Моля за оценка и анализ на програма от курс за фитнес инструктори

PS

23.01.08
00:46

Значи преди време бях на курс за фитнес инструктори защото сега съм в чужбина да уча и исках между другото да работя това.
Направи ми впечатление каква програма са дали в “книжката” с теоретичен материал
”Програма за напреднали”
Понеделник -
Гърди - Повдигане на щанга от лег 3х6-8 ; Флайс 2х6-8 ; Пек-дек 2х6-8
Рамена - Повдигане зад врат с щанга 2х6-8 ; Повдигане на ръцете напред с дъмбели 2х6-8 ;
Гръб - Изтегляне на скрипец зад врат 3х6-8 ; Мечка 2х6-8 ; Хиперекстензии 2х6-8
Корем - Повдигане на крака от наклонена пейка 2х20
Прасец - Повдигане на пръсти на машина 2х20

Вторник
Крака - Клек 3х10-12 ; Сгъване на машина 2х10-12 ; Разгъване на машина 2х10-12 ;
Бицепс - Сгъване със щанга от стоеж 2х6-8 ; Чуково сгъване 2х6-8
Трицепс - Разгъване на скрипец 2х6-8 ; Кик-бел 2х6-8
Корем - Римски стол 2х20
Глутеус - ножици 2х20
Сряда - Почивка
Четвъртак - Като Понеделник
Петък - Като Вторник
Събота и неделя почивка

Та кажете какво ви е мнението за самата програма...аз лично мисля че не е достатъчно натовараща...

23.01.08
05:35

За гърди включи упражнение и за горната част.Прави по три серии минимум.Рамената също ги прави по 3 серии.За краката прави по 4-5 серии,бицепса по 3 серии и включи скотово или концентрирано,трицепса също го увеличи на 3 серии и защо не включиш повдигане на щанга от лег с тесен хват.Аз също тренирам по 2 пъти групите на седмица.Да ти кажа има много варианти как да я направиш програмата.Сигурно ще видиш коментари от типа/ще претренираш/

Мнението беше редактирано от mihtar на 23.01.08 05:38.

23.01.08
06:57

Програма за какво - качване, релеф?
И защо питаш - пробвай я и ще си изясниш нещата.
А ако не си в графата “напреднали” и да знаеш слабите и места (на програмата) какво те грее?
Лично аз съм изпробвал първо принципите и методите, които включвам в тренировъчните програми за своите клиенти, включително и тези за жените. И знам със сигурност какво мога да очаквам като въздействие от написана от мен програма.
Горещо ти препоръчвам да изпробваш всяка по-интересна програма, която срещнеш, а също да правиш вариации върху нея с цел да я пригодиш за теб и  твоите клиенти, и така постепенно да трупаш опит. Ако правиш замервания в началото и края на програмата ще можеш да отчетеш реални резултати от нея. И да си направиш съответните изводи. :)
Успех!

25.01.08
15:44

Според мен тук под “за напреднали” по-скоро са имали предвид, че всяка мускулна група се прави 2х в седмицата и в този смисъл и моята позиция е, че е тежичка.

PS

25.01.08
22:52

За маса е програмата..то си личи де...
Иначе най-интересното ми беше че няма никакво акцентиране...примерно гърдите...флаис пек дек и т.н...принципно си мисля че трябва да има повече свободни тежести за маса...
Само 2 серии за мечка..?
И такива неща...затова ми е интересно...

25.01.08
23:36

Че я е писал някой, който не тренира - това е ясно. Да ти кажа “зле е” няма да излъжа. Ама каква ти е мисълта - че на курсовете диктуват и дивотии? Ами да, за съжаление така е. Който не е ходил - само той не ги е слушал. Все пак в общи линии дават някаква насока тези курсове. За хора, които незнаят откъде да започнат да четат задълбочено е добро начало. И толкоз. За две седмици няма как да се осмисли повече информация (дори да беше изцяло вярна). Би трябвало да са поне 3 или 4 месечни тези курсове по мое мнение.

