05.01.08
12:35
Наскоро като бях в залата чух,че в началото на седмицата било по-добре да се слагат по-големите групи,а към края по-малките и че например ако искаш да акцентираш на гърба е добре да се сложи в понеделник(или първия ден от седмицата в който се тренира). Във форума пък бях прочел че при някои хора тези групи които са в началото на седмица са леко по-развити. Вярно или не,вие ще кажете,но какво е мнението ви за следното разместване на програмата ми?
Умишлено слагам гърба като първи ден,защото тогава се чувствам възстановен на 100 % и мога да го тренирам по-добре отколоко в ден 3
1 ден - гръб,трапец,бицес
3 ден - гърди,трицепс,корем
5 ден- рамо-крака
Става ли програмата?
Темата беше редактирана от Kevin_Kostner на 05.01.08 12:38.
В началото на седмицата се слагат групи които изостават за да могат да наваксат.
05.01.08
14:25
Добре да приемем че гърба леко изостава всравнение с другите. Мога ли да тренирам по тази програма? И ще го претренирам ли ако го тренирам в понеделник,а в петък или събота правя по 40-50 набирания?
Аз лично съм почнал така:
1.Гърди
2.Гръб
3.Почивка
4.Рамо крака
5.Ръце
6 и 7 почивка
Гърдите и ръцете най-добре ми вървят за 4 месеца стаж.
казано от Kevin_Kostner на 05.01.08, 14:25:
Добре да приемем че гърба леко изостава всравнение с другите. Мога ли да тренирам по тази програма? И ще го претренирам ли ако го тренирам в понеделник,а в петък или събота правя по 40-50 набирания?
Набиранията ги прави когато правиш гърба, ако искаш да наблягаш на гърба можеш да го тренираш с бицепсите понеделник и четвъртък а вторник и петък другите групи, доколко успешно ще е това зависи от стажа ти, храненето и др фактори.
@Kevin
Виж сега като можеш да правиш много набирания това ти е + и трябва да го използваш при гърба.Прави набирания с тежест .. 8-10 повторения с колкото можеш кг.Разпределението на дните ти е добро стига и разпределението на упражненията да е добро всичко е наред.Няма смисъл да тренираш гръб и след това да правиш още набирания остави го да си почине след като си му направил една тежка тренировка.
Мнението беше редактирано от RedWalker на 05.01.08 18:51.
05.01.08
21:32
По - добре прави набиранията тежки в тренировката за гръб и след тях основните тежки упражнения. Събота и неделя яж и почивай много и ще се отрази по - добре на мускулатурата ти.
06.01.08
11:13
Добре,а в крайна сметка програмата дето написах става ли?
Това не е програма, а разпределение на тренировъчни дни.. дай упражнения, серии и тн.
06.01.08
21:17
казано от Kevin_Kostner на 06.01.08, 11:13:
Добре,а в крайна сметка програмата дето написах става ли?
Става сплита.
06.01.08
21:48
Мерси, Jorku