22.01.08
10:26
Преди година спрях цигарите и натръсках + 10 -15 килца върху и без това не малкото ми - по рано не ми личаха много понеже съм висок .. но 120 кила са си 120 колкотот и да се лъжа - личат си и то много вече:)
та купих си уреди - за заслабване и вече две седмици ги ползвам - но незнам дали ги ползвам правилно
сутрин /без закуска/ се качвам на пътеката и бягам 30 минути / всъщност бягам е силно казано :) - ходя 4 минути - бягам 1 минута и така редувам - за мен си е тежко - свикнал съм само да вися пред компютъра и пред масата :)
после “мандахерцам” малко тежестите на гладиатора ... купих си и “CarniTech” пия преди да бягам
Така всичко хубаво но незнам правилно ли правя всичко - по колко време трябва да п-равя упражнения колко да бягам - всеки ден ли ?
изобщо не ми е яясно - гледах темите четох по форума и по сайта няколко дни - но така и не открих решение
каква е схемата по която мога да правя упражнения
нямам време да ходя на фитнес зала затова и реших да си направя такава в къщи ...
от мнооого време не съм се занимавал с тежък труд или каквито и да е системни натоварвания ... работата ми е такава че съм само седнал
та ако може някой да ме посъветва какви упражнения да правя на гладиатора- какви уреди още да си купя за да постигна за 3-4 месеца някакъв видим ефвкт
искам да сваля 20-тина кила и да придобия някакво оформяне на ръцете и гърдите поне - че съм провиснал като ...
ако е от значение за прогамата - на 30 години съм - 120 кила - 188 см
ако някои може да ми изготви персонална програма за ттренировка с наличните ми уреди и да ме посъветва какви други да си купя ако е необходимо ...
22.01.08
13:26
Сега.Това ходене 4 мин е безполезно а бягането 1 мин също.Ти си 120 кг.Според мен трябва да започнеш на велоергометър (колело) и да свалиш първо там малко килца.Пътеката е прекалено динамична.Иначе за бягането трябва да правиш МИНИМУМ 10 минути тичане и то не колкото можеш по бързо а просто крос. :)
Недей мандахерца гладиатора раздели поне на серий и на повторения и намери килограмите,с които можеш да направиш точно 10-12 и не повече.Ако ще сваляш килограми е добре да правиш повече повторения на по малко килограми.
По принцип упражненията за ръце и гърди според мен са си същите каквито изпълняват и останалите.Понеже нямаш лежанка,ще е най-добре да отидеш на фитнес. :)
22.01.08
14:14
Пътеките май не са за хора над 100 кг , да не говорим за велоаргометрите ама щом са твой си ги чупи, тва с тичането не е правилно ето ти една програма да достигнеш повечко време тичайки http://www.bb-team.org/articles/1588/
Мнението беше редактирано от Mothefucker на 22.01.08 14:17.
Зависи каква е пътеката или велото.
1 тичане + 4 ходене?
Ок. Малко по малко ще започнеш да тичаш по повече.
Какво точно представлява гладиаторът ти?
Иначе за отслабването, най-важен е хранителния режим.
22.01.08
14:54
Ми в нашия на велоаргометъра пише до 80 :smirk:
казано от Mothefucker на 22.01.08, 14:54:
Ми в нашия на велоаргометъра пише до 80 :smirk:
Тва да не е във фитнеса за анорексици...
Специално съм търсил пътеката да е до 130 килограма :)
Гладиаторът и патеката са купени от онлайн магазина към този форум - но гладиаторът не го виждам да го има сега
един с червени седалки е малко е като за китайчета ама върши работа
не мога да бягам по 5 минути или повече просто краката ми са свикнали да носят 90 кила не 120 :) и им е зор
затова почнах по колкото мога но засега ми е предостатъчно - под ходене имам предвид ходене което е бързо и пак ме натоварва
слизам от пътеката вир вода - а аз много трудно се потя
За лежанката - Ако исках и можех да ходя на фитнес - щях да ходя а не да си правя такъв вкъщи нали ? - нодил съм в славия не ми допадна - а и не мога да губя по 4 часа на ден за фитнес - няма проблем да си купя и лежанка стига да е наложително - затова и питам дали ми трябва
А намерих го гладиатора - http://911.bg/a2/offers.asp?p=2666223&id=4469
ето го - ламята ревна че иска него защото бил със степер :)
не че го ползва .. ама това е друга тема
всякакви мнения и препоръки ще са ми от полза
Всеки ден ли трябва да тичам и тренирам или през ден или как
мисля че се натоварвам достатъчно защото като спра и ми се вие свят .. едвам стигам до банята :)
Мнението беше редактирано от AMOUN на 24.01.08 08:06.
