Флаис или Пек-Дек???

21.12.04
19:58

Кое опражнение натоварва повече гърдите и има по голям резултат ???

21.12.04
20:15

Ми немога да дам точен отговор зависи си от теб как ще ги натовариш и с каква “спортна злоба” ще тренираш

21.12.04
21:45

Ако трябваше да избирам между двете то флайсът е по-полезен според мен. Но това са просто различни упражнения, акцентиращи върху различни мускулни влакна на гърдите. Трябва да се правят и двете или да се изберат други заместващи ги упражнения. :wink:

21.12.04
21:48

Добре де и двете заедно няма ли да са ми много вдигам от 2 месеца

DM

21.12.04
22:50

Мен ако ме питаш няма смисъл да почваш с тези упражнения, при условие че от два месеца тренираш
въобще даже като начинаещ може да се лишиш от всякакви сплитове защото може да бъде опасно
тренирай три месеца, обща тренировка на станциики, или кръгова и тогава почвай със сплитовете
а тя флъес и пек дец
ги забрави
това са оформящи упражнения, първо си тренирай да изградиш нещо че после почвай да вкарваш и оформящи упражнения
Стан

22.12.04
01:06

Наблегни на основните упражнения щом нямаш стаж още,няма и какво да оформяш толкова.Като изградиш маса тогава му мисли да оформяш мускула

22.12.04
01:14

Аз съм голям фен на пек-дека и смятам ,че движението е доста нормално и естествено за организма и деиства много добре .
по-здрави

22.12.04
11:06

Напълно подкрепям мннеието на МАдман (да не го пиша с други думи).
А относно въпроса - един глас за флайса. :D

BA

22.12.04
18:41

броите ме и мене към привържениците на флайса :)

22.12.04
18:58

[quote author=“basketball”]броите ме и мене към привържениците на флайса :)

Много е важно също как се прави защото може и рамото да го отнесе

DM

22.12.04
23:18

Знаете ли колко културисти са идвали при нас със оплаквания че нещо в рамото са си разтегнали при флъес, а се оказва в 90% от случаите че е разтегнато сухожилието на бицепса , което стига до средата на рамото
Стан

23.12.04
00:20

[quote author=“DJ MADMAN”]Знаете ли колко културисти са идвали при нас със оплаквания че нещо в рамото са си разтегнали при флъес, а се оказва в 90% от случаите че е разтегнато сухожилието на бицепса , което стига до средата на рамото
Стан

Какво работиш DJ MADMAN за да идват при Вас с оплаквания ? :?:
Личната кореспонденция с ЛС-та ако обичате. Благодаря. :)
Mr_Muskul

DM

23.12.04
02:40

Здравей
ами треньор сам по бодъбуилдинг и фитнесгимнастика
рехабилитатор масажист, и какво ли още не в областта на спортната физиология
от месец и половина вече не работя там
а това беше www.imsb.at правихме тестове на спортисти от аматьорския спорт , и от националните отбори
екипа ни е един от водещите в света
ама сега започнах да работя във сферата на спорт сред подрастващите и сам вече далеч от там където бях
но имам доста опит и знания хаха
реклама
ама както и да е
каквото го пиша не си го измислям,
Стан

23.12.04
10:05

не бих залагал на нито едно от двете упражнения. ако все пак избирам предпочитам флайс в стил Арнолд при който вероятността от травма е по малка и се борави с по голяма тежест. той го прави ссъс свити лактти и по скоро е като преса с дъмбели. все пак акцентира на разтварянето.

