11.02.08
20:04
Тренирам за покачване на мускулна маса.Картата ми за фитнес е за период от време,а не за брой посещения.Искам да използвам нетренировъчните ми дни,които се оказват празни.Реших да си върна старата форма като бягам на пътечка.И точно тук всички ми казват,че кардио дейноста “бягане” ще има отрицателен ефект върху покачването на телесно тегло.Имайте предвид,че немога да изяждам още повече калории отсега вече и по финансови причини. :D
Та,на нормалния ми режим за качване на маса как ще се отрази бягането.Много искам да тичам на пътека всеки вторник и четвъртък,когато не тренирам.
Ще има ли загуба или забавяне на прогреса и как да намаля тези фактори до минимум!?
Също,ако можете обосновете отговорите си.Мерси :)
Данни :
181-182 см
74 кг
8-9 % мазнини
Става въпрос за не по-малко от 60 мин. тичане!
Темата беше редактирана от BusyMan на 11.02.08 20:09.
11.02.08
20:28
Много е. Един час тичане 3-4 пъти седмично няма да ти е от полза.
11.02.08
21:26
казано от Георги Гайдов на 11.02.08, 20:28:
Много е. Един час тичане 3-4 пъти седмично няма да ти е от полза.
А именно защото...?
Офтопик: Предложете друг начин за запълване на свободните дни във фитнеса. :D Аз не се сещам...дали да не намеря някакъв 5 дневен сплит ?!
ЕДИТ: Поразтършувах се.5 дневните сплитове определено не са за мен! :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 11.02.08 21:35.
1 час кардио е твърде много,а именно защото след 30-40 мин. тялото привиква и упражнението не ти носи позитиви ,а само негативи-може и до загуба на мускъл да доведе.Иначе кардио е хубаво да се прави и по време на качване под формата на интервални тренировки,за развитие на цялато тяло и издръжливост.В твоя случеи обаче щом не можеш да си заделиш пари за стабилно хранено може би не е удачно да правиш кардио изобщо ,че гледам само 74 кила си...абе оправи си храненето и тогава му мисли за фитнес.
12.02.08
06:29
казано от AlexK на 11.02.08, 22:53:
1 час кардио е твърде много,а именно защото след 30-40 мин. тялото привиква и упражнението не ти носи позитиви ,а само негативи-може и до загуба на мускъл да доведе.Иначе кардио е хубаво да се прави и по време на качване под формата на интервални тренировки,за развитие на цялато тяло и издръжливост.В твоя случеи обаче щом не можеш да си заделиш пари за стабилно хранено може би не е удачно да правиш кардио изобщо ,че гледам само 74 кила си...абе оправи си храненето и тогава му мисли за фитнес.
Дам,мерси. :) Ам имах предвид,че едвам свързвам двата края за храненето сега.И това за бягането не го знаех,това ми трябваше. :)
И моя е грешката,забравих някой данни: Аз съм 74 кг за стаж от един месец и на 15 години. :) Има време...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 12.02.08 06:30.
12.02.08
07:14
пич а защо не запълниш времето с каране на колело (велоаргометър) ... ? чел съм че загубата на ММ при него е минимална ... :)
12.02.08
07:21
казано от Goshku88 на 12.02.08, 07:14:
пич а защо не запълниш времето с каране на колело (велоаргометър) ... ? чел съм че загубата на ММ при него е минимална ... :)
Обичам да бягам,обичам и да карам колело,но велоаргометъра ме дразни страшно.И аз съм го чел това.Аз си мисля,че при бягане сутрин на гладно така или иначе няма да горя мускулна маса. О_о
Бягай колкото щеш.На 15 си,сега му е времето.Мускулната маса и да я загубиш,имаш време кога да я качиш отново.И на тая възраст за какво ти са толкова големи мускули?Не си на 18.
казано от DeadManWalking на 12.02.08, 07:21:
Аз си мисля,че при бягане сутрин на гладно така или иначе няма да горя мускулна маса. О_о
Ще гориш значително повече, отколкото на наядено (да не кажем, че ОСНОВНО това ще гориш) ;) А като толкова се чудиш какво да правиш в дните без фитнес - защо просто не започнеш да тренираш някакъв спорт 3-4 пъти седмично в тези дни и работата ще е готова.
12.02.08
09:17
казано от G33K на 12.02.08, 08:32:
казано от DeadManWalking на 12.02.08, 07:21:
Аз си мисля,че при бягане сутрин на гладно така или иначе няма да горя мускулна маса. О_о
Ще гориш значително повече, отколкото на наядено (да не кажем, че ОСНОВНО това ще гориш) ;) А като толкова се чудиш какво да правиш в дните без фитнес - защо просто не започнеш да тренираш някакъв спорт 3-4 пъти седмично в тези дни и работата ще е готова.
Става въпрос да правя нещо във залата,защото дните,в които не тренирам отиват на вятъра. :/ Но,явно няма такъв вариант и да свиквам. :)
5 дневния сплит абсурд да го практикувам,бягането горяло мускулна маса.Хм,те в залата имат телевизор може да стоя да гледам. :D:D
Както и да е това всичкото офтопик.
Исках да разбера само дали може да се комбинира.Като не-не. :)
Защо не практикуваш 5 дневен сплит като всеки ден тренираш по една мускулна група. Ама я тренираш яко - с повече упражнения и тежки серии. Така поне ще си оползотвориш повече дни, а и ще обърнеш по-добро внимание на всяка мускулна група.
Офтопик: Предложете друг начин за запълване на свободните дни във фитнеса. :D Аз не се сещам...дали да не намеря някакъв 5 дневен сплит ?!
Прави корем и долна част гръб. Най-добрият вариант според мен. Що се отнася до кардиото - чел съм за картио методи за трупане на маса, но са по-скоро ексцентрични.
12.02.08
22:18
Мани пичове,аз почвам да тичам на пътечката 2 пъти седмично. :D
+Може би ще правя и корем.
Това за 5 дневния сплит си е направо глупост при стаж от 1 месец.Така както си си го решил сега,за 2 пъти в седмицата(през “нетренирочъвните” дни) да правиш по около 40 мин. кардио било то колело или пътека са много добър вариянт.Единият път прави пътека,другият велоергометър и според мен ще си добре.Е,и яденете не трябва да забравяш.Успех