Изчистване на мазнини

08.01.08
07:08

Здравеите аз съм моми4е на 20 години, тренирам усилено от последните 7-8 месеца и сега инструктура във фитнеса където ходя ми промени драстично прграмата. Значи правя двуразови тренировки- кардио сутрин и силова вечер като на вски 3-4 дни имам един почивка.Въпросът е там че аз не искам да качвам а да отслабна и ме е страх да не кача дори да е мускулна маса - 170 съм на 54 кг , пия Л-карнитин и аминокиселини и не знам дали е правилно и какво ще стане ако продължавам така.Ако някои може да ми даде съвет ще съм благодарна :)

Дай цялостната програма.

08.01.08
08:23

По голямата мусколна  маса  помага за  изгарянето на мазнините !!А като си 1.70 54 килограма нз до къде искаш да се докараш!!

08.01.08
08:26

Не трябва да имаш притеснения че ще качиш, по скоро въпроса с възтановяването е съмнителен 3 или 4 дни без прекъсване силова и кардио тренировки са много ако са интензивни, ако вдигаш с розови дъмбели и въртиш на колелото докато си четеш списание значи е ок но и ефекта няма да е кой знае какъв. Голямо значение има и храненето.

08.01.08
08:40

Така цялостната програма- ми да кажем 45- 50 мин кардио сутрин на гладно- на пътеката тичане или бързо ходене по наклон.после ако не съм правила корем прения ден правя по 3 серии до отказ (което е около 30-40 повторения в зависимост от коремните преси) за горна, долна и странична част и после още 20-тина минути кардио.После след обяд към 6 часа пак започвам с 5-10 мин пътека после правя силова там за каквото е наред и после още 25 мин примерно велоаргометър.Бтв не вдигам розови дъмбели и не си чета книжка на колелото. :)напротив страрая се да спазвам всичко което ми казват включително се опитвам да ям на всеки 2-3 часа.

08.01.08
08:59

Въпроса е дали тренираш достатъчно интензивно т.е. дали даваш всичко от себе си на тренировките дали се стремиш да направиш повече повторения, да увеличиш тежеста, тренировката винаги трябва да е предизвикателна да подлага на изпитание възможностите ти, има една фраза която описва това което искам да кажа - когато ти стане трудно - ” three more reps” (още три повторения). Ако тренираш така е близо до невероятно да се възстановяваш при положение че тренираш 3 или 4 дни в блок и почиваш само 1, отделно не знам каква програма ти е дал тренъора ти, обикновенно те дават неефективни програми които общо взето представляват 2-3 упражнения за краката и някакво нискоинтензивно кардио което общо взето е неефективно, имам една приятелка която беше ходила на фитнес и трениорката и беше направила програма която е пълна с глупости като и забраняваше да яде до 3 часа след тренировка, след като аз и направих услуга да и направя една добра програма, да ходя с нея и да и показвам упражненията и да я коригирам за известен период резултатите бяха налице.
Ако ти тренираш както трябва да се тренира - по сплит който минава цялото тяло за една седмица 3 дни седмично тренировка са ти достатъчни и ако желаеш и 2 пъти кардио, като трябва да следиш усилията които полагаш да са големи а не толкова времетраенето.

08.01.08
09:16

еми поне доколкото аз разбирам нещо от фитнес програмата е добра - ето вчера съм направила (говоря за след обедната тренировка) 10 мин кардио преди силовата и после 4 упражнения за гръб и едно за задно рамо като всяко от тях ме е натоварило максимално.Примерно започвам упражнението с 6 кг и последните 2 серии ги правя с 10 кг като се старая да правя по примерно 15-20 повторения и по 4 серии на упражнение. И после още 25 мин интензивно кардио- в случая пътека ходене на наклон 8 и скорост 6.Сутринта съм ходила още 45 мин на горе-долу същата скорост и наклон пила сум Л-карнитин преди кардиото и аминокиселини след всяка тренировка.Добре ли е ?

FZ

08.01.08
10:56

казано от cleo на 08.01.08, 07:08:

Здравеите аз съм моми4е на 20 години, тренирам усилено от последните 7-8 месеца и сега инструктура във фитнеса където ходя ми промени драстично прграмата. Значи правя двуразови тренировки- кардио сутрин и силова вечер като на вски 3-4 дни имам един почивка.Въпросът е там че аз не искам да качвам а да отслабна и ме е страх да не кача дори да е мускулна маса - 170 съм на 54 кг , пия Л-карнитин и аминокиселини и не знам дали е правилно и какво ще стане ако продължавам така.Ако някои може да ми даде съвет ще съм благодарна :)

Махни ги тези двуразови тренировки
Погледни някоя от тези програми
http://www.bb-team.org/workout/1321/
http://www.bb-team.org/workout/1323/
http://www.bb-team.org/workout/1285/
http://www.bb-team.org/workout/1282/
http://www.bb-team.org/workout/1388/

08.01.08
11:01

а може ли обосновка защо
?

