18.01.08
15:38
Взех си дъмбели обаче незнам скотовото къде да го правя в нас :)
Да, на стол е идеално, някой казват дори, че наклона е по-добре да е отвесен.
18.01.08
17:35
казано от Ga77aCa на 18.01.08, 15:38:
Взех си дъмбели обаче незнам скотовото къде да го правя в нас :)
само скотово ли смяташ да правиш ?
18.01.08
18:46
Как така на стол ? На облегалката ли си слагаш ръката ? Не трябва ли да е наклос, а не право надолу ? :)
казано от UltraVisioN на 18.01.08, 18:46:
Как така на стол ? На облегалката ли си слагаш ръката ? Не трябва ли да е наклос, а не право надолу ? :)
Ако се замислиш има логика да няма наклон, движението става с по-голяма амплитуда, дори съм виждал в зали скот, който е отвесен.
18.01.08
21:33
В следващата ми тренировка за ръце ще го пробвам, защото мисля, че точно скотово сгъване ми липсва, понеже тренирам у нас и нямам скот..
Не се бях замислял да го правя на стол :) А концентрично сгъване или сгъване с дъмбели седнал да заместя със скотово ( другото, което правя за бицепс е прав с лост ) ? :)
Концентричното помпа в “горната” част на бицепса,докато скота работи върху целия мускул :roll:
Мнението беше редактирано от Khamul на 23.01.08 16:47.
17.02.08
16:04
казано от Стоянчо на 18.01.08, 15:46:
Да, на стол е идеално, някой казват дори, че наклона е по-добре да е отвесен.
При скотово .. най-добре е наклина да е вертикален. Защо? Защото при по-малък наклон, спрямо вертикалата има едно натоварване на лакетната става, кеото понякога отнема от силата на упражнението. Освен това се получава натоварване на лакетната става в посока, обратна на нейния обхват на движение. Ставите са връзки, които трябва да се пазят, понеже е възможно увреждане на капсулител които ги обгръщат. Такива травми не се лекуват, а могат да станат причина за прекратяване на спортната дейност!
17.02.08
17:58
Скотовото с дъмбел може да се прави и когато лакетът е върху коляното
18.02.08
07:11
казано от ironn на 17.02.08, 17:58:
Скотовото с дъмбел може да се прави и когато лакетът е върху коляното
Бих искал да ти кажа едно нещо. Скотово е точно определено упражнение. Скотово върху коляно няма. Това упражнение, за което ти гоориш се нарича КОНЦЕНТРИРАНО СГЪВАНЕ ЗА БИЦЕПС.
Момчета... моля ви... пообразовайте се поне мъничко, преди да изтърсите някоя ябсурдна щуротия. Форума не е само за да си правим вятър на устата. Нали се сещате, че когато съветвате нещо е добре да сте убедени в това, което говорите. Да сте поне малко запознати с някой проблем и да го коментирате само дотам, до където ви стигат знанията.
Не се засягай, приятелю, но имаш нужда от малко теория...!
18.02.08
09:27
Съмнявам се,че разбираш за какво говоря. Много добре знам кое упражнение как се казва. И преди да пишеш коментари прочети какво съм написал “лакетът е върху коляното”.
18.02.08
11:01
казано от ironn на 18.02.08, 09:27:
Съмнявам се,че разбираш за какво говоря. Много добре знам кое упражнение как се казва. И преди да пишеш коментари прочети какво съм написал “лакетът е върху коляното”.
Мисля, че ти не осъзнаваш за какво говориш. Но имайки предвид правилата... ще спра дотук. Не искам да се заяждам. Считам, че това, което казах е точно намясто. Всеки има пълното право да се вслуша в думите на когото прецени.
Държа на казаното от мен. Сам помисли, за какви упражнения сам говориш и какво точно си имал предвид.
А аз чета внимателно!
Освен това... моля те проучи защо това упражнение се нарича Скотово сгъване, откъде идва, как се изпълнява и после говори за скотово на коляно. Няма такова упражнение. Всяко упражнение, което е за бицепс, което е с изолиране и не се изпълнява на скотова пейка се нарича концентрирано. Или с някакво друго име. Мисля, че стажа и познанията ти са още недостатъчни за да спориш на теми, които са ти непонятни.
В интерес на истината ме подразни. Моля те... опитай се малко да понаучиш това-онова. Опитай се да прочетеш малко книжки, малко история на културизма и после се опитвай да бъдеш компетентен.
Най-малкото не говори добре за теб. За да съветваш, би трябвало да имаш знания поне за себе си, апосле за другите.
Извинявам се на модераторите, ако съм си позволил да изляза от добрия тон. Но според мен във форума има доста момчета, на които знанията им са на критичния минимум и според мен е добре да се посочват такива неща, като грешни познания, или по-лошото... незнание...
Смятам да пусна тема за това.
Още веднъж... извинявам се на модераторите!
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 18.02.08 11:07.
18.02.08
12:27
Защо си мислиш,че знаеш повече от мен? Нито ме познаваш и не знаеш кой съм ,но това е без значение.Не си мисли да ме поучаваш,стажа ми е достатъчен.В случая човекът питаше за скотово сгъване в домашни условия,всеки знае че скотовото се прави на пейка каквато той явно няма.Освен това наклонът на пейката при скотовото сгъване не е вертикален какъвто ти смяташ.Ако прочетеш или се интересуваш повече ще разбереш.Това,че не се използва пейка не означава,че ефекта не е почти същия,а при липса на оборудване това е достатъчна причина да се изпълнява така както съм го написал.
18.02.08
13:44
казано от ironn на 18.02.08, 12:27:
Защо си мислиш,че знаеш повече от мен? Нито ме познаваш и не знаеш кой съм ,но това е без значение.Не си мисли да ме поучаваш,стажа ми е достатъчен.В случая човекът питаше за скотово сгъване в домашни условия,всеки знае че скотовото се прави на пейка каквато той явно няма.Освен това наклонът на пейката при скотовото сгъване не е вертикален какъвто ти смяташ.Ако прочетеш или се интересуваш повече ще разбереш.Това,че не се използва пейка не означава,че ефекта не е почти същия,а при липса на оборудване това е достатъчна причина да се изпълнява така както съм го написал.
Говорим за наименования, приятелю... за наименования... а не за изпълнение. И концентрираното сгъване е подобие на Скотово, но не се нарича Скотово...
18.02.08
15:04
Ти май не разбираш,че това за което говоря няма нищо общо с концентрирано,или се правиш че не разбираш
Голям спор, голямо нещо.
Предложението с подпиране на лакът в коляно, не е лошо. При по-голям дъмбел, може и да е опасно за зъбките, ама ..с повече внимание.
Не е задължително в програмата за ръце да присъства скотово. Имам бицепс/скот плот, но от месеци не съм го правил.
Това със столовете съм го обмислял(тренирам в домашни условия), но така и не ми се стори като ..сигурен подход.
С дъмбели, най-много ми допадат сгъванията с неутрален и с променлив хват.