ръце-съвет

06.01.08
10:59

правих ръце в четвъртък по програма може ли да правя и днес(неделя) за да наблегна на тях знам че трябва са почива но имам доста бърз метаболизъм и едни суперсерии може и да помогнат,моля споделете мнение.На 17 години съм,175 см,74 кг,тренирам от 1 година и половина

LO

06.01.08
12:05

ако работиш за маса 2 пъти ръце не мисля че е подходящо.Ако мислиш да работиш за релеф суперсериите ще помогнат,но аз не бих повторил 2 пъти в седмицата

06.01.08
12:31

А защо не 2 пъти?Аз ги тренирам по 2 пъти и не мога да се оплача.По принцип тренирам всички групи по 2 пъти на седмица и то за маса.

Мнението беше редактирано от mihtar на 06.01.08 12:32.

MO

06.01.08
13:43

ще претренира за тва

06.01.08
13:46

Веднъж седмично е абсолютно достатъчно. Имай предвид, че ръцете се товарят и от гръб и от гърди.

06.01.08
14:26

Зависи как и колко си ги тренирал в четвъртък ;) и не е вярно че ако се тренира по2-3 пъти МГ на седмица се претренира всичко зависи от обема на тренировките  и от общия обем за цялата седмица ;)

06.01.08
18:24

в четвъртък беше доста тежка тренировка но както и да е вече се мина правих гърди и корем,и сега като почне даскало няма да имам време за 2 пъти ръце благодаря все пак

06.01.08
19:36

Никакъв смисъл да се тренират два пъти.Един път с 7-8 серии бицепс 10-11 трицепс тежко с по 6-8 повторения.Това им е напълно достатъчно, защото отнасят натоварване при гърдите и гърба.И може да “наблегнеш” на тях като ги изнесеш в първия ден и им оставиш достатъчно почивка.

07.01.08
08:38

Момчета, точно по отношение на ръцете съм се убедил, че всичко е строго индивидуално. Не може да кажете прави това и това по толкова и толкова серии и повторения и всичко ще е ОК. Всеки сам трябва да определи кое му действа най-добре. Ако някой иска да спори, да заповяда, но аз ще обоснова изказването си: предполагам всички знаете кой е Лари Скот! Тренировката му за ръце е включвала по около 14-15 серии за бицепс и трицепс, като половината от тях се правят в суперсерии или гигантски серии. Както се досещате това е една адски тежка тренировка, а Лари е първият с ръка над 50 см. От другата страна на медала обаче, стои Манфред Хьобъл, който прави ръце общо 10 минути. И това както знаете му се е отразило доста добре - най-голямата ръка в света (65 см - преди три-четири години).
За маса на ръцете пробвай суперсерии веднъж седмично. Натовари ги като хората и ги остави на спокойствие да си растат. Поздрави!

07.01.08
18:17

Че има елемент, който е индивидуален има, но нямаш повод да правяш сравнения между топ културисти и обикновени хора, които вдигат за удоволствие.Нито сме им на стажа, нито сме им на химията.

MA

08.01.08
09:38

Точно така...тва ми хареса...вижте сега има един израз”анабола праи вола”..така че ако искаш да ти растът ръцете прави ги по 2 пъти обаче си земи нещо което да те възтановява на 100 %...а иначе по принцип може по 2 пъти но ако не взимаш нищо след някой месец ще усетиш сам че няма смисъл!

09.01.08
16:04

казано от Bumer на 07.01.08, 08:38:

Момчета, точно по отношение на ръцете съм се убедил, че всичко е строго индивидуално. Не може да кажете прави това и това по толкова и толкова серии и повторения и всичко ще е ОК. Всеки сам трябва да определи кое му действа най-добре. Ако някой иска да спори, да заповяда, но аз ще обоснова изказването си: предполагам всички знаете кой е Лари Скот! Тренировката му за ръце е включвала по около 14-15 серии за бицепс и трицепс, като половината от тях се правят в суперсерии или гигантски серии. Както се досещате това е една адски тежка тренировка, а Лари е първият с ръка над 50 см. От другата страна на медала обаче, стои Манфред Хьобъл, който прави ръце общо 10 минути. И това както знаете му се е отразило доста добре - най-голямата ръка в света (65 см - преди три-четири години).
За маса на ръцете пробвай суперсерии веднъж седмично. Натовари ги като хората и ги остави на спокойствие да си растат. Поздрави!

...само не спомена какви стероиди са ползвали, особено Manfred.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.01.08 16:05.

10.01.08
09:59

еми тъй като дори и витамини не зимам,ще продължа по 1 път :)

10.01.08
13:07

Защо ли бях сигурен, че ще има точно такива забележки към изказването ми?  А ако забелязвате, аз никъде не сравнявам нас, любителите,  с професионалистите. Да съм му предложил на колегата да тренира по тренировката на Лари или на Манфред? Не! Просто сравних двама големи, които имат тотално противоположни метода за тренировка на ръцете, а да кажем - сходни резултати, т.е. растеж. Това чисто и просто подкрепя изказаното от мен, че тренировката за ръцете е индивидуална и всеки трябва да намери оптималното за себе си. “Не сме им на химията и на стажа” - стига с тая химия бе хора. Това да не е пенкилер за мускули. “Тоя взима химия, затова е такъв”, а че през последните 10 години е прекарал повече време в залата, отколкото вкъщи е без значение, нали? И общите принципи в тренировките не важат за тях. При тях законите на физиката и биологията са други, така ли? Както и да е. Няма да споря. Нямам желание. А по темата съм дал съвет. А дали ще помогне вече зависи от теб и от организма ти. Със здраве!
П.С. И бихте ли ми обяснили как суперсериите помагат за релеф, както е казал един колега по-горе?!

Мнението беше редактирано от Bumer на 10.01.08 13:19.

10.01.08
13:09

мерси Bumer

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1