По-особен проблем с гърдите

08.02.08
09:36

Здравейте! Гръдният ми кош е леко хлътнал навътре по рождение, от което се образува дупка по средата, която започва да ми се превръща в голям комплекс. Миналата година започнах да тренирам вкъщи, изкарах така 7 месеца. Правех стандартни упражнения с дъмбели за гърди-избутване,флайс,ротация. От януари тръгнах сериозно на фитнес. Програмата ми за гърди включва избутване от лег,от полулег, избутване с дъмбели и флайс, като всичко го правя 3 серии по 8-10 повторения и увеличавам тежестите след всяка серия. Молбата ми е да препоръчате някакви упражнения или програми, които да натоварват максимално пекторалните мускули. Като се съветвах с лекар ми обясниха, че със сериозни тренирвоките дупката може да бъде запълнена ако не изцяло, то поне на 80-90 %. На 16 години съм, 180-182 см, 75 кг съм.

Темата беше редактирана от krew на 08.02.08 09:39.

BU

08.02.08
09:50

казано от krew на 08.02.08, 09:36:

Здравейте! Гръдният ми кош е леко хлътнал навътре по рождение, от което се образува дупка по средата, която започва да ми се превръща в голям комплекс. Миналата година започнах да тренирам вкъщи, изкарах така 7 месеца. Правех стандартни упражнения с дъмбели за гърди-избутване,флайс,ротация. От януари тръгнах сериозно на фитнес. Програмата ми за гърди включва избутване от лег,от полулег, избутване с дъмбели и флайс, като всичко го правя 3 серии по 8-10 повторения и увеличавам тежестите след всяка серия. Молбата ми е да препоръчате някакви упражнения или програми, които да натоварват максимално пекторалните мускули. Като се съветвах с лекар ми обясниха, че със сериозни тренирвоките дупката може да бъде запълнена ако не изцяло, то поне на 80-90 %. На 16 години съм, 180-182 см, 75 кг съм.

Тренирай,както всички от нас,които искаме да изградим плътни и мъйестжени пекторални мускули.Бих ти препоъчал да акцентираш върху тях,но на теб само те са ти в главата,което за мен означава,че и без това ще им обръщаш голямо внимание.Тук има един тънък момент.Да не слагаш прекомерни тежести на лостовете.Ти може и да можеш да вдигнеш тежеста,но целта е да вдигаш със гърдите,натоварването да пада там.Така,че свали 20 кг от макса си или по-точно вдигай със около 75-80% от макса си. :)

08.02.08
09:51

Постоянство в тренировките и проблема ще се реши с натрупването на мускулна маса, ще се заличи. Що се отнася до тежестите, сам трябва да си преценяваш, но това което правиш звучи правилно. Хранителния ти режим трябва да е съобразен с целите ти - покачване на мускулна маса, ако не е - съобрази го с това!

BU

08.02.08
09:58

казано от Стоянчо на 08.02.08, 09:51:

Постоянство в тренировките и проблема ще се реши с натрупването на мускулна маса, ще се заличи. Що се отнася до тежестите, сам трябва да си преценяваш, но това което правиш звучи правилно. Хранителния ти режим трябва да е съобразен с целите ти - покачване на мускулна маса, ако не е - съобрази го с това!

Аз немога да си го представя това.Как е “хлътнал” ? С натрупване на мускулна маса няма ли само да се запълни?Как ще изпъкнат гърдите напред ?!

08.02.08
11:14

казано от DeadManWalking на 08.02.08, 09:58:

казано от Стоянчо на 08.02.08, 09:51:

Аз немога да си го представя това.Как е “хлътнал” ? С натрупване на мускулна маса няма ли само да се запълни?Как ще изпъкнат гърдите напред ?!

Ако разполага със снимки, човека може да постне. Аз не смятам, че целия гръден кош е хлътнал, а че в средата (където се събират мускулите на гърдите) се образува една “падина”, която не е фрапираща (казвам това, защото и други са имали подобен проблем и са пускали теми във форума и са прилагали снимки).

