07.01.08
10:52
интересува ме дали изварата е изцяло суроватка или казейн или пък и от двете ?
07.01.08
10:55
#1
Изварата е Казейн.
Мнението беше редактирано от difference на 07.01.08 10:55.
казано от difference на 07.01.08, 10:55:
Изварата е Казейн.
В грешка си, не случайно на нея пише суроватъчен концентрат.
07.01.08
11:05
#3
еми и аз така мисля обаче на опаковката на дядо либен пише Суроватъчен белтък-22гр
:question:
Мнението беше редактирано от qm_meso на 07.01.08 11:50.
Изварата е суроватка, остатъчен продукт от производството на сирене или кашкавал или преработката на мляко, съдържа бавноусвояем млечен протеин. 20,5% от казеина е глутамин :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.01.08 11:35.
07.01.08
11:50
#5
e ся кво казваш че хем е суроватка хем бавноусвоям :lol:
Суровтка викат на няколко неща, това са моите наблюдения. Принципно млечна суроватка означава изцедено мляко, т.е. слагаш в кърпата млякото и течността се нарича суроватка. Хвърли 1 око на тази статия от стандарт—> http://www.standartnews.com/archive/2005/02/23/health/s4359_5.htm. Суроватката не е само пудрата дето си я бъркаме в шейкъра.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.01.08 17:17.
07.01.08
16:40
#7
“Суроватъчен продукт” или нещо такова пише на всеки пакет с извара.
07.01.08
16:59
#8
Нaчи не става за преди лягане ясно
07.01.08
17:01
#9
:) Точно за тогава е идеална. Грешна ти е представата за самата суровина суроватка.
07.01.08
17:37
#10
е как бе Жоре
нали суроватка е бързо усвояем протейн?
Мнението беше редактирано от qm_meso на 07.01.08 17:37.
Суроватъчен протеин-пудра е едно (бързо усвояем), а извара (бавноусвояем суроватъчен продукт, съдържащ казеин) е друго. Ползва се една и съща дума може би защото означава остатъчен продукт и в двата случая.