Въпрос за гърди.

ВИ

30.01.08
21:15

Здравейте.
Прочетох темата за Гърди с дъмбели, но не открих точно това което ме интересува и за това реших да пусна нова тема :) Та значи въпроса ми е следния: има ли смисъл ако редувам тренировката си за гърди едната да е с лост другата да е с дъмбели ? Или просто ще е загуба на време. От предната тема разбрах, че с лост се качва сила, а при дъмбелите се оформят по - добре, защото “влиза” повече. Че така де би трябвало да има смисъл, но аз да си попитам да не ме гризе съвестта. :) Поствайте мнения :)

По-здрави!

30.01.08
21:18

Аз не пипам лост и ми е по-добре, други ще кажат, че е по-добре да ги редуваш през седмица лост с дъмбели. Знам, че не трябва да се сравняваме с тях, но доста професионалисти не правят лежанката с лост, нито редуват, а тренират само с дъмбели.

ВИ

30.01.08
21:20

казано от Стоянчо на 30.01.08, 21:18:

Аз не пипам лост и ми е по-добре, други ще кажат, че е по-добре да ги редуваш през седмица лост с дъмбели. Знам, че не трябва да се сравняваме с тях, но доста професионалисти не правят лежанката с лост, нито редуват, а тренират само с дъмбели.

И от цялата работа излезе, че няма смисъл така ли ? :)

DI

30.01.08
21:45

Не, просто всеки си има мнение... на всеки различно му се отразява лоста, такаче виж на ТЕБ кое ви влияе по добре !
Аз лично правя с дъмбели само горна част на гърдите !

31.01.08
04:04

Какво ти пречи след лоста да направиш и дъмбели.

DI

31.01.08
05:05

казано от mihtar на 31.01.08, 04:04:

Какво ти пречи след лоста да направиш и дъмбели.

Става много ?

31.01.08
09:06

казано от Викторчо на 30.01.08, 21:15:

Здравейте.
Прочетох темата за Гърди с дъмбели, но не открих точно това което ме интересува и за това реших да пусна нова тема :) Та значи въпроса ми е следния: има ли смисъл ако редувам тренировката си за гърди едната да е с лост другата да е с дъмбели ? Или просто ще е загуба на време. От предната тема разбрах, че с лост се качва сила, а при дъмбелите се оформят по - добре, защото “влиза” повече. Че така де би трябвало да има смисъл, но аз да си попитам да не ме гризе съвестта. :) Поствайте мнения :)

По-здрави!

Защо просто не пробваш, на един при дадена степен на развитие и структура на тялото може да се отразява по един начин на друг по друг, иначе общо взето можеш да тренираш с лост известно време с по нисък брой повторения за да качиш сила и оттам да смениш на дъмбели - на по - тежки дъмбели и гърдите да се развиват по този начин.

31.01.08
09:32

Според мен най-добрите резултати идват от комбиниране на щанги + лостове, като всеки път това, което правиш с щанга другия да е с дъмбел..така се качва и сила и маса и резултати са задоволителни.

ВИ

31.01.08
16:47

Имате в предвид да редувам лост-дъмбел в една тренировка ? Не става ли много ? Иначе ви благодаря за мненията, очаквам още :)
По-здрави !

DI

31.01.08
17:03

Мисля си, че става много... Една седмица правиш само с дъмбели, а следващата седмица само с лост и после пак дъмбели и т.н

31.01.08
17:17

Ето ти вариантите:
1.В седмица 1 правиш само с лост гърдите, а в седмица 2 (следващата) правиш само с дъмбели.
2.В седмица 1 хоризонталния лег го правиш с лост, а горни гърди с дъмбели, а в седмица 2 хоризонталния с дъмбели, а полулега с лост
3.Можеш да тренираш само с дъмбели или
4.само с лост

ВИ

31.01.08
19:29

казано от Стоянчо на 31.01.08, 17:17:

Ето ти вариантите:
1.В седмица 1 правиш само с лост гърдите, а в седмица 2 (следващата) правиш само с дъмбели.
2.В седмица 1 хоризонталния лег го правиш с лост, а горни гърди с дъмбели, а в седмица 2 хоризонталния с дъмбели, а полулега с лост
3.Можеш да тренираш само с дъмбели или
4.само с лост

Да, това трябва да се изпробва. Благодаря за мнението.

П.С. Благодаря също така на всички отзовали се :)

По-здрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1