FI

08.02.08
12:57

не ги слушаи 1 приятел от 2 години ходи на фитнес на 16 е и още не му са е оправил този проблем истината е в плуването така ще то се оправи

08.02.08
13:10

казано от FitNeS-MaNqK на 08.02.08, 12:57:

не ги слушаи 1 приятел от 2 години ходи на фитнес на 16 е и още не му са е оправил този проблем истината е в плуването така ще то се оправи

Би ли разяснил каква е логиката на съвета ти, който перефразирано звучи така “няма смисъл да трупаш мускулна маса в гърдите, защото това няма да ти помогне”?

FI

08.02.08
14:59

казано от Стоянчо на 08.02.08, 13:10:

казано от FitNeS-MaNqK на 08.02.08, 12:57:

Би ли разяснил каква е логиката на съвета ти, който перефразирано звучи така “няма смисъл да трупаш мускулна маса в гърдите, защото това няма да ти помогне”?

ами именно виждал съм хора с големи гърди но с деформирани гръдни кошове и стои мн грозно а от плуването се отваря гръдният кош ;)  имам 1 аверче дето са е родил с ткф проблем записали са го плуване и сега няма никакви проблеми този дефект се е заличил с времето ;) а и дефекта не е в самите гърди а е в гръдния кош

Мнението беше редактирано от FitNeS-MaNqK на 08.02.08 15:03.

08.02.08
15:34

Така ето снимка, правена е в началото на лятото миналата година и сега е малко по-запълнено, но далеч не е добре. Обмислям да тръгна сериозно на плуване с цел да си доразвия гръдния кош. Евенутално колко често да тренирам в залата за гърди?  Преди в домашни условия си блъсках всеки ден, но осъзнах че мускулите не са имали нужното време за възстановяване и сега тренирам само понеделник за тях.

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/447/111591_793.JPG

Мнението беше редактирано от krew на 08.02.08 15:35.

08.02.08
17:14

Е само гърди ли мислиш да тренираш?
Ходи си на плуване сериозно и веднъж-два пъти в седмицата ОФП.

08.02.08
17:27

казано от armando на 08.02.08, 17:14:

Е само гърди ли мислиш да тренираш?
Ходи си на плуване сериозно и веднъж-два пъти в седмицата ОФП.

Цялото тяло тренирам, просто искам да обърна повече вниамние на този проблем. Само гърди не съм тренирал никога, след това си продължавам и с другите мускулни групи.

08.02.08
17:51

На теб освен тренировките ти трябва и сериозно хранене, обърни внимание на това. Просто си много слаб!

09.02.08
20:38

казано от Стоянчо на 08.02.08, 17:51:

На теб освен тренировките ти трябва и сериозно хранене, обърни внимание на това. Просто си много слаб!

Ок, ами някакъв съвет колко пъти седмично да тренирам за гърди. Сега ги правя само в понеделник.

13.02.08
09:52

Според мен не е фатално и 2 пъти в седмицата да ги правиш стига да не ги претоварваш и да имат достатъчно време за възстановяване.Примерно поненделник-четвъртък или понеделник-петък като не правиш едни и същи упражнение.Примерно понеделник прави лостове и кофички,а следващата тренировка дъмбели и флайс или кросоувър.С правилно натоварване на всички части на гърдите според мен проблемът ще се оправи.Успех

13.02.08
17:20

Е когато акцентираш върху дадена мускулна група, мисля че е хубаво да се тренира поне 2 пъти в седмицата :)
Аз правя така:
Понеделник: основна тренировка за Гръб(3-4 упражнения) и второстепенна за гърди(Флайс на голяма интензивност- 4,5 серии)
Четвъртък: основна тренировка за Гърди(3-4 упражнения) и второстепенна за гръб(...)
Цел: Масивен и широк гръб и големи гърди.
Правя това от началото на годината и мисля че има ефект :)

03.03.08
15:24

Има един такъв проблем, който се нарича “кокоши-гърди”. Проблема ще ти се оправи около 21 година. Тогава натурално ще натрупаш маса ( стига да не пушиш ). Ако ходиш на фитнес е много важно и какво ядеш. Ако не се храниш достатъчно няма никакъв ефект.

