04.02.08
16:22
Здравейте.От днес сам почнал вкъщи да дигам.Искам да ви попитам 2 нещта.По каква програма да дигам и режима на хранене за да вляза малко вав форма.Ако ми каже някой щте сам му много благодарен :)
04.02.08
17:21
казано от beycan i mitko на 04.02.08, 16:22:
Здравейте.От днес сам почнал вкъщи да дигам.Искам да ви попитам 2 нещта.По каква програма да дигам и режима на хранене за да вляза малко вав форма.Ако ми каже някой щте сам му много благодарен :)
Аз ще съм ти много благодарен ако ми дадеш дефиниция за “форма”.И какви по-конкретно са ти целите.
04.02.08
18:15
ми на 13 години сам,150см висок ,рацете не ми са мазни само малко мазнина имам в корема.А фитнеса ми е:
- 2 прави бетонени щтанги 15 кг и 35 кг,4 гири по 4 кг. ,лежанка, правя лицеви,1 дъмбел
04.02.08
18:46
казано от beycan i mitko на 04.02.08, 18:15:
ми на 13 години сам,150см висок ,рацете не ми са мазни само малко мазнина имам в корема.А фитнеса ми е:
- 2 прави бетонени щтанги 15 кг и 35 кг,4 гири по 4 кг. ,лежанка, правя лицеви,1 дъмбел
Такааа...
Щангата от 15 кг,ако имаш сила ще правиш бицепсово сгъване прав.Щангата от 35 кг ще вдигаш на лежанката.Четирите гири по 4 кг не ти трябват.С две от тях ще правиш флайс.Лицевите упори когато намериш време,но не в деня преди,деня след или деня ЗА гърди :)
Тос единия дъмбел може да правиш гребане с дъмбел.
А за програма поразтършувай из сайта и изчакай някой от форума да ти напише програма,ако не им е писнало да пишат едно и също.
04.02.08
19:00
начи неска дигах за 1 ден и програмата ми е следната:
-1 гърди
-2 гръб
-3 корем
- 4 рамо и трапец
- 5 раце
но искам да ми кажеш един режим за хранене ако знаеш
04.02.08
20:53
казано от beycan i mitko на 04.02.08, 19:00:
начи неска дигах за 1 ден и програмата ми е следната:
-1 гърди
-2 гръб
-3 корем
- 4 рамо и трапец
- 5 раце
но искам да ми кажеш един режим за хранене ако знаеш
1.Гърди+Трицепс+Корем
2.Почивка
3.Гръб+Бицепс+Корем
4.Почивка
5.Рамо+Корем
Като няма да правиш и крака...
Специален ден за корем не ти трябва.
Яж по 4-5/5-6 пъти на ден на малки порции,като наблягаш на белтъчини (протеини) и въглехидрати.
Забележка: малък си за фитнес.изчакай още година поне.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 04.02.08 20:55.
05.02.08
11:28
аз само 5 месеца щте дигам да жляза само малко във форма ;) по твоята програма да дигам нали или по моята ?
05.02.08
17:29
казано от beycan i mitko на 05.02.08, 11:28:
аз само 5 месеца щте дигам да жляза само малко във форма ;) по твоята програма да дигам нали или по моята ?
Само 5 месеца ? Значи тъкмо ще влезеш във форма и ще спреш фитнеса и пак ще отслабнеш...виж нещата най-просто казано стоят така.Чрез тренировка ти караш тялото си да изгражда по-силни и по-големи мускули.Тялото има нужда от храна за да ги “храни” и от хормони и нервна система за да ги стимулира.Когато тренираш ти караш тези мускули да работят,тялото ти разбира че има смисъл да ги “храни” и поддържа.Когато спреш да упражняваш натоварване с такъф обем като фитнеса,тялото ти малко по малко ще се адаптира към по-заседналия ти начин на живот,като отслаби мускулите,които ти не ползваш с такава интензивност и ще изгаря мускулна маса по-свободно. :)
С една дума целия ти живот е една непрестанна адаптация на тялото ти. Към храна,към натоварване...надявам се да ти е станало поне мъничко по-ясно защо ако спреш тренировки ще отслабнеш.
