Въпрос

10.01.08
19:04

Искам да попитам как мога да правя обем на мускулите?
До сега правих всички упражнения по 4 серий  10,8,8,6 повторенияята...
Не знам какво правя чесно казано... и не знам дали по този начин мога да постигна някакъв обем макар и бавно.
Знам само че добре ми влизат, но не искам само да ми влизат добре а и да правя нещо ;)

Пример: Да кажем че правя с 70 кг. дадено упражнения в 4 серий 10,8,8,6 повторенията
и се изцеждам така...
Как да си направя серийте и повторенията за да правя обем? с колко кг. да почна и с колко да свърша?
Благодаря предварително.

10.01.08
19:24

Аз мисля, че например ако правиш 10 повторения със 70 кг ; трябва да правиш 8 повторения с 80, а пук 6 с 90 ( килограмите примерно казвам.. то си зависи от теб, каква сила имаш и колко повторения с колко кг можеш да направиш. Но мисля, че със всяка нова серия, в която повторенията са по-МАЛКО трябва да покачваш килограмите и обратното, тоест ако правиш 6-8-8-10 започваш с най-тежко и постепенно минаваш на по-малки кг :)

MA

11.01.08
08:11

f1sh, обема си е качване на мускулна маса..незнам ти как го разбираш но...прави първата серия с малко кг. за загряване и после постепенно качвай тежестите до 4-тата серия..ако почнеш направо от кг. за работна серия може да се контузиш..нз ама ти казвам и на тебе..прочети нещо(списания, книги), разгледай сайта...то не може да не знаеш нищо и на право да влезнеш в залата и да почнеш, то може ама ефект никакъв...най много да напраиш някоя беля...попрочети тук там, научи нещо, хем ще ти стане по-инересно хем ще имаш и напредък в тренировките

11.01.08
13:21

казано от f1sh на 10.01.08, 19:04:

Искам да попитам как мога да правя обем на мускулите?
До сега правих всички упражнения по 4 серий  10,8,8,6 повторенияята...
Не знам какво правя чесно казано... и не знам дали по този начин мога да постигна някакъв обем макар и бавно.
Знам само че добре ми влизат, но не искам само да ми влизат добре а и да правя нещо ;)

Пример: Да кажем че правя с 70 кг. дадено упражнения в 4 серий 10,8,8,6 повторенията
и се изцеждам така...
Как да си направя серийте и повторенията за да правя обем? с колко кг. да почна и с колко да свърша?
Благодаря предварително.

Примерно обемна ръка като цяло се прави като се тренира и бицепса и трицепса с различни упражнения. Доста хора казват, че ръката им изглежда слаба (тясна) погледната в анфас - това е така, защото са пренебрегнали чуковете (брахиорадиалиса). Идеята ми е, че мускулите трябва да се товарят от “всички ъгли”. Не може да направиш 10 серии хоризонтален лег и да очакваш плътни гърди, нито да правиш само чукове за гръб. Не е критерий килограмите, а начина на трениране, програмата, т.е. упражненията, които са включени за дадена мускулна група. Килограмите нека са критерий до толкова, че да знаеш на колко килограма можеш да направиш 12 повторения и на колко 10-8-6 повторения, за да можеш да си правиш пирамидата (примерно).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1