колко калории на ден са нужни?

По колко калории на ден са нужни за качествено възтановяване?

Въпро и за овесените ядки - какво имате предвид под 200 гр. овесени ядки когато са сурови от акета или ги смятате че са 200гр. след като се накиснат и изварят (понеже набъбват и тогава тежат повече)??

и последно преди тренировка добре ли е да се ядат неща като варени яйца(5-6),сирене и тн. високопротеинови  ИЛИ е по добр да се ядат овесени ядки с плодове?

05.02.08
13:12

казано от бойко желязков на 05.02.08, 08:03:

По колко калории на ден са нужни за качествено възтановяване?

Да беше дал някакви данни като тегло, активност и т.н.?

мерки:175см 71кг(има напредък 1кг :) 21г - трудно качвам
тренирам:
1ден-рамо
2ден-почивка
3ден-гърди+бицепс+предмишница
4ден-почивка
5ден-гръб+трицепс+трапец
6ден-почивка
7ден-крака
8ден-почивка

пия - 1гайнер 2протеин 3креатин 4глутамин
ям - от близо месецосновно - овесени ядки по 2 пъти на ден, боб(на манджа), една манджа винен кебап(свинско с мноооого картофи и ориз).
сега почвам и яко яйца на ден,извара и кисело мляко и пилешко бяло месо и бутчета домашно.

въпрос кога кое да ям и да пия?? преди след трен?? сутрин вечер?? ако ям безразборно на 1 ядене примерно ваглехидрати(картофи)+ протеини(яйца,месо) по трудно ли се усвояват така като се смесват в стомаха не става ли бъркоч?

Мнението беше редактирано от бойко желязков на 05.02.08 18:24.

с тази програма усвояват ли се нещата когато трябва?корекции?

9:30 - овесени ядки+банан (бавноусвояеми сложни въглехидрати(полизахариди))
10-10:30- суроватъчен протеин + гайнер + креатин+глутамин
11:00 до 12:20- тренировка
12:40- веднага след тренировка - шоколад(бърз въглехидрат),суроватъчен протеин + гайнер + креатин+глутамин
около 13:30 - ядене- боб манджа или картофи с ориз или месо (зависи какво има сготвено карам ги само това да готвят всеки ден)
около 16:00 - 7-8 варени яйца
около 18:00 - ядене- боб манджа или картофи с ориз или месо
около 21:00 - суроватъчен протеин + гайнер
около 21:10 - ядене - боб манджа или картофи с ориз или месо
около 22:40 преди лгане - 300 грама извара

гайнера пречи ли на суроватъчния протеин???
за 4 месеца така и правилни тренировки ще има ли ефект??

Мнението беше редактирано от бойко желязков на 05.02.08 19:05.

KL

07.02.08
21:37

около 21:00 - суроватъчен протеин + гайнер
Това според мен е излишно. Може да оставиш само суроватката или към 8 да вкараш нещо леко.

около 16:00 - 7-8 варени яйца

Има значение с или без жълтък.

от 8 яйца 2-3 ям с желтък.чувал съм че в желтъка има по-вече протеин дори от белтъка.

08.02.08
14:36

Много ясно - яйцата се ядат цели...

08.02.08
17:30

Аз бих разменил местата на първото и второто хранения, т.е в 9:30 вкарай суроватъчен протеин + гайнер + креатин+глутамин. След тренировка вместо шоколад по-добре яж банани. И като цяло гледай във всяко ядене да има протеин ( в картофите с ориз например няма  :) ). За 4 месеца би трябвало да постигнеш добри резултати  - успех!  ;-)

Мнението беше редактирано от DarkStarX на 08.02.08 17:32.

KL

09.02.08
19:36

Е той сигурно е искал да напише “манджа или месо с картофи или ориз”, но се е объркал, поне аз така го разбирам, иначе е абсурдно.

оффтопик

Не е важен само броят на калориите, но и от какво идват те! (Глен Кънингам)

да бе или съм писал когато каквот има, картофи с ориз ми казаха че не бивало заедно (различни видове въглехидрати)
за калориите това звучи логично

10.02.08
16:04

леле как сте се отклонили от първоначалната тема.. аз не разбрах  колко калории трябват на ден ... например на 75 кг мъж , който тренира за маса :)

10.02.08
16:09

Почни например с 3000 и ако не качваш - увеличи, ако пък омазняваш много - намали. Точна цифра, валидна за всички няма, зависи от много неща.

10.02.08
16:50

Почни с 2,2 гр/кг протеин и около 5 гр/кг въглехидрат.

20.01.10
13:39

казано от Финдо на 10.02.08, 16:50:

Почни с 2,2 гр/кг протеин и около 5 гр/кг въглехидрат.

Какво мислите за около 2000 кал. прием на ден, като между яденето взимам REDz,SLYN-SANE и преди трен.и след XTEND.
Целта ми е да свалям :) Имам доста подкожни мазнини

10.02.11
11:56

Здравейте, аз знам, че на жените са им нужни средно по 2000 калории, докато на мъжете малко-повече - 3000… имаше една хубава статия в интернет за калориите, но сега не ч намирам..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1