На твоята програма:
-1 гърди
-2 гръб
-3 корем
- 4 рамо и трапец
- 5 раце
Не и харесвам,че отделяш един ден за корема.Тренирай го 2-3 пъти като просто го слагаш на края на тренировката си за гърди примерно,за гръб.. и така.Също сложи един ден почивка между гърдите и гърба и плюс това ще спечелиш време ако сложиш трицепс при гърдите и бицепс при гърба.Просто защото с упражненията за гърди и гръб частично се натоварват и ръцете и оттам ще ги загрееш добре преди трена.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 05.02.08 17:32.
05.02.08
18:49
аз имам малко корем подкожни мазнини и ако дигам 5 месеца и спра да дигам щте ми се манат ли тея мазнини от корема
05.02.08
18:58
казано от beycan i mitko на 05.02.08, 18:49:
аз имам малко корем подкожни мазнини и ако дигам 5 месеца и спра да дигам щте ми се манат ли тея мазнини от корема
Мазнините ще махнеш с кардио дейност.И пак ти казвам като почнеш да дигаш не спирай,а поддържай форма!
06.02.08
12:51
добре щте тренирам все.Но не знам какво е кардио тренировка.И ако може да ми кажеш
06.02.08
14:46
казано от beycan i mitko на 06.02.08, 12:51:
добре щте тренирам все.Но не знам какво е кардио тренировка.И ако може да ми кажеш
Прочети тук
http://www.bb-team.org/articles/1039/
http://www.bb-team.org/articles/1585/
06.02.08
15:47
аз имам малко 1-2 пръста подкожна мазнина но само на корема другите ми мускули са си слаби но не да кажем клощави.Та въпроса ми е след всяка тренировка ли да правя кардио тренировка за да ми се махнат подкожните мазнини?
06.02.08
16:32
я дай снимка да видим колко си як :P
07.02.08
15:55
ето и снимка на моя ФИТНЕС У ДОМА ;)
08.02.08
17:02
А да ви попитам.Аз съм ви го казвал, че имам 1 - 2 пръста подкожни мазнини на корема.Та въпроса ми е след или преди да започна да дигам да правя кардио за да ми изгарят тези подкожни мазнини ? благодаря предварително :)
08.02.08
17:27
казано от Rooney Coleman на 08.02.08, 17:02:
А да ви попитам.Аз съм ви го казвал, че имам 1 - 2 пръста подкожни мазнини на корема.Та въпроса ми е след или преди да започна да дигам да правя кардио за да ми изгарят тези подкожни мазнини ? благодаря предварително :)
Преди,но не непосредствено преди тренировката.Най-добре в нетренировъчен ден.
08.02.08
17:41
а ти DeadManWalking имаш ли SKYPE ?
казано от DeadManWalking на 08.02.08, 17:27:
казано от Rooney Coleman на 08.02.08, 17:02:
Преди,но не непосредствено преди тренировката.Най-добре в нетренировъчен ден.
Аз бих ти препоръчал след тренировката, или сутрин преди закуската (тогава са изчерпани запасите от въглехидрати на организма и ще не ще, почва да гори мазнините) ... но като гледам, че си на 13 г. и сигурно изгаряш всичко дето хапнеш ... не прекалявай с кардиото. Ако питаш мен, даже хич не ти трябва ... не мога да си представя, че водиш заседнал живот. Наблягай на повече мръвка с храната и тренирай умно, да не се контузиш. Ако все пак решиш да правиш кардио, прави го само 2 пъти в седмицата.
Поздрави!
