Опори на ръце

03.02.08
16:15

Въпросът ми е кои мускулни групи се натоварват ако се подпра до стената с глава надолу и запо4на да се вдигам и пускам с ръцете ? Кръста натоварва ли се по този начин?
И отделно да попитам упражнение за трапец(което да не натоварва кръста има ли)? - говоря за условия извън фитнес зала

MO

03.02.08
16:18

Има едно в домашни условия - дойде ми като помагах на баба ми да полива градината на село :lol: ... Взимаш 2 кофи -големи от тея по 15-20л и си представяш че са дъмбели и правиш трапецовидно повдигане и готово. :)

TI

26.02.08
21:29

според мен кръста не се товари особено при този вид опори. главните действащи мускули там са раменете.

Точно така - раменете се товарят.

27.02.08
14:08

Рамене и трицепс.

27.02.08
17:54

казано от Стоянчо на 27.02.08, 14:08:

Рамене и трицепс.

Съгласен  ;-) За втория ти въпрос - повдигане на рамене с дъмбели , но от седнало положение.

Мнението беше редактирано от topeto на 27.02.08 17:55.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1