05.01.08
19:23
Здравейте!
ЧНГ!
Пресата ми е много добра и нацепена но само хоризонтално. Вертикалната цепка почти я няма. Знаете ли упражнение за да я извадя само нея?
06.01.08
07:26
Досега не бях чувал за специфичен начин на трениране за да се извади тази “цепка” за която говориш.Смятам обаче,че както броя на видимите сухожилията (плочки) така и симетрията,а при теб разделението зависи строго от гена ти.Тренирай си корема нормално,според мен няма начин.
Редакция:
Сега се замислих,и моята “цепка” на се отличава но плочките си се виждат.Ти искаш дълбока “цепка”,дълбока преса?Това се получава много трудно.Сигурен съм,че корема ти изглежда супер.Спри да си внушаваш.Самовнушението само ще те сдухва. ;)
ПС: Упражненията за корем не само “изкарват” “плочките”,но и са отговорни за тяхното разделяне. ;)
ПС2: Дай снимка на корема да преценим и ние :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 06.01.08 08:28.
06.01.08
09:38
Говориш за linea alba (бяла линия) това е свързваща тъкан, разделяща правия коремен мускул на 2 части. Уви върху нея не може да се въздейства. Ако пресата ти има дълбоки хоризонтални линии, но плитка вертикална и нямаш изпъкнал корем (в следствие на хронично преяждане/употреба на растежен хормон), то значи така си роден. Приеми го!
06.01.08
11:02
казано от Владимир Недков на 06.01.08, 09:38:
Говориш за linea alba (бяла линия) това е свързваща тъкан, разделяща правия коремен мускул на 2 части. Уви върху нея не може да се въздейства. Ако пресата ти има дълбоки хоризонтални линии, но плитка вертикална и нямаш изпъкнал корем (в следствие на хронично преяждане/употреба на растежен хормон), то значи така си роден. Приеми го!
И аз си мисля,че няма как да въздействаш...
мда явно е ген... търсих целия интернет няма нищо за упражнения за вертикалния мускул - той се развива заедно с всички останали, така че всички изпъкват едновременно и застават според гена ;)
10.01.08
11:53
Не съм сигурен, че няма начин - четох една статия на Big Red в Bodybuilding.com точно за корема, къдети пишеше точно за това, което ти искаш да направиш. Беше изредил няколко упражнения, като едното доколкото си спомням беше обикновени преси, но от много голям наклон(пускай си пейката до долу :) ) и като движението ти е пълно тоест докато ти опре гърба долу, а не както го правят повече с по малка амплитуда. Най-добре отиди в Bodybuilding.com пусни един search по автори и ще намериш статията(те са 20тина не повече). Аре и упсех :) .