Фитнес вкъщи - Лежанка, два дъмбела и лост за набирания?

02.02.08
15:35

Здр.175/54кг. Имам Лежанка,2 дъмбела и лост за набирания.Само че не съм сигурен как да тренирам групите(смисъл в какъв ред)?Искам съвет.И още нещо - искам да си взема гейнер ,че съм слаб но на един приятел му изленаха пъпки и се притеснявам от това,та ако знаете добра фирма слушам.Тренирал съм в зала но я затвориха и сега другата ми е далеч и мисла да се прехвърля у нас.

Смятам да качвам м.м. по този начин ако имате добри предложения ще съм благодарен да ги споделите.Мерси.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 10:24.

MI

02.02.08
16:05

Ще ти предложа в какъв ред да са мускулните групи но за гейнера незнам да ти каже някой

1.Ръце
2.Гърди и корем
3.Рамене и гръб
4.Крака
5.почивка
6.почивка
7.почивка
Аз тренирам така у нас и има ефект.

02.02.08
18:19

@Misho280895 съжелявам обаче три дена почивка са много и 3 дена един след друг тренировки също ми изглеждат множко, за човек, който не мисля че е със стаж над 2,3 години...

Иначе и аз тренирам със същите “уреди” вкъщи и ще ти кажа програмата ми:
1 ден: гръб,трапец, корем
2 ден: рамо,крака
3 ден: почивка
4 ден: гърди, корем
5 ден: бицепс, трицепс, предмишница (едната седмица започвам с бицепс, другата с трицепс)
6,7 ден: почивка

Това е програма, която кажи-речи сам изготвих с малко помощ на сайта и главно усъвършенстване и коригиране в последствие на работата по нея. Случваха се доста размествания на мускулни групи и дни на тренировка, но в такъв завършен вид ми служи перфектно на мен(тренирам по нея от 2 месеца и съм доволен) :)
Може да се намерят забележки от рода на: ” След като в 4ти ден тренираш гърди, в 5ия не можеш да натовариш както трябва трицепса”, но изобщо не е така :) И с мускулна треска на гърдите не ми пречи да си правя лега с тесен хват...

Надявам се упражненията да можеш сам да си ги нагласиш :)

Мнението беше редактирано от Martinakiss на 02.02.08 18:22.

02.02.08
18:24

казано от Smuchko на 02.02.08, 15:35:

Здр.175/54кг. Имам Лежанка,2 дъмбела и лост за набирания.Само че не съм сигурен как да тренирам групите(смисъл в какъв ред)?Искам съвет.И още нещо - искам да си взема гейнер ,че съм слаб но на един приятел му изленаха пъпки и се притеснявам от това,та ако знаете добра фирма слушам.Тренирал съм в зала но я затвориха и сега другата ми е далеч и мисла да се прехвърля у нас.

Смятам да качвам м.м. по този начин ако имате добри предложения ще съм благодарен да ги споделите.Мерси.

Имайки 2 дъмбела, лежанка и лост за набиране имаш всичко необходимо за що-годе сносна тренировка (дано под дъмбели не визираш 4-5-килограмови гирички). Кажи с какъв стаж си също така (от значение е). Можеш да караш така: гръб, гърди, крака, ръце с един ден почивка между тренировките. Опитай се да се храниш правилно и после добави гейнера (за Muscle Juice на Ultimate nutrition съм чувал добри отзиви, както и за гейнерите на Universal).

02.02.08
18:46

Ами тренирах около година.Мога да кажа че знам как да се храня,пробвал съм добавки,знам упражненията но ми се струва, че така у нас е добре да тренирам.За дъмбелите - метални лосчета на който слагам тежести.Аз си тренирах 3 дена стандартно(гърди с бицепс, гръб с трицепс, рамо с крака), но сега имам възможност да си улекотя тренировките и затова искам малко повече компетентност.Ми за 200лв фитнес у нас.

Ако на някои му се пише какви упражнения предлага все пак(защото може да ми каже нещо ново) да заповяда.Мерси.

BU

02.02.08
23:16

казано от Smuchko на 02.02.08, 18:46:

Ами тренирах около година.Мога да кажа че знам как да се храня,пробвал съм добавки,знам упражненията но ми се струва, че така у нас е добре да тренирам.За дъмбелите - метални лосчета на който слагам тежести.Аз си тренирах 3 дена стандартно(гърди с бицепс, гръб с трицепс, рамо с крака), но сега имам възможност да си улекотя тренировките и затова искам малко повече компетентност.Ми за 200лв фитнес у нас.

Ако на някои му се пише какви упражнения предлага все пак(защото може да ми каже нещо ново) да заповяда.Мерси.

Нещо нестандартно,но ефективно ли търсиш?Ренегатско гребане пробвал ли си?Трябват ти само тия двата дъмбела:

Заставаш в позиция за лицева упора върху дъмбелите.Разтваряш краката на ширината на раменете и дори малко повече.Така както си с ръце върху дъмбелите в позиция за лицева упора,повдигни се малко като внимаваш да не вирнеш дупето нагоре и премествайки тежеста на тялото върху единия дъмбел,вдигни другия като обикновено гребане с дъмбел.Тоест лактите се движат близо до тялото. :) После повтори с другата ръка или направи серия с едната и после серия с другата ръка.

Упражнението не е за гръб,а за корем.Успех!

Една забележка:

Не върти таза наляво,надясно и дръж тялото в една линия.

03.02.08
07:04

1-Гърди корем
2-Рамо гръб трапец
3-почивка
4-бицепс трицепс корем
5-крака
6-почивка
7-почивка.
Тва мисля че е добре. За гърди прави избутване на дъмбели от лег, флайс и набирания.
За рамо и гръб каквото искаш. Има много варянти в секцията упражнения, а набиранията ще ти помогнат. За трапец може само повдигане с дъмбели.
За бицепс обикновени сгъване бицепсово, концентрично и набирания за бицепс.
За крака освен клекове прави подскоци с тежест(за съжаление го няма в сайта).
Надявам се да одобриш предложението ми :)
Иначе няма да е зле да си намериш един лост ф30 и малко тежести ПВц с пясък, много са евтини.
Успех :)

Мнението беше редактирано от Vasko на 03.02.08 07:09.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1