културист, който казва че тренира ръцете 2 пъти седмично.Първия път е “тежка тренировка” т. е 3 упражнения по 3 серии, 10, 10 и 8 повторения.Втория път е напомпваща - 3 серии по 20, 25-30 повторения.Също така казва, че 2те тренировки трябва да са през 2-3 дни.Та аз реших да го пробвам това и искам да ви питам дали добре съм подредил слита :
понеделник - гърди
вторник - ръце /тежка тренировка/
сряда - рамо+трапец
четвъртък - гръб
петък - крака
събота - ръце / напомпваща/
Ако не е правилно, споделете как би било добре да са подредени. :)

05.01.08
17:14

Ще претренираш според мен ...

NE

05.01.08
17:20

кажи си стажа,годините ... ние как да те преценим и да ти кажем...нали ме разбираш? защото ако си начинаещ с 2 тренировки за ръце ми се струва малко пресилено и ненужно ;)

05.01.08
17:33

Тренирам от 2 години.

05.01.08
17:41

казано от Ванко на 05.01.08, 17:33:

Тренирам от 2 години.

според мен е пренатоварващо бицепса все пак е малка мускулна група и ще се прецакаш сам ;) аз бях пренатоварил и паднах с около 1 2 санта ..... от тогава малките мускулни групи леко ги тренирам ;)

05.01.08
17:49

Ще претренираш, казваш че ще тренираш ръце 2 пъти.. дефакто след гърди и гръб стават 3 пъти.Специално бицепса може да расте и то едно упражнение веднъж седмично.Програмите от такива списания за мен са пълни заблуди.. това, че някой който е с статус “аптека” тренира така и расте не значи, че обикновения човек ще може да се възстанови само с храна та дори и добавки.Големите ръце идват покрай другите групи - имаш голям гръб и гърди => имаш големи ръце.Вместо да наблягаш на ръцете наблегни на големите групи предимно с базови упражнения, тренирай ръцете малко, но тежко, храни се правилно, спи по 8-10 часа и резултатът ще дойде.Пробвах подобна тренировка преди половин година, резултатът беше пълен застой в ръцете за 3 месеца.Това, което го тренирах аз също беше на принципа тежка/лека.

Мнението беше редактирано от RedWalker на 05.01.08 17:52.

05.01.08
17:56

Благодаря на всички, посъветвали ме и най-вече на RedWalker.А дали ще има някакъв ефект, ако тази седмица тренирам ръцете тежко, а другата е леко ?

05.01.08
18:41

Няма смисъл просто според мен, но нали знаеш че чрез експериментиране опознаваш по-добре тялото си, така че..

Мнението беше редактирано от RedWalker на 05.01.08 18:59.

05.01.08
19:32

Разбира се че можеш 2 пъти седмично да правиш ръце.Само гледай да ядеш добре за да може да се въстановяваш на време.Аз лично правя всяка мускулна група 2 пъти семдично и понеже ям добре раста.Само гледай ако не си се въстановил все пак на време да пропуснеш един път.А ако си на добавки още по-добре.Те ще ти помогнат за по-бързо възстановяване.

05.01.08
19:56

И какав ти е  сплита  ?? ти сигурно си единствения в форума  които тренира по 2 пати  седмично  всяка мусколна група !!

05.01.08
20:01

Аз тренирам краката 4-5 пъти седмично и не е като да са порастнали кой знае колко в последно време и затова си мисля, че и с ръцете работата ще да е същата - ако искаш да растеш трябва да тренираш по-малко отколкото ако гониш качества.

05.01.08
20:41

Я обесни как тренираш крака 5 пъти на седмица.. и кога тренираш останалите работи ?Много интересно ми стана :)

05.01.08
21:22

Е то аз освен крака,гръб и корем почти нищо друго не тренирам (с тежести това, иначе лицеви/кофи/набирания и т.н. се правят ежедневно, често по няколко пъти на ден), така че си остава време за всичко..а и за крака по принцип не ползвам машини което ограничава упражненията до 3 - преден/нормален клек и напади, като не ги правя и 3те всеки ден, а ги въртя според моментна преценка. Извинявам се за офтопика.

Мнението беше редактирано от G33K на 05.01.08 21:22.

05.01.08
21:26

Тия програми от списания не ги гледайте и разни сплитове на известни културисти...Не че са лоши просто при вас няма да работат.Нито си им на храната,нито на добавките,нито на зоба..Тренирай си бицепс 1 път седмично с по 3 упр. с по 3 работни серии по 7-8 повторения.

