23.12.04
14:43
В неделя реших да си променя тренировката за корем и да го стресирам по невиждан начин ! Ето в какво се състоеше този опит:
упражнението е едно - тялото е в Z-стойка (която сам измислих) - лежиш в хоризонтално положение, краката ( от коляното нагоре ) са перпендиколярни на пода, а от коленете на долу, краката са заступорени във фиксирано, неподвежно положение на стойка успоредна на пода. От това начално положение се сгъвам, така че челото да опре в коленете и после възможно най-плавно се вращам в изходно положение !
1 Супер Серия
22 повторения с 30 кг.
10 повторения с 27,5 кг.
12 повторения с 25 кг.
26 повторения с 20 кг.
37 повторения с 15 кг.
20 повторения с 10 кг.
5 минути почивка
всъщност повторенията са малко преди да настъпи отказа
Явно искаш големи мускули там за да Го правиш с тежести.Повярвай това не е необходимо.Най-много да се контузиш и то в кръста.Аз съм правил трисети и са страшно ефективни.Примерно-Повдигане на краката,коремни преси,и коремни преси с извивка.Това се прави едно след друго 3-4пъти.Няма смисъл от такова чудо щото корема ще ти стане по-голям от гърба :lol:
23.12.04
17:33
Целта е релеф, сила и издражливост! Martin
23.12.04
17:41
Mile доколкото знам от една надеждна статия, повдигането на краката всъщност не е най - доброто за един корем, всъщност ако има някъкъв ефект върху него той е вторичен. Мерси за мнението ти оценявам го, но не знам какво точно имаш предвид под трисети, а и толкова ли лош ефект може да си пречиня с тия тежести, колкото ти казваш, има ли корема потенциал за издут разтеж (ако може така да се каже) ?
Ако целта е релеф, сила и издръжливост, честно казано, съмнявам се, може да бъде постигната с една програма (неведнъж). Издръжливостта се тренира с повечко повторения (може и с тежести). Релефът зависи от процента мазнини (за целта кардио и диета, и евентуално упражнения), за сила са подходящи по-малко число повторения (тук вече с тежести). Твоята тренировка (според мен) би качила мускулна маса на корема, както и би подобрила издръжливостта. За сила, използвай тежест, с която можеш да направиш 4-5 повторения в няколко серий (примерно). Коремните мускули са като всички други мускули. Зависи от целите, но тренировката им не бива да се различава много.
Поздрави!
23.12.04
18:19
10x пич ! Прав си !
Щом искаш добре оформени мускули трисета ще ти свърши добра работа.Освен това това което съм ти дал е примерно,не е задължително да правиш същите неща.Целта е да натовариш мускула от всички ъгли.Трисета е три упражнения изпълнени едно след друго без почивка.Т.еПРИМЕР: Крънч-20 25 повторения.веднага след това повдигане на краката 20-25 и веднага преси с усукване 20-25.Почиваш максимум 1мин.и повтаряш.Така поне 3пъти.Повторенията и упражненията са примерни.Ти може да си ги настроиш по тебе.Важното е да избереш упражненията така че да натовариш корема от всички страни.Ако си ме разбрал добре и успееш да напавиш това ти гарантирам че няма да ти трябват никакви тежести
13.01.05
20:33
Нещо като това дето съм го описъл горе, ма май, краката не са ти заступорени, а сам ги държиш във въздуха !