Моля дайте съвет...

31.01.08
03:35

здравейте.искам да ви помоля за съвет.наскоро реших да си купя крос-тренажор,за да мога да тренирам вкъщи. бихте ли ми дали съвет дали да си го взема ,дали е удоно да се тренира вкъщи.по колко време трябва да се тренира на него(аз чух ,че около 30-40 минути дневно,сутрин или вечер).
Също искам и да ви попитам когато се тренира на тоз уред,къде предимно (на кой мускули) действа той.Аз искам да си го взема за да мога вечер преди лягане да се качвам на него примерно по 40минутки ,докато си гледам серялчетатаSmile))) оформя ли се тялото изобщо, с този уред,какво мислите ? изчетох доста теми по нета ама вичките бяха бяха за отслабване и се обясняваше ,че е най добре e да се вземе велоаргометър или колело в парка.аз нейскам да отслабвам.Искам да стегна тялото си . благодаря ви предварително.

31.01.08
04:00

По принцип натоварва всички основни групи.Не бих разчитал само на крос-тренажор за оформяне на тялото.

31.01.08
07:58

С кростренажора не се постига това, което явно витае в представите ти. Той е кардио уред, а с тях стягане на тялото не може да има, защото стреса върху мускулите е нищожен, следователно те от това не растат, най-много да стопиш някой килограм. Не казвам, че не е полезен, напротив.

31.01.08
13:17

Кростренажорите, които аз знам могат да ти офермят достатъчно добре тялото. Ако се съчетаят и с малко набирания за гръб, лицеви и кофички за гърди и бягане на средна дистанция за крака ефекта е сигурен, стига човек да е упорит и да подобрява методиката си с течение на времето.

Разбира се без качествено хранене горното е без значение.

За да знае човек кое как да прави се иска и доста знания. Съветвам те да четеш повече по въпроса.

01.02.08
03:44

Олее :))) благодаря,ви много за дадените съвети . страшнно много ми се иска да ходя на фитнес поне 2 пъти в седмицата но това не винаги ми е възможно.работя динамична работа с много хора и тичане и не винаги остава време за фитнес или каквото и да било.Аз сма слаб.От малък съм много слаб.тежа 65кг. и съм висок 186см . нейскам да правя кой знае какви мускули защото все пак аз си имам някакви :)) хах
просто исках всеки ден да тренирам нещо което да оформя тялото или поне да го разгрява ,защото без никакъв спорт в днешни дни не е хубаво,пък и аз обичамм да спортувам:)) та сега да сшоделя с вас - последно реших да си взема днес един кростренжор и една лежанка за коремни преси ,заолена - ето я и нея http://911.bg/a2/offers.asp?p=2825466&parent=7159
незнам дали изборът ми е добър защото да си призная никога не съм се занимавал професионално с фитнес,дори нямам и познати който  да ми дадът професионален съвет.за това писах тук и много ви благодаря за оказаното съдействие:)))Искам всеки ден като стана сутринта и разсабудя малко (прочетох в интернет ,че тези трениркви се правели най-хубаво сутринта) да правя по 2-3 серии с по 30-50 повторения. искам предимно да  направя гърди и корем.след коремните преси да се кача около 30-40 миунути на кростренажора и ака.... моля ,ви кажете ми дали е необходимо да си купя някакви мкедикаменти подобни на креатина за подпомагане процеса на качване на мускулна маса.аз имам креатин вкъщи но ако енеобходимо ще си взема и друг такъв медикамент.и последно да ви попитам-хах ,по колко пъти се правят тези тренировки в седмицатра защото като изчетох няколкотемички из интернетр ,разбрах ,че всекидневното натоварване на мускулите не е полезно и те не растът.същевременно мисл да се запоша на Пилатес -не за дуго ами просто за релакс,пък ако и той допринесе за по ефективен резлутат за тялото което искам да имам ще е чудесно. моля ,ви кажете ми дали това което съм си наумил е един добър старт за един начинаещ :))) или пък,ако не е дайте още някакъв съвет

Мнението беше редактирано от streetnight на 01.02.08 04:19.

01.02.08
09:40

...е как пилатес, ако имаш време за пилатес, по-добре посещавай фитнес залата. Правилно си прочел, че не е правилно всеки ден да се тренира (силово), иначе на кростренажора няма проблем всеки ден по половин час сутрин. Но, ако все пак наистина нямаш време за посещаване на фитнес зала, то купи си тогава 2 разглобяеми дъмбела (2х18лв са дръжките + още около 40лв. за тежести, които на първо време ще са ти достатъчни) и с тях вече моеш доста да разнообразиш домашната тренировка - ръце, гърди, гръб, клякания...много упражнения.

