Кардио

25.01.08
18:49

Здравейте , всички!!! Току що се регистрирах!!!Иначе отдавна чета в саита.
Сега съм на вълна диети и отслабване.
Това което не разбрах е :  Мога ли да правя кардио и сутрин и  вечер???
На всякаде пише че кардио се прави от 3 до 5 пъти седмично като оптималният вариант е 30-40 минути с пулс 70 % от максималният.
Понеже сега съм в период с много свободно  време и  като направя сутрин кардио  целият ден си  отпочивам така да се каже и вечерта имам възможност пак да правя в  къщи.

Благодаря на всички , предварително!!!

JO

25.01.08
19:12

Бе все си мислех, че кардио тренировка и аеробна тренировка са 2 различни неща!?!
2рата се прави сам както каза - 3-4 пъти в седмицата по 30-40 мин. НЕ по 2 пъти на ден.

25.01.08
19:34

Ако  може някой да ми обясни тогава какво е тренировка(бягане , вело. кростренаж.) с подържане на пулс 70 % от малсималния  в продължение на 30-40 минути ще съм благодарен.Кардио или  аеробна тренировка    .... и каква е разликата  между двете???

Аз бих се опитал да потърся в изданието като за начало. Част от резултатите е и този материал: Знаем ли всичко за кардио тренировката?.

А пък под тага “кардио” има даже две страници с още материали. :)

25.01.08
20:54

Преди всичко искам  да кажа че тези неща съм ги чел доста подробно.Не си  мислете че пиша тук  без  да  знам какво  пиша  изобщо.Разбирам ,че за  вас е  по -лесно да  ми бутнете  някой  линк  там  да  се  занимавам като  съм начинаещ в  форума  и  готово.
Работата е  там  че  наистина от  изчетеното  не  ми  стана  ясно каква е  разликата между кардио и  аеробна тренировка.

...”Сутрин на гладно - най-ефективното време за кардио тренировка е сутрин на гладно - това се дължи на ниското съдържание на глюкоза в кръвта и на гликоген в мускулите. Нощем мускулите изразходват почти само мазнини, за да запазят глюкозата за мозъка. Нивото на инсулина е много ниско, а това на глюкагона е високо. Получава се засилено изгаряне на мазнини. Когато след аеробна тренировка изядете закуската си, по-малко мазнини от нея се отлагат.”.......

В  този материал двете  понятия са  употребени  през 2 реда , което ме  кара  да си  мисля  че  са едно  и  също нещо.
Ако някой  иска и има свободно време да  ми  обясни ще бъда много  благодарен !!!

26.01.08
07:00

Най-добре сутрин на гладно, 20-40 минути всеки ден.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1