06.02.08
23:44
Моля да ми посочите някой упражнения за разширяването на рамене? Правя пулоувър за разширяване на гръдния, ама раменете нещо куцат...
07.02.08
05:52
За да излгеждат широки раменете ти трябва и гърба и гърдите ти да са добре развити. Останалото са просто детайли. Задължително имай разтваряне встрани в деня си за рамо.
07.02.08
08:23
Да питам и аз направо тук.
Моята програма за рамо - арнолд преси/преси със щанга (редувам ги на всяка тренировка), хеликоптер, разтваряне в страни и повдигане напред. 3х8 работни + 1 загряваща с по-малки килограми.
Куца ли ми нещо?
казано от death на 07.02.08, 08:23:
Да питам и аз направо тук.
Моята програма за рамо - арнолд преси/преси със щанга (редувам ги на всяка тренировка), хеликоптер, разтваряне в страни и повдигане напред. 3х8 работни + 1 загряваща с по-малки килограми.
Куца ли ми нещо?
много обемна
по добре увеличи повторенията на 10 и махни повдигане напред
казано от Георги Гайдов на 07.02.08, 05:52:
За да излгеждат широки раменете ти трябва и гърба и гърдите ти да са добре развити. Останалото са просто детайли. Задължително имай разтваряне встрани в деня си за рамо.
Включил съм го в тренировката си. Мерси за отговора.
Към HouseSoul: Жоро ти е казал: за широки рамене ти трябва широк гръб и мощни гърди. Иначе освен разтварянето встрани, за рамо много уважавам военната преса и пресата зад врат (която изпълнявам прав напоследък и съм много доволен). За гърба сигурно си знаеш, но ти препоръчвам набирания и тяга. Успех!
Към death: тренировката ти е добра. Ако усещаш добре натоварването и се възстановяваш продължавай в същия дух. Иначе може да увеличиш повторенията при разтварянето и повдигането напред. Аз поне тези упражнения ги усещам по-добре при 10-12 повторения. Успех и на теб! :)
Мнението беше редактирано от Bumer на 07.02.08 14:19.
07.02.08
15:36
казано от Георги Гайдов на 07.02.08, 05:52:
Задължително имай разтваряне встрани в деня си за рамо.
Подкрепям. Задължително упражнение в тренировката за рамене!
Акцентирай върху правилното изпълнение на движението, за сметка на тежестта.
07.02.08
16:25
Само искам да допълня мойте лични впечатления за разтварянето встрани. Посъветваха ме да използвам дискове от лежанката вместо дъмбели (като ги хващам мушкайки пръстите в отвора на диска). Поне аз започнах много по-добре да усещам упражнението и ефекта му когато го изпълнявам така. И следователно раменете ми малко потръгнаха. Може да изпробваш този вариант ако досега не си го правил и да видиш дали ще си доволен :) Успех!
Визията за широчина идва от тясната талия, широкия гръб и раменете..За да ти растът раменте ти трябват 2-3 основни движения като - някакъв вид преси, разтваряне в страни и повдигане на щангата до брада.По 3 упрж х 4 серии или 4 упр х 3 серии са идеални за рамената.Ако искаш да акцентираш на тях можеш дори да ги сложиш в отделен ден сами.
Само ще вметна, че не трябва да се вманиачава човек в раменете, защото те не са чак толкова голяма мускулна група, която да може да се развие прекомерно и да станат ограмни, те са с по-малък ресурс и в този ред на мисли трябва да се пазят и от травми, най-малкото защото се товарят доста само от лега.
08.02.08
07:36
казано от bmw__x5 на 07.02.08, 16:25:
Само искам да допълня мойте лични впечатления за разтварянето встрани. Посъветваха ме да използвам дискове от лежанката вместо дъмбели (като ги хващам мушкайки пръстите в отвора на диска). Поне аз започнах много по-добре да усещам упражнението и ефекта му когато го изпълнявам така. И следователно раменете ми малко потръгнаха. Може да изпробваш този вариант ако досега не си го правил и да видиш дали ще си доволен :) Успех!
Тук много зависи каква тежест ползваш. Ако става дума за 5кг дискове - възможно е. Но я опитай да си пъхнеш пръстите в дупката на 15кг диск и да разтваряш встрани !?
За разтварянето встрани - най-добре го усещам от седеж.
И легнал настрани под наклон е яко, но според мен е малко рисково.
Рамото и в частност разтварянето в страни става много добре в дроп серии :) Често виждам и хора да правят суперсерии разтваряне в страни - изнасяне напред :) За “странично” рамо също ми харесва придърпване на прав лост широк хват, като е хубаво да има леко задържане в най-горната точка (хоризонтал рамо-лакът). Ако ви болят китките с прав лост - може и с дъмбели :)
Най - важното за раменете са раменните преси, може да допълниш с разтваряне встрани, upright row (повдигане до брадата) с дъмбели и crucifix.
Хората ти отговориха много добре.Аз ти казвам доколкото съм разбрал каква визия искаш да направиш почни да тренираш повече и трапеца
11.02.08
19:22
Тренирай и задното рамо, много отваря раменете и е важно за ширината и големината им.
11.02.08
20:57
А иначе не е правилно в една тренировка за рамо да се правят 2 вида раменни преси с щанга - пред гърди и зад врат,нали ? (примерно 4 серии зад врат и 3 серии пред гърди)