01.02.08
10:00

streetnight имаш погрешна представа за тренирането с тежести, от това което прочетох ми става ясно че неразбираш всъщност колко трудно се покачва мускулна маса, това става с дисциплинирани тежки тренировки и толкова бавно че на практика не усещаш как тялото се променя, трябва да минат години тежки и дисциплинирани тренировки за да добиеш в някаква степен желаното атлетично тяло и не е само до тренировките хранителния ти режим трябва да е много добър както и почивката - само така можеш да прогресираш и прогресирането е толкова бавно че все едно пълзиш по планински склон.
Така че няма опасност да придобиеш кой знае какви мускули ей така изведнъж по погрешка, нито можеш да развиеш атлетично тяло само с кростренажор нито добавките ще ти помогнат изобщо ако храненето тренировките и почивката ти не са изпипани а за да стане това трябва да посветиш време и усилия за да научиш кое как става.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 01.02.08 10:00.

BU

01.02.08
10:15

казано от Alkorin на 01.02.08, 10:00:

streetnight имаш погрешна представа за тренирането с тежести, от това което прочетох ми става ясно че неразбираш всъщност колко трудно се покачва мускулна маса, това става с дисциплинирани тежки тренировки и толкова бавно че на практика не усещаш как тялото се променя, трябва да минат години тежки и дисциплинирани тренировки за да добиеш в някаква степен желаното атлетично тяло и не е само до тренировките хранителния ти режим трябва да е много добър както и почивката - само така можеш да прогресираш и прогресирането е толкова бавно че все едно пълзиш по планински склон.
Така че няма опасност да придобиеш кой знае какви мускули ей така изведнъж по погрешка, нито можеш да развиеш атлетично тяло само с кростренажор нито добавките ще ти помогнат изобщо ако храненето тренировките и почивката ти не са изпипани а за да стане това трябва да посветиш време и усилия за да научиш кое как става.

Еее...ти направо ме отчая. :D Много песимизъм има в този пост. Малко психология за начинаещи:

Самочувствие = амбиций : постигнат успех
Следователно ако амбицийте ти и представата за “атлетично тяло” са в границите на възможното (а не години упорит труд),то и резултата от 1 година тренировки ще те задоволи. :)

01.02.08
10:23

Не е песимизъм а реализъм, все пак ако искаш нещо оптимистично ето - макар успехите да идват бавно всеки постигнат напредък с тялото ти те мотивира изключително защото виждаш как макар и малки промените се случват с тялото ти и от седмица на седмица то се развива, особено в първите 4-5 месеца тренировки развитието е много бързо а и след това се радваш на всяко подобрение в силата ти и в нарастването на мускулите или пък на намаляването на процента мазнини и как тялото се оформя постепенно.

FZ

01.02.08
10:53

казано от streetnight на 31.01.08, 03:35:

здравейте.искам да ви помоля за съвет.наскоро реших да си купя крос-тренажор,за да мога да тренирам вкъщи. бихте ли ми дали съвет дали да си го взема ,дали е удоно да се тренира вкъщи.по колко време трябва да се тренира на него(аз чух ,че около 30-40 минути дневно,сутрин или вечер).
Също искам и да ви попитам когато се тренира на тоз уред,къде предимно (на кой мускули) действа той.Аз искам да си го взема за да мога вечер преди лягане да се качвам на него примерно по 40минутки ,докато си гледам серялчетатаSmile))) оформя ли се тялото изобщо, с този уред,какво мислите ? изчетох доста теми по нета ама вичките бяха бяха за отслабване и се обясняваше ,че е най добре e да се вземе велоаргометър или колело в парка.аз нейскам да отслабвам.Искам да стегна тялото си . благодаря ви предварително.

Крос -тренажора ако ще сваляш кг. 40 мин . сутрин на гладно , но от това което прочетох май твоята цел не е да сваляш кг. затова 20-30мин.на ден за твоят случай ще ти са достатъчни .
Крос-тренажора е кардио уред -използва се предимно за сваляне на кг., изчистване на мазнини , раздвижване .
Само с този уред трудно , дори не възможно да оформиш мускулите на цялото тяло .За да оформиш тялото си и всички мускули по него ти трябва да ги тренираш по отделно в различни дни , но това в домашни условия трудно може да стане .
Не е  правилно да тренираш всеки ден гърди и корем.
Най-добре е да намериш време да посещаваш някоя фитнес зала
http://www.bb-team.org/workout/1422/
http://www.bb-team.org/workout/1281/

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 01.02.08 10:54.

ST

01.02.08
16:31

И все пак ако целта ти е само да си оформиш тялото, както си написал, а не да “избухваш”, ще стане с лицеви опори, с които можеш да тренираш директно целите си гърди, трицепса и рамото, а индиректно се натоварват всички мускулни групи, а ако имаш къде да правиш кофички и особено набиранки ( широк и тесен хват), мисля че ще успееш да се оформиш доста качествено. Няма да стане за две седмици, така че не се отказвай, търпение му е майката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1