15.01.08
15:29
Искам да питам дали мога да правя гърди само с дъмбели (без щанга) и дали ще се изравнят лявата и дясната част на тялото или задължително трябва да си правя и с лост (на хоризонтална лежанка например) благодая предварително.
15.01.08
17:45
Почвай ги дъмбелите.Можеш и само с дъмбели известно време.
15.01.08
18:16
Мерси за отг. само да питам чувал сам че средна част за гарди било най-добре с щангата да се правят дали ще има повече растеж с дъмбели??
Един път почваш с щанга,следващия с дъмбели полулег,следващия обратен лег обратен с дъмбели и така..
15.01.08
18:41
да де аз не искам да дигам с мн аз искам да изглеждам добре ама питам дали има повече растеж с дъмбели от колкото с щанга и дали ще се изравнят двете страни на тялото ако правя с дъмбели?
Определено с дъмбелите може да се оформят гърдите и да постигнеш добри резолтати!
Относно растежа,той е свързан с въстановителния процес на мусколите,обратен на този в залата,а дали ще се изравнят двете страни на тялото,немога да ти дам конкретен отговор тъй като е и въпрос на генетика,пробвай и сам ще разбереш ; )
Мнението беше редактирано от Olimp на 15.01.08 21:51.
Аз вече около половин година и отгоре лост НЕ пипам. Чувствам много по-добре как работят гърдите отколкото с лоста, а резултатите са в пъти по-добри. Но това съм аз, при други може да действа повече лост или комбинации лост/дъмбел.
С щангата се качва повече сила, с дъмбелите се оформят повече самите гърди поради по - големия диапазон на движение съответно като знаеш тази базова информация можеш да структурираш програмата си в съответствие с целите си.
Лично моето мнение е че ако нямаш някакви специфични цели примерно като максимално развитие на силата от лег, комбинацията от щанга и дъмбели в редуващи се тренировки дава почти перфектни резултати.
16.01.08
15:08
мерси за съветите братоци дано да има ефект от тва дето го казвате ;-)
Мнението беше редактирано от IVO на 16.01.08 15:09.
мноооооого рядко пипам лост когато правя гърди.определено съм пшо-доволен от дъмбелите
16.01.08
21:13
АЗ мойте с дъмбели и кофи съм ги правил и сега нещо от скоро ползвам само лежанка за да ги поддържам и помпам,смисъл такъв аз не се кефя на гърди и не искам да са баници :)
16.01.08
22:47
Аз преди години имах проблем с растежа на гърдите - 1-2 години нямах никакъв напредък, но махнах лоста в тренировката за гърди и не съм слагал лост от близо 2 години и съм много доволен от резултата, който постигнах. Сега обаче мисля да разнообразя и да го включа...
Мнението беше редактирано от noble на 16.01.08 22:49.
17.01.08
04:21
Ей,много хубави коментари чета за тези дъмбели.Мисля да пробвам няколко месеца да видим аз как ще се чуствам само с дъмбели.
17.01.08
23:12
ам може ли някои да ми прати някои линк за правене на гърди с дъмбели, 4е аз правя някакви упражнения за гърди ама не усе6там напражение докато ги правя (с 10кг.) плс някои ако може да ми прати линк зза такива упражнения които със сигурност деистват .... мерси предварително :)
казано от stripe на 17.01.08, 23:12:
ам може ли някои да ми прати някои линк за правене на гърди с дъмбели, 4е аз правя някакви упражнения за гърди ама не усе6там напражение докато ги правя (с 10кг.) плс някои ако може да ми прати линк зза такива упражнения които със сигурност деистват .... мерси предварително :)
http://www.exrx.net/WeightExercises/PectoralClavicular/DBInclineBenchPress.html
http://www.exrx.net/WeightExercises/PectoralSternal/DBBenchPress.html
http://www.exrx.net/WeightExercises/PectoralSternal/DBDeclineBenchPress.html
18.01.08
09:37
Я кажете някакво упражнение дето да замества файса,защото имам контузия на рамото,която не е нищо сериозно,но понеже тренирам активно и др спорт и не мога да намеря време да си почине рамото и като изпълнявам флайс ме боли адски много и заради тази причина зае*ах флайса,което не ми харесва....
В момента тренировката ми за гърди се състои от 3х8 вдигане от лег(с лост)
3х8 вдигане от полулег(с лост)
3х8-10 кофички
3х8-10 флайс
По време на тренировката гърдите ми яко се напомпват след това имам и около 2-3 дена мускулна треска винаги,ама хич не растат,всичко расте само гърдите си седят същите :down: ,ако заменя вдигането с лег/полулег лост с дъмбели дали ще има ефект според вас ?
27.01.08
16:18
ми е виж пичовяете отгоре кво ми писаха аз почнах да правя с дъмбели и да ти кажа като че ли е по-добре. Още от първата тренировка усетих че са мн добре напомпани и вече 3 ден имам лека мускулна в тях, което мисла че е добре ;)
27.01.08
16:30
казано от TaCk0 на 27.01.08, 12:46:
В момента тренировката ми за гърди се състои от 3х8 вдигане от лег(с лост)
3х8 вдигане от полулег(с лост)
3х8-10 кофички
3х8-10 флайс
По време на тренировката гърдите ми яко се напомпват след това имам и около 2-3 дена мускулна треска винаги,ама хич не растат,всичко расте само гърдите си седят същите :down: ,ако заменя вдигането с лег/полулег лост с дъмбели дали ще има ефект според вас ?
