Въпрос за покачването на силата.

27.01.08
14:51

Здравейте. Имам следното запитване, тренирам от около пет месеца. На 23 години съм. Основният ми проблем в момента, е че силата ми започва да буксува. Има в предвид, че през първите три месеца откакто започнах да посещавам фитнес успях да кача приблизително с 20 килограма основните упражнения /права лежанка, гребане с щанга, мъртва тяга и раменни преси/, но от близо два месеца обаче единственият напредък, който отчитам е при упражненията за крака, докато при другите групи ме затруднява дори качването с 1.25 кг. Дали е време да си сменя програмата или пък прост трябва да продължа, а резултатите ще дойдат след време.

Темата беше редактирана от Wert на 27.01.08 15:11.

MO

27.01.08
15:01

Теми за сила - бол... но както и да е. Защо не помислиш за добавки?

Промени програмата, карай някой да ти помага за последните повторения за да можеш да правиш с по - тежко.

PS

27.01.08
18:45

според мен е абсолютно нормално това...ти какво очакваше да качваш по 10кг на месец цял живот ли...то отначалото е така защото мускулите свикват  със стреса...и затова се качва доста сила...от там нататък все по малко ще качваш...едно е да качиш от 50 на 60 друго от 110 на 120 това всеки ще ти го каже ;)

27.01.08
20:25

Преди месец исках да пусна една тема,но се отказах.Исках да запитам.За какъв период от време(месец,два,три,повече)увеличавате с 5 кг щангата при вдигане от лег?Да речем при собствено тегло 70-75 кг и над 6 месеца фитнес в залата.

JO

27.01.08
20:37

Wert, по колко повторения правиш в серия?
ако бройките са 10, време е да ги свалиш на 8 и да дигнеш тежестта. Друг вариант е да дигнеш повторенията със същата тежест.

Интересно ми е някой от тукприсъстващите  :) дали е пробвал изтласкване на хориз. лег с вериги?

27.01.08
21:11

Тва е нормално - първите три месеца растежа е уникален и силата също. Щом си тренирал 5 месеца по тази програма време е дая смениш .

28.01.08
04:02

Пробвай с по малко повторения.Сигурно тренираш до отказ и затова така немошеш да качваш сила.В рамките на 6 до 8 макс.

28.01.08
21:30

В Първите няколко месеца силата расте ,но не заради че мускулите растат а че са подобрява нервно-мускулната координация.Нормално е като се е изчерпала тази възможност процеса да се позабави във времето.Я помисли аз като имам стаж >16 години значи трябва да вдигам от лег над 20 тона.
Съвет виж програмата си сигурен ли си че не претренираш ? В началото тялото има нужда от малко за да расте ,често подценявано нещо от начинаещите които незнаят какъв автогол си вкарват.

Мнението беше редактирано от ASTOR на 28.01.08 21:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1