Моят съвет е първо да свалиш и тогава да започваш гладиатора.
А за пътеката какво да ти кажа... нормалните работи за кардио - всеки ден, поне 20-30 минути държъш “оптимален” пулс ( виж статията за кардиото ). А за да държиш пулса не е задължително да тичаш. За храненто - пак обичайните работи - яж често и по малко, спри мазните храни, намали висококалоричните. Бих те посъветвал да спреш хляба и тестените изделия като цяло. Спри и сладкото ( ако можеш :) ). Увеличи салатите ( използвай зехтин и намали солта ). Пий вода.. поне няколко литра на ден. Вземи си Л-карнитин ( имай в предвид че това не е вълшебното хапче, кафе витаголд, калорекс, бонбонки перфект и т.н. чудодейни продукти... и за да сработи трябва здравата да се изпотиш )
Когато решиш че ти остават примерно 5 килограма до желания резултат тогава започни гладиатора. До колкото видях има горен/долен скрипец, скотово, пек-дек и успоредка. С тия 60 кила обаче не знам до кога ще ти стигнат. По някое време ще трябва да си вземеш и лежанка.
:) Мерси за съвета ..
Значи ас други думи - само глад и тичание му е майката отначало :)
това и правя от две седмици ям по малко и то предимно белтъчини заебал съм и сладко и мазно
хляб и подобни защото доколкото четох въглехидратите са кофти работа - дават директна енергия вместо организма да си я търси от мазнините ... мазно избягвам ... защото си имам :) - сладкото най ме мъчи ама ... какво да се прави - бях свикнал по един два шоколада поне на ден или поне тортички от неделя нещо .. абе кафяво ли е дай го насам
най- интересното е че не ми се и яде вече нищо мога да оттикам цял ден на шише вода
дано да стане че немога да си намеря кантар по мярка за да проверявам :) ще чакам на видими резултати :))))
айде отивам да бягам че се оспах днес :)
казано от AMOUN на 25.01.08, 09:24:
това и правя от две седмици ям по малко и то предимно белтъчини заебал съм и сладко и мазно
хляб и подобни защото доколкото четох въглехидратите са кофти работа - дават директна енергия вместо организма да си я търси от мазнините ... мазно избягвам ... защото си имам :)
Правиш голяма грешка, само това ще кажа. Останалото може да го прочетеш във форума, ако имаш желание.
казано от Петко К на 25.01.08, 12:12:
Правиш голяма грешка, само това ще кажа. Останалото може да го прочетеш във форума, ако имаш желание.
Ами ок обясни ми защо е грешка - чета ви целия форум и сайта- и две мнения едни и същи не виждам - един вика това друг обратното трети па се мята още по наляво ?
дайте да се разберем накрая кое как и защо - 1000 статии и всяка е против предишната ..
1000 мнения и всеки си знае неговото -
Ами ок като бъркам обясни ми защо бъркам не да ми казваш прочети го във форума
всеки си знае неговата - и дефакто такива като мен не получават никаква важна информация
това както във фитнесите - в единия ми казват едно в другия друго а в третия пък ... мани няма значение
Въпросите, които задаваш са задавани многократно. Това е причината, поради която не срещаш някой, който да те залее с изчерпателна информация.
Като за начало, прегледай сайта и по-точно:
http://www.bb-team.org/articles/1466
Тази статия също ми допада: http://spidersport.com/weight-control.php
Кардио тренировка: http://www.bb-team.org/articles/1039
Относно програма за трениране с наличните ти уреди...това си е предизвикателство.
Поне щанга, дъмбели и тежести имаш ли? В смисъл, че..взел си мултифункционален уред, който не е чак толкова мултифункционален(поне за мъж), лично мнение.
По принцип, ако си набавиш:
регулируема лежанка
Стойки за клек/раменни преси, автономни или тип ‘power rack’
Място, където да се набираш - (предполагам, че това ще ти потрябва по-нататъка)
Дъмбели, лостове, тежести - малки, големи, по-малки и по-големи и в достатъчно количество
Ще можеш да изпълняваш всяка програма от сайта с малки корекции.
Естествено в твоя случай, програмата ще е за начинаещи. Тренировка на цялото тяло 3 пъти седмично, например тази http://www.bb-team.org/workout/1359/
Мнението беше редактирано от 6th на 25.01.08 22:56.