08.01.08
07:08
Здравеите аз съм моми4е на 20 години, тренирам усилено от последните 7-8 месеца и сега инструктура във фитнеса където ходя ми промени драстично прграмата. Значи правя двуразови тренировки- кардио сутрин и силова вечер като на вски 3-4 дни имам един почивка.Въпросът е там че аз не искам да качвам а да отслабна и ме е страх да не кача дори да е мускулна маса - 170 съм на 54 кг , пия Л-карнитин и аминокиселини и не знам дали е правилно и какво ще стане ако продължавам така.Ако някои може да ми даде съвет ще съм благодарна :)
08.01.08
08:23
Дай цялостната програма.
08.01.08
08:23
По голямата мусколна маса помага за изгарянето на мазнините !!А като си 1.70 54 килограма нз до къде искаш да се докараш!!
Не трябва да имаш притеснения че ще качиш, по скоро въпроса с възтановяването е съмнителен 3 или 4 дни без прекъсване силова и кардио тренировки са много ако са интензивни, ако вдигаш с розови дъмбели и въртиш на колелото докато си четеш списание значи е ок но и ефекта няма да е кой знае какъв. Голямо значение има и храненето.
Така цялостната програма- ми да кажем 45- 50 мин кардио сутрин на гладно- на пътеката тичане или бързо ходене по наклон.после ако не съм правила корем прения ден правя по 3 серии до отказ (което е около 30-40 повторения в зависимост от коремните преси) за горна, долна и странична част и после още 20-тина минути кардио.После след обяд към 6 часа пак започвам с 5-10 мин пътека после правя силова там за каквото е наред и после още 25 мин примерно велоаргометър.Бтв не вдигам розови дъмбели и не си чета книжка на колелото. :)напротив страрая се да спазвам всичко което ми казват включително се опитвам да ям на всеки 2-3 часа.
Въпроса е дали тренираш достатъчно интензивно т.е. дали даваш всичко от себе си на тренировките дали се стремиш да направиш повече повторения, да увеличиш тежеста, тренировката винаги трябва да е предизвикателна да подлага на изпитание възможностите ти, има една фраза която описва това което искам да кажа - когато ти стане трудно - ” three more reps” (още три повторения). Ако тренираш така е близо до невероятно да се възстановяваш при положение че тренираш 3 или 4 дни в блок и почиваш само 1, отделно не знам каква програма ти е дал тренъора ти, обикновенно те дават неефективни програми които общо взето представляват 2-3 упражнения за краката и някакво нискоинтензивно кардио което общо взето е неефективно, имам една приятелка която беше ходила на фитнес и трениорката и беше направила програма която е пълна с глупости като и забраняваше да яде до 3 часа след тренировка, след като аз и направих услуга да и направя една добра програма, да ходя с нея и да и показвам упражненията и да я коригирам за известен период резултатите бяха налице.
Ако ти тренираш както трябва да се тренира - по сплит който минава цялото тяло за една седмица 3 дни седмично тренировка са ти достатъчни и ако желаеш и 2 пъти кардио, като трябва да следиш усилията които полагаш да са големи а не толкова времетраенето.
еми поне доколкото аз разбирам нещо от фитнес програмата е добра - ето вчера съм направила (говоря за след обедната тренировка) 10 мин кардио преди силовата и после 4 упражнения за гръб и едно за задно рамо като всяко от тях ме е натоварило максимално.Примерно започвам упражнението с 6 кг и последните 2 серии ги правя с 10 кг като се старая да правя по примерно 15-20 повторения и по 4 серии на упражнение. И после още 25 мин интензивно кардио- в случая пътека ходене на наклон 8 и скорост 6.Сутринта съм ходила още 45 мин на горе-долу същата скорост и наклон пила сум Л-карнитин преди кардиото и аминокиселини след всяка тренировка.Добре ли е ?