09.01.08
17:10

казано от cleo на 08.01.08, 09:16:

еми поне доколкото аз разбирам нещо от фитнес програмата е добра - ето вчера съм направила (говоря за след обедната тренировка) 10 мин кардио преди силовата и после 4 упражнения за гръб и едно за задно рамо като всяко от тях ме е натоварило максимално.Примерно започвам упражнението с 6 кг и последните 2 серии ги правя с 10 кг като се старая да правя по примерно 15-20 повторения и по 4 серии на упражнение. И после още 25 мин интензивно кардио- в случая пътека ходене на наклон 8 и скорост 6.Сутринта съм ходила още 45 мин на горе-долу същата скорост и наклон пила сум Л-карнитин преди кардиото и аминокиселини след всяка тренировка.Добре ли е ?

Зависи от упражненията които си правила, дали ги правиш правилно, какви усилия влагаш? Аз лично не виждам смисъл да се тренира в диапазон 15-20 повторения освен в специфични упражнения за специфични цели.
Както писах по - горе голямо значение има и храненето, за да разбереш колко е важно ще ти кажа че то прави едно поне 60-70% от успеха ако не ти е наред колкото и да се стараеш в залата няма да има кой знае какъв ефект.

10.01.08
10:05

Според мен кардиото нагладно не е добра идея.170,54кг са нормални мерки и не мисля че са нужни драстични мерки а ти трябва време.Успех:)

p.s Които разбира повече да помогне на момичето :))

Мнението беше редактирано от Valleri на 10.01.08 10:08.

10.01.08
11:09

Еми аз не права произволни упражнения и повторения правя колкото са ми казали.колкото до храненето в момента карам на 2 дена белтъчини и един ден с въглехидрати ям на всеки два часа и се наливам с вода- това би трябвало да е добре нали ?

10.01.08
13:15

добре е,но сигурно искаш да кажеш че пиеш 2-3 литра вода а не се наливаш щот наливането е вредно

10.01.08
15:01

старая се да са кум 3 л :)

MA

10.01.08
16:02

Незнам но според мен кардиото ти е супер много...сутрин велоаргометър, пътека, незнам си какво, следобяд пак преди тренировката с тежести...като включим и тежестите и си става доста сериозно...а ти не взимаш нищо за възтановяване освен л-карнитин, който служи за горене на мазнините по време на трениовка, като ги използва за енергоизточник.а и ти си слабичка...170см. и 54 килограма си е нормално..а и щом не искаш да качваш никакви килограми, било то мускули или мазнини, значи според мене трябва да наблягаш на кардиото и тренировките с тежести да ги зарежеш

MA

10.01.08
16:05

..или поне да не са сериозни а само за тонус..за раздвижване...нз специалисти много...както ти е добре на тебе, така...според мен на тия пропорции дето ги имаш, не ти е нужно кой знае какво натоварване..малко кардио, после с “розовите дъмбелчета” и готово ..

10.01.08
21:45

абе не съм специалист ама от само кардио се слабее ама се отпускаш а колкото до мен мисля че поне за сега идеята на програмата деиства- не свалям и не качвам но видимо съм по-слаба :)

11.01.08
10:01

значи се чувстваш по-слаба.Не се свалила кг ?:)

11.01.08
13:34

Ми ако 600 гр според кантара ти се струват сваляне :)))

11.01.08
14:11

еми да,така се почва, пък и не бързаи ти си в нормата не ти трябва голямо отлабване

12.01.08
05:45

Еми то аз не искам много -искам да сваля 2-3 кила а учудващоото е че при 5-6 яденета на ден и отделно протеин и аминокиселини не ка4вам поне за сега.мен ме беше страх че от добавките ще почна да качвам защото преди също пиех примерно протеин и въобще не ми действаше добре :))) Сега се чудя на коя фирма да си взема аминокиселини и протеин да имам в къщи.Някакви препоръки ?

28.03.08
06:59

като за момиче според мен тази програма е добра нищо че ми се вижда много кардиото според мен 54кг не са много нз в деиствителност нали как изглеждаш но може да си 100кг и да си кат бат арни или да си 100кг и да си кат мених се пак :) такаче според мен на тия кг ти трябва малко стягане на тялото но ти си знаеш наи добре защотото се виждаш както и трениорати

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1