FZ

26.01.08
14:51

казано от psixar на 23.01.08, 00:46:

Значи преди време бях на курс за фитнес инструктори защото сега съм в чужбина да уча и исках между другото да работя това.
Направи ми впечатление каква програма са дали в “книжката” с теоретичен материал
”Програма за напреднали”
Понеделник -
Гърди - Повдигане на щанга от лег 3х6-8 ; Флайс 2х6-8 ; Пек-дек 2х6-8
Рамена - Повдигане зад врат с щанга 2х6-8 ; Повдигане на ръцете напред с дъмбели 2х6-8 ;
Гръб - Изтегляне на скрипец зад врат 3х6-8 ; Мечка 2х6-8 ; Хиперекстензии 2х6-8
Корем - Повдигане на крака от наклонена пейка 2х20
Прасец - Повдигане на пръсти на машина 2х20

Вторник
Крака - Клек 3х10-12 ; Сгъване на машина 2х10-12 ; Разгъване на машина 2х10-12 ;
Бицепс - Сгъване със щанга от стоеж 2х6-8 ; Чуково сгъване 2х6-8
Трицепс - Разгъване на скрипец 2х6-8 ; Кик-бел 2х6-8
Корем - Римски стол 2х20
Глутеус - ножици 2х20
Сряда - Почивка
Четвъртак - Като Понеделник
Петък - Като Вторник
Събота и неделя почивка

Та кажете какво ви е мнението за самата програма...аз лично мисля че не е достатъчно натовараща...

Само ще кажа моето скромно мнение , че аз не бих тренирал по тази програма още по малко за м.маса  :gulp:  :coolsmile:  :)

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 26.01.08 14:52.

SA

26.01.08
17:33

Ами на мен поне тази програме не ми харесва и не бих тренирал по нея,независимо дали 6те ка4вам или свалям.Не ми харесва.Според мен по тази програма неможе6 да натовари6 всеки един мускул както трябва.На мен ми харесват тренировките когато тренирам максимум 2 групи за6тото буквално спрасквам вените с крав а по тая според мен няма да е мн успе6но.

MO

26.01.08
17:39

Пробвай я,но според мен няма да видиш голям ефект. :)

Мнението беше редактирано от Mothefucker на 27.01.08 16:32.

26.01.08
20:24

казано от samoten на 26.01.08, 17:33:

Ами на мен поне тази програме не ми харесва и не бих тренирал по нея,независимо дали 6те ка4вам или свалям.Не ми харесва.Според мен по тази програма неможе6 да натовари6 всеки един мускул както трябва.На мен ми харесват тренировките когато тренирам максимум 2 групи за6тото буквално спрасквам вените с крав а по тая според мен няма да е мн успе6но.

Спраскване на мускули=?на пренатоварване? Според мене в сайта има много по-добри програми от тази и съм доволен от тях :)

ВН

26.01.08
20:47

Програмата е интересна. Ако трябва да я оценя по десето балната, ще и дам оценка 4:
+1 за това, че мускулите се тренират по-често от колкото при стандартен сплит
+1 за това, че общият брой на сериите е в прилична норма
+1 за това, че е съобразил интензивността в първите упражнения за мускулна група в границите подходящи за мускулен растеж
+1 за това, че се е сетил да остави 24 часа между тренировъчният цикъл

Минусите, няма да изброявам - нямам толкова търпение.

Това ми прилича на стара, ама много стара схема от зората на бодибилдинга. Определено е за по-напреднали, но мнението ми е, че е “по-скоро лоша” или иначе казано, не достатъчно добра. Защото има подценени мускулни групи и твърде много “меки” упражнения. Искам да предложа, на многоуважаемата публика да не подхожда като “Светата Инквизиция” към Галилео, при всяка по-странна идея. Ако нещо не Ви харесва, кажете защо.  “Баси тъпата програма заклевам се.. по 2 серии” - не е много конструктивно...

SA

26.01.08
20:52

Ооооо разбрал си ме гре6но ( или аз не съм се изказал то4но,за което се извинявам). Исках да кажа 4е главната цел на тренировката е да се вкара вазможно  наи-много крав.Но това не озна4ава пренатоварване.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1