Пробвай само с 3 упражнения или прави 4 обаче намали всяко с по една серия - с една дума: експериментирай!
Добре бе хора, как се пазите при упражненията с дъмбели?
В смисъл като правите преси с щанга пазането е лесно и човек може да си позволи да направи 1-2 повторения с малко помощ..
Аз лично не мога да се отпусна когато тренирам с дъмбели.
Мен никой не ме пази нито при щангата, нито при дъмбелите и никога не правя повторения с помощ. Тренирам сам и разчитам на себе си.
28.01.08
09:39
Аз съм доволен от смесената трениривка с лост и дъмбели.
Определено при повечето има положителен ефект.
Мнението беше редактирано от AdDicTed. на 28.01.08 09:40.
29.01.08
13:17
Еми правиш с колкото можеш.. :( иначе наистина е много по добре когато не си сам и някой може да ти помогне за последното повторение например.. или на лоста.
02.02.08
22:13
А ако искам да качвам маса (смисъл да стават по изпъкнали гърдите )дъмбелите стават ли за качване или са само за оформяне ?
02.02.08
22:58
казано от IVO на 02.02.08, 22:13:
А ако искам да качвам маса (смисъл да стават по изпъкнали гърдите )дъмбелите стават ли за качване или са само за оформяне ?
Иво,най-простия отговор на въпроса ти е—> Да,става разбира се! ;)
06.02.08
17:22
предпочитам дъмбелите щото по добре усещам леговете - повече мога да ги пусна а щангата един вид ограничава
На мен ми е интересно с края извъртате ли ръцете така, че дланите да сочат една към друга или ги държите както при лоста, само че по-събрани. Освен това - не ви ли се натоварва доста повече предмишницата при лета с дъмбели?
Момчета, и аз ги уважавам дъмбелите и съм много доволен от тях, но щангата си е щанга. Не можеш да я смениш. Поне в началото по-добро от нея няма (лично мнение). Още повече, че любимата ми тренировка от лег е пирамида 10, 8, 6, 4, 2 и връщаш една серия на тежестта за 10, но този път до отказ. Това с дъмбели е доста трудно да стане.
За мен оптималното е 4 упражнения с по 3,4 серии (по-скоро 4).
При тренировката с дъмбели също има как да те пази приятел. Кляка зад главата ти и придържа лактите или китките по време на последните повторения и при нужда помага.
За въпроса на Рион - правил съм и със завъртане и без и повече харесвам без въртене - по-добре усещам напомпването тъй като аз не изпъвам ръцете в лактите, когато правя с дъмбели. За натоварването на предмишницата - да товари я повече, но на мен не ми пречи, а и според мен е нормално. Със здраве!
казано от Стоянчо на 15.01.08, 23:07:
Аз вече около половин година и отгоре лост НЕ пипам. Чувствам много по-добре как работят гърдите отколкото с лоста, а резултатите са в пъти по-добри. Но това съм аз, при други може да действа повече лост или комбинации лост/дъмбел.
x2
Мнението беше редактирано от Purgatory на 07.02.08 15:23.
07.02.08
15:34
В момента тренировката ми за гърди се състои от комбинация от упражнения с лост, дъмбели и кабели и трябва да ви кажа, че гръдната ми мускулатура се развива перфектно. Всеки път се получава невероятно напомпване, последвано от приятна мускулна треска на следващия ден, а за последните месеци има видим разтеж.
22.04.12
23:22
Аз съм на 13 години и тренирам с лост от лег за долна и горна от около 1 месец и половина....Обаче едната ръка ми е по слаба и едната гърда изостана...Да не почна ли с дъмбели...може и да има резултат и да се изравнят ??
23.04.12
13:47
Е кво роман..казвам къв е проблема и чакам някои да помогне...
казано от plamen91 на 15.01.08, 18:34:
Един път почваш с щанга,следващия с дъмбели полулег,следващия обратен лег обратен с дъмбели и така..
Ееее, уникален отговор! Човекът пита може ли само с дъмбели, ти му говориш за щанги!
Аман...!
Едит:
Аз в началото правих само дъмбели - около 4-5 месеца- вкъщи имам лежанка, дъмбели... Но достигна един момент, в който усетих, че привикнах към движението, прогресът се забави и т.н. Тогава отидох в залата и почнах с лостовете, кабелите, машините и пр и прогресът отново се ускори...доста:).
В момента в една тренировка включвам и трите: лост, дъмбели, кабели. Резултатът е убийствено напомпване, равномерен прогрес и приятна треска на др. ден. Та моето мнение е, че без никакви грижи може да си бачкаш само с дъмбели, но имай идеята, че в един момент ще усетиш, че са недостататъчни...
Мнението беше редактирано от Петър на 24.04.12 14:52.