29.01.08
20:08
ако от 5 месеца съм с една програма дали ако я сменя ще даде по голям ефект защото някъде бях чел че при зяменянето на упражненията мускулите се преобразяват по-бързо защото тялото привиквало към даден тип тренировка - целя орелефяване
29.01.08
20:15
аз моята програма я сменям доста често,че да не привиква мускула и да ти кажа има ефект.Така че експериментирай смело ;)
Според мен едно нещо ако ти върши работа не трябва да го сменяш.Така че ако тренировачната ти програма “работи” не я сменяй.
Мнението беше редактирано от Aquiles на 30.01.08 08:04.
казано от Aquiles на 29.01.08, 20:54:
Според едно нещо ако ти върши работа не трябва да го сменяш.Така че ако тренировачната ти програма “работи” не я сменяй.
И аз съм на това мнение, но малки промени (смяна на упражнения, поредности) винаги са добре дошли.
29.01.08
21:21
На 2 месеца горе долу сменям цялостния си сплит и вид тренировка. Иначе през цялото време разнообразявам.
Оптималното е на 3 месеца , но не е задължително.Може и на повече да се сменя.
30.01.08
13:09
Ако си начинаещ може да голям период. Иначе на 3 месеца е добре да разнообразяваш.
Ако е за подредба на мускулните групи да,но за точните упражнения те винаги се разнообразяват.Аз съм така сега:
1.Гърди
2.Гръб
3.Почивка
4.Рамо
5.Ръце
6,7 Почивка и по нататък ще сменя поредноста просто..
казано от plamen91 на 30.01.08, 14:47:
Ако е за подредба на мускулните групи да,но за точните упражнения те винаги се разнообразяват.Аз съм така сега:
1.Гърди
2.Гръб
3.Почивка
4.Рамо
5.Ръце
6,7 Почивка и по нататък ще сменя поредноста просто..
Изпуснал си краката. :-)
30.01.08
20:35
изпуснал си си краката някаъде хахахахахаххахха :-)
можеш с една и съща тренировка цял живот да караш, вЕрвай ми :)
промяната се прави, поради психическото привикване.
и аз съм на мнение, че ако ти работи дадена програма не я сменяй, докато сама не си “повика”.