Досега на момчето един савет който може да му помогне не чух. Искам да те попитам защото от снимката не се личи мусколните влакна на гърдите ти сфаршват кадето е началото на “дупката” или просто тази област е много слабо развита? И в двата случая не е въпроса да акцентираш просто върху гърдите, а да акцентираш върху долната средна част на тях( хоризонтална лежанка с леко тесен хват, флайс и преси с дъмбели). Другото което е за да имаш добри гърди, не става ако ги тренираш само тях, трябва да тренираш абсулютно цялото тяло, просто намали сериите при другите групи и запъзи повече енергия за гърдите, аз все още не съм срещнал човек с големи гърди и мн. слаби трицепси и никакви рамене. Накрая мога да кажа само, че не секи се ражда с генетиката на Арнолд с такава генетика си се родил и тя неможе да се промени....

04.03.08
21:21

Поне от снимката аз не виждам нищо нередно с гърдите ти, освен че са доста слабички, но това се отнася за цялата ти мускулатура. Къде го това хлътване? Може би просто ъгълът не е удобен. Както и да е... бих ти препоръчал:

1. Плуване
2. Тичане (като обръщаш специално внимание на дишането с цели гърди)
3. Силови тренировки на пекторалисите

Ако това е проблем на гръдния кош, а не аномалия на мускулите, със сигурност няма да го оправиш с тежести, най-много да замажеш визуално положението донякъде. Може да пробваш и упражнението pullover, но те съветвам да се консултираш с доктор преди това.

03.02.12
16:34

Аз съм на 16. 1.87 77кг. Имам същия проблем но дупката ми е даже малко по голяма. Тренирам сериозно от доста време и не мисля да спирам. И аз гледам да натоварвам гърдите най-много но ги тренирам само в понеделник :) Лекар ми е казвал че само ако натрупам маса тогава ще се заличи , мисля да ка4а о6те 10 кг  МАКС ... но бих искал да ми кажите какво може да се направи по-въпроса със “заличаването на дупката” ???

Здравейте,на 18 години съм 185см висок към 74 кила,доста гърчав.Аз също имам подобен проблем,но е по-различен.Гръдният ми кош е сплескан от дясната страна по рождение.Лявата гърда ми е нормална и изглежда изпъкнала пред дясната,която е съвсем гърчава и няма никакво месо по нея.Ако не беше толкова гърчава сръвнение с другата нямаше да си личи,че ми е сплескан гръдния кош.Като малък ходех на плуване 2-3 години,след това прекратих.Ходех и на лостове 4 месеца и сега си взех карта за фитнес преди 1 седмица.По принцип съм доста гърчав и през тези 4 месеца на лостове качих някое килце,но просто никакво подобрение в дясната гърда лявата я усещам че си расте оформя се,но дясната си е гърчава и вместо да става по добре  то,разликата става все по голяма.Моля ви,някой ако може да ме посъветва какво да правя,защото вече не знам.Във фитнеса сега тренирам по кръгова тренировка,упр. за гърди ми е на Пек дек машина за сега.Направи ми впечатление един уред във залата ‘’Кросоувър’’ с който мога да натоваря едната гърда с повече кила от другата но този уред е за напреднали а аз ходя от 1 седмица.Не знам вече какво да правя, мислех си че ще се оправи от кофичките,когато ходех на лостове,но явно не.Сега и с фитнеса не знам,ще гледам да качвам кила въпреки че ми е доста трудно пък дано се изравнят.Някой ако може да помогне да драсне някой ред :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1