Честно казано прави са си хората. Колкото по-висок си толкова по-голяма трябва да ти е ръката (експоненциално) за да изглеждаш здрав. А гърба колкото ти е по-голям (и широки рамената) толкова по-малки ръце ще ти изглеждат добре (според мен). Относно снимките, пускам една, но искам да подчертая 2 неща. Тук съм преди 2 месеца (тренирам от 4.5) малко по-мазен съм и с малко под 39 ръка. Сега ми е почти 40, а може и да си въибразявам, но вече съм 184 сантиметра (с 1см по-висок).
07.12.04
12:30
Ръка 39 см студена. Висок съм 180 см. (лявата е 38 см). Когато започнах с ББ ръката ми беше 33 см. и все едно дали съкращавах бицепса или не?!?! :lol:
09.12.04
21:32
[quote author=“ZAHY”]:twisted: 50.5cm na 175 cm stydena mnogo golqm triceps(190 kg ot tesen hvat)ako nqkoi kaje kak da q napravq po golqma 6te 4erpa
Пишете на кирилица ! Спазваите правилата във форума!
емил
Как с к’во?!?!?
С повече зоб!
Айе тичай да черпиш по бира ;-)
10.12.04
01:47
:lol: Ахахахах то май повече не може, но аз ще ти кажа с какво :D СИНТОЛ :idea: Вече спокойно може да черпиш...
Превръщате темата в чат. По-спокойно го карайте. :) А колкото до синтола, той сам по себе си нищо особено не прави. :wink:
Mr_Muskul
моята студена е 35см а топла 36.(дясна) лявата студена е 33 а топла 34.моя гръб е 100 и да си призная много добре ми изглежда.само искам да отбележа че преди да започна да тренирам бях 28 на дясна.много съм доволен от напредъка :lol:
46 студена, ама мисля, че ръката не трябва да е номер едно в целите. Нито който и да е друг мускул ( ъъъ...освен ник-а :D :D :D ). Аз блъскам с кеф за всичко, изобщо за кеф блъскам (”...Какво там значи някакъв си метър...”).
13.12.04
12:50
чекайте да се изхвърля и аз! :D :D :D
Мойта топла е 42-43, но мазничка и не ме кефи мноо..
На мен ми е 38 в напомпано и 36 в нормално обаче съм висок 1.70 ама не съм голямочудо в релефа
не искам да се хваля но за 6 месеца от 27 качих на 35 без да вземам нищо :lol:
55 Респектиращи сантима но видях един още да е гласувал с над 50 а статистиката показва друго
Още от началото започнах със свястна програма , в перион на растеж съм , ръката ми беше 27 но беше само сланини , буквално не можех да направя нито една лицева или едно набиране и мисля че просто нямах развитимускули - бяха “застояли ” :?
17.12.04
16:55
немога да се похваля с голяма ръка но съм доволен 43см
:P
[quote author=“ufc”]немога да се похваля с голяма ръка но съм доволен 43см
:P
Ами екстра ти е освен ако не си дебел доста иначе е супер защо недоволстваш
22.12.04
12:14
Моята ръка е към 40,5 студена и кам 42 напомпана на 72 кила 170 см
Аз не съм я мерил “напомпана” с колко ли се увеличава като гледам горния пост значи с много
22.12.04
19:06
ами твоята като е 55 см ако не се лъжа, сигурно с 3-3.5 см ще е повече!!! опитай тренировка бицепс/трицепс и мери!!! :lol:
поздрави!
24.12.04
13:40
Абе по принцип поне 1-2см ще ти се увеличи като я напомпаш особено ако правиш бицепс и трицепс в един ден :D
Междудругото с новата програма,която благодарение на вас съставих отбелязах първия половин сантиметър растеж на обиколката на ръката :wink:
25.12.04
12:17
това беше постнато преди ... сега да се похваля - ръка 39.5 студена! :wink:
това беше постнато преди ... сега да се похваля - ръка 39.5 студена! :wink:
Бързо растеж значи има полза дето четеш из форума
25.12.04
16:03
ммм на 16год. съм 37 ми е ръката ненапомпана.висок съм 1.80 и съм едър е само излишната маса дето я имам на корема но и тва ще го оправим тия месеци!
25.12.04
16:36
това, което промених и ръцете ми тръгнаха е:
1. купих си скотова дъска към лежанката и крив лост
2. правя бицепса с трицепса
3. взимам амино и креатин, освен протеина
п.с. не съм начинаещ, имам няколко години стаж, но с дълги прекъсвания...откакто смених тези неща сложих на ръцете вече към 2.5 см...за малко повече от 2 месеца.
25.12.04
16:47
не знам за по-силни амино, но ... се надявам в магазина за добавки да не са ми объркали креатина с КРЕТЕИН :lol: :D :D
Стигнах 40см студена ръка (сутринта, ставайки от леглото) с креатина и аминото (преди това години наред съм взимал само амино). Напомпана не съм я мерил скоро, че в залата са затрили метъра.
44 сантиметра, когато тренирам ръце заедно, като онзи ден, скочи до 45,8 см! При ръст 1,70
Кои са с над 50 см ръце
1.АЗ
2.още един имаше
3. ?????
4.?????
Гласували са (ако някой не се е лигавил)
27.12.04
19:54
Знаете ли, че при отлична хармония на тялото на бодибилдъри, обиколката на врата е равна на 38% от обиколката на гръдния кош или 2/3 от обиколката на бедрата и е равна на ръката.
Обиколката на талията трябва да е равна на 75% от обиколката на гръдния кош.
стр. 79, книгата “Мега мускули за вас”, автор Еню Рангелов ‘97 г.
п.с. това беше само за инфо. :wink:
Не се съгласявам (както винаги) с тия пропорции ! Та на мене ръката ми е малко над 47см. ,а връта ми е към 49см. и прасеца ми е 49см. .
по-здрави
27.12.04
20:43
[quote author=“emil_mlo”]Не се съгласявам (както винаги) с тия пропорции ! Та на мене ръката ми е малко над 47см. ,а връта ми е към 49см. и прасеца ми е 49см. .
по-здрави
Ами радвай се! В книгата пише, че прасеца е равен на ръката - точно като при тебе. Следователно малко засилваш ръцете и ще имаш отлични пропорции.
п.с. между другото хвала на твоите параметри човече :lol:
Е да ръката няма лошо да се повиши с 2-3 санта :) ! :) Иначе не съм сагласен с тези пропорци защотото смятам ,както и таблицата с 3те генитични типа и тази за устаряла и неточна. Всичко си е индивидоално все пак. При мен примерно ръката въобще неможе да ми се омазни и много малко мазнини имам на нея ,а главно мазнини трупам в коремната област. За разлика от други ,които даже имат добре виждаща се преса а мазна ръка.
по-здрави