08.01.08
10:56
казано от cleo на 08.01.08, 07:08:
Здравеите аз съм моми4е на 20 години, тренирам усилено от последните 7-8 месеца и сега инструктура във фитнеса където ходя ми промени драстично прграмата. Значи правя двуразови тренировки- кардио сутрин и силова вечер като на вски 3-4 дни имам един почивка.Въпросът е там че аз не искам да качвам а да отслабна и ме е страх да не кача дори да е мускулна маса - 170 съм на 54 кг , пия Л-карнитин и аминокиселини и не знам дали е правилно и какво ще стане ако продължавам така.Ако някои може да ми даде съвет ще съм благодарна :)
Махни ги тези двуразови тренировки
Погледни някоя от тези програми
http://www.bb-team.org/workout/1321/
http://www.bb-team.org/workout/1323/
http://www.bb-team.org/workout/1285/
http://www.bb-team.org/workout/1282/
http://www.bb-team.org/workout/1388/
казано от cleo на 08.01.08, 09:16:
еми поне доколкото аз разбирам нещо от фитнес програмата е добра - ето вчера съм направила (говоря за след обедната тренировка) 10 мин кардио преди силовата и после 4 упражнения за гръб и едно за задно рамо като всяко от тях ме е натоварило максимално.Примерно започвам упражнението с 6 кг и последните 2 серии ги правя с 10 кг като се старая да правя по примерно 15-20 повторения и по 4 серии на упражнение. И после още 25 мин интензивно кардио- в случая пътека ходене на наклон 8 и скорост 6.Сутринта съм ходила още 45 мин на горе-долу същата скорост и наклон пила сум Л-карнитин преди кардиото и аминокиселини след всяка тренировка.Добре ли е ?
Зависи от упражненията които си правила, дали ги правиш правилно, какви усилия влагаш? Аз лично не виждам смисъл да се тренира в диапазон 15-20 повторения освен в специфични упражнения за специфични цели.
Както писах по - горе голямо значение има и храненето, за да разбереш колко е важно ще ти кажа че то прави едно поне 60-70% от успеха ако не ти е наред колкото и да се стараеш в залата няма да има кой знае какъв ефект.
Според мен кардиото нагладно не е добра идея.170,54кг са нормални мерки и не мисля че са нужни драстични мерки а ти трябва време.Успех:)
p.s Които разбира повече да помогне на момичето :))
Мнението беше редактирано от Valleri на 10.01.08 10:08.
Еми аз не права произволни упражнения и повторения правя колкото са ми казали.колкото до храненето в момента карам на 2 дена белтъчини и един ден с въглехидрати ям на всеки два часа и се наливам с вода- това би трябвало да е добре нали ?
добре е,но сигурно искаш да кажеш че пиеш 2-3 литра вода а не се наливаш щот наливането е вредно
10.01.08
16:02
Незнам но според мен кардиото ти е супер много...сутрин велоаргометър, пътека, незнам си какво, следобяд пак преди тренировката с тежести...като включим и тежестите и си става доста сериозно...а ти не взимаш нищо за възтановяване освен л-карнитин, който служи за горене на мазнините по време на трениовка, като ги използва за енергоизточник.а и ти си слабичка...170см. и 54 килограма си е нормално..а и щом не искаш да качваш никакви килограми, било то мускули или мазнини, значи според мене трябва да наблягаш на кардиото и тренировките с тежести да ги зарежеш
10.01.08
16:05
..или поне да не са сериозни а само за тонус..за раздвижване...нз специалисти много...както ти е добре на тебе, така...според мен на тия пропорции дето ги имаш, не ти е нужно кой знае какво натоварване..малко кардио, после с “розовите дъмбелчета” и готово ..
абе не съм специалист ама от само кардио се слабее ама се отпускаш а колкото до мен мисля че поне за сега идеята на програмата деиства- не свалям и не качвам но видимо съм по-слаба :)
еми да,така се почва, пък и не бързаи ти си в нормата не ти трябва голямо отлабване
Еми то аз не искам много -искам да сваля 2-3 кила а учудващоото е че при 5-6 яденета на ден и отделно протеин и аминокиселини не ка4вам поне за сега.мен ме беше страх че от добавките ще почна да качвам защото преди също пиех примерно протеин и въобще не ми действаше добре :))) Сега се чудя на коя фирма да си взема аминокиселини и протеин да имам в къщи.Някакви препоръки ?
като за момиче според мен тази програма е добра нищо че ми се вижда много кардиото според мен 54кг не са много нз в деиствителност нали как изглеждаш но може да си 100кг и да си кат бат арни или да си 100кг и да си кат мених се пак :) такаче според мен на тия кг ти трябва малко стягане на тялото но ти си знаеш наи добре защотото се виждаш както и трениорати