25.01.08
18:49
Здравейте , всички!!! Току що се регистрирах!!!Иначе отдавна чета в саита.
Сега съм на вълна диети и отслабване.
Това което не разбрах е : Мога ли да правя кардио и сутрин и вечер???
На всякаде пише че кардио се прави от 3 до 5 пъти седмично като оптималният вариант е 30-40 минути с пулс 70 % от максималният.
Понеже сега съм в период с много свободно време и като направя сутрин кардио целият ден си отпочивам така да се каже и вечерта имам възможност пак да правя в къщи.
Благодаря на всички , предварително!!!
25.01.08
19:12
Бе все си мислех, че кардио тренировка и аеробна тренировка са 2 различни неща!?!
2рата се прави сам както каза - 3-4 пъти в седмицата по 30-40 мин. НЕ по 2 пъти на ден.
Ако може някой да ми обясни тогава какво е тренировка(бягане , вело. кростренаж.) с подържане на пулс 70 % от малсималния в продължение на 30-40 минути ще съм благодарен.Кардио или аеробна тренировка .... и каква е разликата между двете???
25.01.08
20:08
Аз бих се опитал да потърся в изданието като за начало. Част от резултатите е и този материал: Знаем ли всичко за кардио тренировката?.
А пък под тага “кардио” има даже две страници с още материали. :)
Преди всичко искам да кажа че тези неща съм ги чел доста подробно.Не си мислете че пиша тук без да знам какво пиша изобщо.Разбирам ,че за вас е по -лесно да ми бутнете някой линк там да се занимавам като съм начинаещ в форума и готово.
Работата е там че наистина от изчетеното не ми стана ясно каква е разликата между кардио и аеробна тренировка.
...”Сутрин на гладно - най-ефективното време за кардио тренировка е сутрин на гладно - това се дължи на ниското съдържание на глюкоза в кръвта и на гликоген в мускулите. Нощем мускулите изразходват почти само мазнини, за да запазят глюкозата за мозъка. Нивото на инсулина е много ниско, а това на глюкагона е високо. Получава се засилено изгаряне на мазнини. Когато след аеробна тренировка изядете закуската си, по-малко мазнини от нея се отлагат.”.......
В този материал двете понятия са употребени през 2 реда , което ме кара да си мисля че са едно и също нещо.
Ако някой иска и има свободно време да ми обясни ще бъда много благодарен !!!