10.02.08
11:38
Преди малко както си стоях на пц-то усетих болка в лявата част на гръдния кош... като се опитам да стана или да си дигна ръката болката се осилва ! Като опитам да дишам по дълбоко в същата тази област усещам стягаща болка ! Някви идей кво може да е ?
От години се помна, че както ми няма нищо така като дишам пак на същото място почва да боли !
10.02.08
12:52
ми иди на лекар ..
10.02.08
14:34
Не последната тренировка си беше като всяка друга ! Болката трае минути !
Може да звучи смешно,но и мен ме боли доста често лявата страна и като си мърдам лявото рамо напред назад и “прещъква”ако и при теб е така значи нещо леко се размества и после се опрая...Когато не ме боли това “прещъкване” го няма може и да е съвпадение,но пробвай..
10.02.08
18:58
мне не е като при теб... дори си мисля, че не е точно гърдата, а нещо по “надълбоко”
10.02.08
19:12
и на мен ми се случва понякога,това идва от областа около сърцето,но не е нищо сериозно.На нашата възраст сърцето се променя и развива,така че няма страшно ;)
10.02.08
19:44
Дам и аз си мисля, че е сърцето... дано не е нищо сериозно
и при мен се получава нещо такова от време на време поемам си дълбоко въздух и се оправя
Абе какво сърце на тая възраст?Имаш такава атлетична фигура на снимките.Едва ли е такова нещо.Може би някаква междуребрена невралгия и бодежи.Прегледай се на кардиолог.Обикновено според лекарите болки в сърцето има при физическо натоварване.Болни от стенокардия ги получават при бързо ходене,бягане,носене на тежести.Като седнат и легнат постепенно изчезват оплакванията.Изследват ги с кардиограма след физическо натоварване,ехокардиография.Най-малкото джипи може да ти измери пулса,кръвното и преглед със слушалка за някакъв сърдечен порок или аритмия.
11.02.08
14:18
Това е ребрена невралгия. Когато си настинал се появява като фактор, че не си напълно здрав. Все едно прищраква нещо над сърцето и си мислиш, че е то, но всъщност е прищипан нерв между ребрата :) Доста срещано явление, и при мен го има
11.02.08
20:27
интересно, но и при мен се наблюдава подобно нещо. Бодежи в лявата гърда все едно е сърцето. Като си поема дълбоко дъх и се засилва бодежа. Трае секунди, мах минутка. Може месеци да не се появи,а може и всеки ден. По-скоро сутрин като се събудя. Забелязал съм, че тренировката за гърди оказва някакво влияние.
11.02.08
21:58
казано от jorro на 11.02.08, 20:27:
интересно, но и при мен се наблюдава подобно нещо. Бодежи в лявата гърда все едно е сърцето. Като си поема дълбоко дъх и се засилва бодежа. Трае секунди, мах минутка. Може месеци да не се появи,а може и всеки ден. По-скоро сутрин като се събудя. Забелязал съм, че тренировката за гърди оказва някакво влияние.
При мен е същото с изключение на тренировката... още от малък се помня, че ми се случвало да изпитвам същата болка, пак траеща секунди...
12.02.08
06:21
Общо взето трае докато си поемеш както трябва въздух. Когато пак стане така, въпреки болката си поеми въздух колкото можеш и ще видиш как ще прищракне и ще изчезне веднага. Няма нищо опасно, просто това е фактор, че леко си настинал, или поне така казват докторите, ама според мен това са пълни глупости..
Няма от какво да се плашите за тия бодежи.Проблемът идва от неприятното усещане,а не толкова от някакво сериозно заболяване.Има различни видове невралгии,притиснати и възпалени нерви които предизвикват болка.Фитнеса и спорта изобщо,повишават много силно тонуса на мускулите и нервната система.Периодично се получава силен спазъм на малки кръвоносни съдове.Остават временно без кислород и това предизвиква краткотрайна болка до отпускането им.Силно съкращение на мускулни влакна има същия ефект.Това не е нещо опасно.
Все пак един профилактичен преглед не е излишен.След ревматизъм,грип,пневмонии,инфекциозни заболявания може да се увредят сърдечните клапи.Това ще влоши работата на сърцето при физически натоварвания.Някои инфекции увреждат сърцето-миокардит и т.н.Има и аритмии, нарушаване на сърдечния ритъм,прескачане.Може да предизвика неприятни усещания на някои хора.По принцип се смятат за сериозни,болки и тежест в сърцето предизвикани от някаква тежка работа,от някакво усилие.Преминават при почивка.И обратното.Неприятни усещания докато си почивате,не вършите нещо много рядко идват от самото сърце.Кардиолозите имат сега чувствителна апаратура и един профилактичен преглед годишно е желателен.