DM

23.12.04
13:15

Flyes е неизбежно упражнение, доста е добро разбира се че е за предпочитане, но kpос оверс също не са зле, или не знам колко хора ги правят но cross оверс от долу нагоре за горна част на гърдите са страхотно упражнение, аз като го правя направо ми експлодират гърдите
хах
За  Flyes трябва да се разтваря до едно приятно разтягане, но не повече, има ли болка значи е грешно , а ъгъла в лактите си е задължителен при

DM

23.12.04
14:31

Ами имам ги човече , факт е,
ще мие интересно да се срещнем някой път да подискутираме малко, със сигурност ще е интересно
Може доста да научим помежду си сигурно
Стан

23.12.04
19:40

С две думи не трябва да имаме любимо всяко от тях си има и + и - но така е при повечето упражнения трябва да използваме плюсовите срани като ги включваме или изключваме от тренировките

23.12.04
22:29

[quote author=“Mr_Muskul”]Ако трябваше да избирам между двете то флайсът е по-полезен според мен. Но това са просто различни упражнения, акцентиращи върху различни мускулни влакна на гърдите. Трябва да се правят и двете или да се изберат други заместващи ги упражнения. :wink:

Може ли да обясниш ,каква е разликата между двете ,защото чак сега научавам ,че има разлика ?
И малко оффтопик : Може ли да заменя “избутване с дъмбели” от хоризонтално положение , с ... а сега де има 1 уред на който от двете страни се слага по един(или колкото искаш) диск , има две ръкохватки , сядаш на една облегалка и движението се изпълнява като се избутват напред( и леко нагоре) тежестите , дано да сте се сетили  :D

23.12.04
23:06

Много ясно, че има разлика - различни упражнения са все пак. Ако нямаше разлика, нямаше и да се водят като две отделни упражнения :) Разликите са доста. При пек - дек имаш върхова контракция при съкратено положение на мускулите, докато при флайса тя е по - слаба. Флайсът се прави със свободни тежести, докато пек - дека те ограничава в движението по една равнина (тоест, не е естествена крива на движение).
Замяната на свободни тежести с машини не е еквавилентна. Пресите с дъмбели са много по - мощно упражнение, в сравнение с машината, но и много по - трудно и тежко. А мойто мнение е, че колкото по - лесно и удобно става едно упражнение, толкова е по - неефективно. Така че, ако нямаш сериозна причина, не заменяй пресите с дъмбели с машина. Още повече, че при тази машина кривата на движение също не е естествена, а е ограничена и е една за всички хора (за разлика от свободните тежести), да не говорим, че не развива стабилизиращите мускули и баланса.

24.12.04
00:08

На машината имаш по голяма вероятност да се концентрираш защото при нея няма нужда от баланс на тежеста (както е при свободната тежест) а също така и ще откриеш че работиш с по голяма работна тежест но и тука идва и най сериозния и недостатък развива мускулите с които вдигаш но не развива стабилизиращите мускули което (ако тренираш само на машини) може да доведе до контузия в реалния живот.Но това не означава да не сядаш на машината изобщо може например 1 месец с дъмбели един месец на машина но само на машина недей
Успех

24.12.04
01:10

мерси за мненията , сериозна причина да ги заменям нямам ,така че няма да го правя  :)

24.12.04
01:31

[quote author=“ShitHappen”]мерси за мненията , сериозна причина да ги заменям нямам ,така че няма да го правя  :)

Полезни са и двете просто ги разменяй от време на време да не привиква организма към едно и също защото той това и щи направи ще ти остави същото
Успех

24.12.04
14:33

Именно затова попитах ,защото често сменям упражненията , за да разбера дали горе долу са заменими . Мерси отново  :)

25.12.04
00:33

Aма интересното беше ,че само аз и Арнолд сме фенове на пек-дека :)) !
по-здрави

MU

25.12.04
03:03

[quote author=“emil_mlo”]Aма интересното беше ,че само аз и Арнолд сме фенове на пек-дека :)) !
по-здрави

пекдека рулира :)

25.12.04
08:22

:idea:  А тъка  :!:  :wink:
по-здрави

25.12.04
16:10

Аз не съм казал че не съм му фен всяка машина е създадена с цел и има полза от всички

MI

27.12.04
21:48

Ми ако го използваш за маса е по хубаво флаист,но ако го използваш за релеф е по хубаво пек-дек!поне според мен!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1