Болка.... гърди

DI

10.02.08
11:38

Преди малко както си стоях на пц-то усетих болка в лявата част на гръдния кош... като се опитам да стана или да си дигна ръката болката се осилва ! Като опитам да дишам по дълбоко в същата тази област усещам стягаща болка ! Някви идей кво може да е ?
От години се помна, че както ми няма нищо така като дишам пак на същото място почва да боли !

*C

10.02.08
12:52

ми иди на лекар ..

10.02.08
14:13

Да не си озорил нещо гърдите на тренировката?

DI

10.02.08
14:34

Не последната тренировка си беше като всяка друга ! Болката трае минути !

10.02.08
18:00

Може да звучи смешно,но и мен ме боли доста често лявата страна и като си мърдам лявото рамо напред  назад и “прещъква”ако и при теб е така значи нещо леко се размества и после се опрая...Когато не ме боли това “прещъкване” го няма може и да е съвпадение,но пробвай..

DI

10.02.08
18:58

мне не е като при теб... дори си мисля, че не е точно гърдата, а нещо по “надълбоко”

и на мен ми се случва понякога,това идва от областа около сърцето,но не е нищо сериозно.На нашата възраст сърцето се променя и развива,така че няма страшно ;)

DI

10.02.08
19:44

Дам и аз си мисля, че е сърцето... дано не е нищо сериозно

10.02.08
21:47

и при мен се получава нещо такова от време на време поемам си дълбоко въздух и се оправя

11.02.08
06:51

Абе какво сърце на тая възраст?Имаш такава атлетична фигура на снимките.Едва ли е такова нещо.Може би някаква междуребрена невралгия и бодежи.Прегледай се на кардиолог.Обикновено според лекарите болки в сърцето има при физическо натоварване.Болни от стенокардия ги получават при бързо ходене,бягане,носене на тежести.Като седнат и легнат постепенно изчезват оплакванията.Изследват ги с кардиограма след физическо натоварване,ехокардиография.Най-малкото джипи може да ти измери пулса,кръвното и преглед със слушалка за  някакъв сърдечен порок или аритмия.

11.02.08
14:18

Това е ребрена невралгия. Когато си настинал се появява като фактор, че не си напълно здрав. Все едно прищраква нещо над сърцето и си мислиш, че е то, но всъщност е прищипан нерв между ребрата :) Доста срещано явление, и при мен го има

JO

11.02.08
20:27

интересно, но и при мен се наблюдава подобно нещо. Бодежи в лявата гърда все едно е сърцето. Като си поема дълбоко дъх и се засилва бодежа. Трае секунди, мах минутка. Може месеци да не се появи,а може и всеки ден. По-скоро сутрин като се събудя. Забелязал съм, че тренировката за гърди оказва някакво влияние.

DI

11.02.08
21:58

казано от jorro на 11.02.08, 20:27:

интересно, но и при мен се наблюдава подобно нещо. Бодежи в лявата гърда все едно е сърцето. Като си поема дълбоко дъх и се засилва бодежа. Трае секунди, мах минутка. Може месеци да не се появи,а може и всеки ден. По-скоро сутрин като се събудя. Забелязал съм, че тренировката за гърди оказва някакво влияние.

При мен е същото с изключение на тренировката... още от малък се помня, че ми се случвало да изпитвам същата болка, пак траеща секунди...

12.02.08
06:21

Общо взето трае докато си поемеш както трябва въздух. Когато пак стане така, въпреки болката си поеми въздух колкото можеш и ще видиш как ще прищракне и ще изчезне веднага. Няма нищо опасно, просто това е фактор, че леко си настинал, или поне така казват докторите, ама според мен това са пълни глупости..

12.02.08
07:40

Няма от какво да се плашите за тия бодежи.Проблемът идва от неприятното усещане,а не толкова от някакво сериозно заболяване.Има различни видове невралгии,притиснати и възпалени нерви които предизвикват болка.Фитнеса и спорта изобщо,повишават много силно тонуса на мускулите и нервната система.Периодично се получава силен спазъм на малки кръвоносни съдове.Остават временно без кислород и това предизвиква краткотрайна болка до отпускането им.Силно съкращение на мускулни влакна има същия ефект.Това не е нещо опасно.
Все пак един профилактичен преглед не е излишен.След ревматизъм,грип,пневмонии,инфекциозни заболявания може да се увредят сърдечните клапи.Това ще влоши работата на сърцето при физически натоварвания.Някои инфекции увреждат сърцето-миокардит и т.н.Има и аритмии, нарушаване на сърдечния ритъм,прескачане.Може да предизвика неприятни усещания на някои хора.По принцип се смятат за сериозни,болки и тежест в сърцето предизвикани от някаква тежка работа,от някакво усилие.Преминават при почивка.И обратното.Неприятни усещания докато си почивате,не вършите нещо много рядко идват от самото сърце.Кардиолозите имат сега чувствителна апаратура и един профилактичен преглед годишно е желателен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1