05.01.08
22:05

Ми wrestling почнах да тренирам по 2 пъти седмично групите след година стаж.Честна дума да ти кажа има доста по голям ефект и като ям както трябва се въстановявам.Не че ми е голяма ръката ,но мисля че за година и поливина стаж ръката ми е порастнала бая от 31см на 42 истинала.Няма проблем да правиш ръце по 2 пъти седмично.Аз лично правя бицепса с 2 или 3 упр а трицепса с 2.В основен период са напълно достатъчни.

06.01.08
08:22

казано от Ест на 05.01.08, 22:05:

Ми wrestling почнах да тренирам по 2 пъти седмично групите след година стаж.Честна дума да ти кажа има доста по голям ефект и като ям както трябва се въстановявам.Не че ми е голяма ръката ,но мисля че за година и поливина стаж ръката ми е порастнала бая от 31см на 42 истинала.Няма проблем да правиш ръце по 2 пъти седмично.Аз лично правя бицепса с 2 или 3 упр а трицепса с 2.В основен период са напълно достатъчни.

Извиняваи ама бицепса ако го правиш  с 3 упражнения  а трицепса  с 2 и това  след  година и половина стаж не е правилноМ таи като трицепса  е по голям !!

06.01.08
11:09

Всичко е до това как го чувстваш.За трицепс са ми напулно достатъчни за мен 2 ур.При всеки при това е различно.Трицепса ми е може би най-силната група и щом расте от 2 упр значи правя 2.Плюс това винаги ги разнообразявам.

Мнението беше редактирано от Ест на 06.01.08 11:12.

Като разпределение е добре. А както ти ще извлечеш от тази схема никой не знае.

06.01.08
22:31

Хубаво е да се правят някой заемки от “про-тата”, но все си мисля, че ръце 2 пъти седмично няма много смисъл (било то тежка + напомпваща). Преди 2 лета опитах да тренирам ръцете 2 пъти седмично като обема на тренировката както и упражненията бяха различни, но лично аз полза не извлякох, а уж и аз бях прочел че някой го правел и има ефект. Само първата седмице ме друсаше треска постоянно и после отмина ефекта.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.01.08 22:35.

07.01.08
10:46

Когато съм наблягал на ръцете с повече тренировки и упражнения се е стигало лесно до плато, когато не съм ги тренирал т.е те са натоварвали при гърба и гърдите те пак растат - извода е по - малко е по - добре.

07.01.08
13:26

кадя ти е почивката човек.трябва да смениш програмата

MA

08.01.08
09:50

казано от Ест на 05.01.08, 19:32:

Разбира се че можеш 2 пъти седмично да правиш ръце.Само гледай да ядеш добре за да може да се въстановяваш на време.Аз лично правя всяка мускулна група 2 пъти семдично и понеже ям добре раста.Само гледай ако не си се въстановил все пак на време да пропуснеш един път.А ако си на добавки още по-добре.Те ще ти помогнат за по-бързо възстановяване.

.. и все пак не каза каква ти е точно програмата, щото ми е мноооггггооо интересно как тренираш по 2 пъти всичко за 7 дена и също ако може да каеш какво “папаш” защото и това има значение а също има значение и колко интензивно и тежко ги тренираш...щото и аз мога да правя по 1 упр, 3 серии за група и да ги тренирам 2 пъти в седмицата...!

08.01.08
16:37

До скоро ми беше 3 дни да ходя и 1 да почивам но сега съм в основен период имам и почивка между 1вия и 2рия ден 1 ден.1 ден гърди и бицепс,2 ден почивка ,3 ден груб и трицепс,4ден рамо,5 ден почивка и започва отначало.За гърди правя 3 упр лег,кофи и полулег,за бицепс правя 2 упражнение с по 4 серии като винаги ги сменям,за гръб правя скрипци(отзад,отред и отдолу),чукчета и придърпване на дъмбел в супер серия ,за трцепс правя 2 упражнения с по 4 серии 1 упр френско сгъване и 2рото винаги го сменям и за рамо преси с щанга,повдигане на думбели в страни и повдигане на дъмбели от наклон за задно рамо.Ям всеки ден поне по 500-600гр месо 10тина яйца,400 гр извара,ориз,спагети,картофи,но сега в основен период не се лишавам от нищо ,така че ям горе долу всичко без пържено,но задължително ям месото,яйцата и изварата всеки ден по толкова.Ям поне по 6-7 пъти и пия амино киселини и креатин и се въстановявам на време.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1