08.02.08
18:35
Благодаря за това което ми каза .А и сега нещо си намислих което щте го направя.Аз почнах фитнес пред 5 дена и написал сам в темата на контузии нещо за моята болка в кръста.Прочетете го ако искате да ми помогнете на въпроса.Решението ми е следното:
-Понеже сам на 13 години и дигам може да останя нисак и болката в кръста ако си я повиша и може цял живот да ме боли.Та решението ми е да спра да дигам и след 2 години да започна на 15 и половина(да кача ръст).Но имам още 1 въпрос.Решил сам да си бягам(вид кардио)3 пъти в седмицата и да правя само коремни преси и лицеви (от които не ти оставаш нисак)Ако ми дадете отговор на моето решение щте сам ви много благодарен :)
Нисък няма да останеш! Тренирай обаче правилно, изпълнявай упражненията правилно за да не се осакатиш. От кои упражнения те боли кръста? Какво правиш за гръб и клякаш ли с някоя от щангите?
09.02.08
07:12
ми кръста ме запоя щтото аз дигам вкъщи и нямам стол с облегалка и седнах на лежанката и зад мен моя приятел ми държеше гърба навътре буташе го и аз правих преси за рамо и щтангата е тежка и от това ;) а упражненията сам си 6 правя ги съпер и не клякам с щтанка от това се заседва ръста ;)
ми прави преси с дъмбели
нисък няма да останеш, но ако твърди си решил да изчакаш със силовите тренировки, освен лицеви и коремни, спокойно можеш да си правиш кофички и набирания
09.02.08
10:12
решил съм да направя 2 неща.Да не дигам 1 година нищто освен лицеви и коремни и след 1 година като стана на 14 и половина да почвам фитнес но не у нас а с карта и креатини сериозно това ми е първото решение.А второто е да си дигам у нас 1 година сериозно със сички уреди и със програма.Кое е по-доброто решение ?
09.02.08
10:26
казано от *Ronnie Coleman* на 09.02.08, 10:12:
решил съм да направя 2 неща.Да не дигам 1 година нищто освен лицеви и коремни и след 1 година като стана на 14 и половина да почвам фитнес но не у нас а с карта и креатини сериозно това ми е първото решение.А второто е да си дигам у нас 1 година сериозно със сички уреди и със програма.Кое е по-доброто решение ?
Моето: Правиш си една година ОФП.Тоест лицеви,кофички,коремни и каквото си поискаш с тежеста на тялото си.Като станеш на 14 и половина можеш да тръгнеш на фитнес,но без креатин.Абсолютно безполезен ти е.Особено в началото.
09.02.08
10:59
мерси за предложението и моето беше това.А ти DEADmANWALKING имаш ли скайп ???
09.02.08
15:29
казано от *Ronnie Coleman* на 09.02.08, 10:59:
мерси за предложението и моето беше това.А ти DEADmANWALKING имаш ли скайп ???
Пише го в профила ми : martin.kondov
10.02.08
11:20
Начи сега 1 година щте правя лицеви и коремни и след 1 година щте започвам фитнеса малко да порасна.Та въпроса ми е как да ги правя тези лицеви.По колко серии секи ден ли по колко повторения(аз ги правя по 10) и коремните по колко серии секи ден ли по колко повторения(аз ги правя по 20-25 повторения)Ако ми отговорите щте сам ви много благодарен :)
Може да правиш лицеви 3-5 серии,коремни преси 6 серии по 20 повторения,повдигане на пръсти стъпил на тухла или дървено трупче по 100 повторения или 2 по 50 с почивка ако те изморява.Може клякане и изправяне с дъмбели в ръце или без тях 50 пъти.Също концентрично за големи бицепси 2-3 серии по 10 повторения.На здрава дървена пейка може да правиш пуловър с подходяща тежест за широк гръден кош.
11.02.08
14:08
благодаря и на двамата ;)
13.02.08
13:04
оо бейджан кво стаа и аз си драснах едно акаунтче ;)
13.02.08
13:09
оо митак брао звяр си :)