Супер серии за корем - какво мислите ?

DI

23.12.04
14:43

В неделя реших да си променя тренировката за корем и да го стресирам по невиждан начин ! Ето в какво се състоеше този опит:
упражнението е едно - тялото е в Z-стойка (която сам измислих) - лежиш в хоризонтално положение, краката ( от коляното нагоре ) са перпендиколярни на пода, а от коленете на долу, краката са заступорени във фиксирано, неподвежно положение на стойка успоредна на пода. От това начално положение се сгъвам, така че челото да опре в коленете и после възможно най-плавно се вращам в изходно положение !
1 Супер Серия

22 повторения с 30 кг.
10 повторения с 27,5 кг.
12 повторения с 25 кг.
26 повторения с 20 кг.
37 повторения с 15 кг.
20 повторения с 10 кг.

5 минути почивка

2 Супер Серия

13 повторения с 30 кг.
11 повторения с 27,5 кг.
13 повторения с 25 кг.
16 повторения с 20 кг.
20 повторения с 15 кг.
26 повторения с 10 кг.

всъщност повторенията са малко преди да настъпи отказа

Какво мислите, искам да ви кажа, че до вчера ме държа такава мускулна треска, че не можех да стана от леглото, по никав нормален начин ! Тренирам корем най-много веднъж седмично, което означава, че се случва да пропусна! Ако имате предложения за подобрения върху тренировката ми в тоя й вид, моля дайте ги насам !

23.12.04
15:33

Каква е целта?

23.12.04
16:29

Явно искаш големи мускули там за да Го правиш с тежести.Повярвай това не е необходимо.Най-много да се контузиш и то в кръста.Аз съм правил трисети и са страшно ефективни.Примерно-Повдигане на краката,коремни преси,и коремни преси с извивка.Това се прави едно след друго 3-4пъти.Няма смисъл от такова чудо щото корема ще ти стане по-голям от гърба :lol:

DI

23.12.04
17:33

Целта е релеф, сила и издражливост! Martin

DI

23.12.04
17:41

Mile доколкото знам от една надеждна статия, повдигането на краката всъщност не е най - доброто за един корем, всъщност ако има някъкъв ефект върху него той е вторичен. Мерси за мнението ти оценявам го, но не знам какво точно имаш предвид под трисети, а и толкова ли лош ефект може да си пречиня с тия тежести, колкото ти казваш, има ли корема потенциал за издут разтеж (ако може така да се каже) ?

23.12.04
17:55

Ако целта е релеф, сила и издръжливост, честно казано, съмнявам се, може да бъде постигната с една програма (неведнъж). Издръжливостта се тренира с повечко повторения (може и с тежести). Релефът зависи от процента мазнини (за целта кардио и диета, и евентуално упражнения), за сила са подходящи по-малко число повторения (тук вече с тежести). Твоята тренировка (според мен) би качила мускулна маса на корема, както и би подобрила издръжливостта. За сила, използвай тежест, с която можеш да направиш 4-5 повторения в няколко серий (примерно). Коремните мускули са като всички други мускули. Зависи от целите, но тренировката им не бива да се различава много.
Поздрави!

DI

23.12.04
18:19

10x пич ! Прав си !

27.12.04
12:23

Щом искаш добре оформени мускули трисета ще ти свърши добра работа.Освен това това което съм ти дал е примерно,не е задължително да правиш същите неща.Целта е да натовариш мускула от всички ъгли.Трисета е три упражнения изпълнени едно след друго без почивка.Т.еПРИМЕР: Крънч-20 25 повторения.веднага след това повдигане на краката 20-25 и веднага преси с усукване 20-25.Почиваш максимум 1мин.и повтаряш.Така поне 3пъти.Повторенията и упражненията са примерни.Ти може да си ги настроиш по тебе.Важното е да избереш упражненията така че да натовариш корема от всички страни.Ако си ме разбрал добре и успееш да напавиш това ти гарантирам че няма да ти трябват никакви тежести

13.01.05
18:56

Кво представлява тва упражнение крънч ?

DI

13.01.05
20:33

Нещо като това дето съм го описъл горе, ма май, краката не са ти заступорени, а сам ги държиш във въздуха !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1