30.01.08
15:50
Здравейте, тренирам сериозно от 4 месеца ( това не е единствения ми опит, защото миналата зима тренирах 5 месеца), висок съм 188 см, тежа 75 кг, за времето в което тренирам съм постигнал доста добър релеф, но нещо ми липсва масата и обема, както виждате от теглото ми, тренировъчната ми програма е:
всичките упражнения ги правя с 3 серии по 8 повторения
1-ви ден : гърди
изтласкване на щанга от лег, изтласкване на щанга от полулег, изтласкване на дъмбели от полулег, кросоувър
бицепс
бицепсово сгъване с щанга, бицепсово сгъване с дъмбели от седеж, скотово сгъване с дъмбел ( Т-образно)
2-ри ден: гръб
набиранки широк хват пред гърди, чукчета, придърпване на вертикален скрипец зад врат, придърпване на долен скрипец
трицепс
изтласкване на щанга от лег с тесен хват, френско разгъване, кофички
3-ти ден: рамене
раменни преси зад врат, повдигане на ръце встрани, вертолет, повдигане на дъмбели встрани за задно рамо
крака
клекове, бедрено разгъване, бедрено сгъване, повдигане на пръсти на калф машина
,а и трите дни правя корем.
Старая се да избягвам скрипците, както личи от тренировката, мисля си че със свободни тежести се постига по-голям обем, ако някой има идеи за промени в тренировката ми, ще му бъда благодарен, защото ми се струва че нещо ми липсва.
30.01.08
16:21
Ям по 3-4 пъти на ден, но не правилно.С моята работа, постоянно съм в движение и винаги ям по различно време с изключение на закуската, защото ставам по едно и също време. Ям разнообразно, но не достатъчно разнообразно за да си набавям необходимите вещества. Затова взимам добавки, преди седмица започнах да взимам Animal Pak, комбинирам го с креатин и глутамин, преди месец взимах аминокиселини отново с креатин и глутамин.
Дали да не си взема някакъв протеин като свърша с анимала, досега не съм взимал. Ако да, какъв? Парите не са от много голямо значение, стига да е в границите на нормалното.
Мнението беше редактирано от str1k3 на 30.01.08 16:24.
30.01.08
20:50
Относно програмата - добре е, но не съм сигурен дали при някои мускулни групи не ти идват в повече упражненията като се има предвид стажът ти. Може да махнеш по 1 упр. от гърдите, бицепса, рамото (хеликптер). Казваш, че не се храниш много правилно и от това следва, че едва ли се възстановяваш напълно. Добавките си вършат работата когато имаш балансирана диета богата на протеини, мазнини, въглехидрати и витамини в зависимост от целите ти.
Мнението беше редактирано от DooM_MasteR на 30.01.08 21:09.