Програма за релеф ( съвет )

13.02.08
20:19

Първо здравйте.

Имам стаж от около 2 месеца, което според мен е нищо. Тренирам по една програма,която мой приятел ми я е правел. Ефекта който искам да постигна е сваляне на 10-на килограма и релеф.
Не знам дали има значение но ще спомена че съм на 23 години, 190 см/102кг.
Искам съвет дали програмата е подходяща, ако е ... колко време да продължавам по нея... или не е ;)
За мен това е важно.
Благодаря предварително.

ето и програмата:

Понеделник:
  15 – 20 мин. велоаргометър или патека
  Дърпане на скрипец пред гърди: 3*12 – 15
  Лежанка хоризонтален лег: 3*12 – 15
  Разгъване на бедра: 3*15
  Сгъване на бедра: 3*15
  Трицепс – разгъване на скрипец: 3*12
  Бицепс – сгъване с щанга прав: 3*15
  Рамо с избутване с дъмбели: 3*12 – 15

Сряда:
  15 – 20 мин. велоаргометър или патека
  Лежанка под наклон 45” за гърди: 3*15
  Чукчета с дъмбели за гръб: 3*15
  Клекове с щанга на ... машина: 3*15 – 20
  Трицепс избутване от лег с тесен хват: 3*15
  Бицепс – последователно сгъване с дъмбели (прав): 3*15
  Щанга зад врат от седеж за рамо: 3*15
  Прасец от седеж: 3*12
  Три упражнения за коремна преса: 3*20 – 30

Петък:
  15 – 20 мин. велоаргометър или патека
  Флайс с дъмбели: 3*15
  Дърпане към гърди на скрипец за гръб: 3*15
  Разтваряне с дъмбели за рамо: 3*15
  Сгъване зад врат за трицепс: 3*15
  Скотово сгъване за бицепс: 3*15
  Пълен набор коремни преси: 3*20 – 30

TE

13.02.08
20:43

От както чета този форум, не съм виждал такава програма О.о
Да отбележа, че не съм много разбиращ, но ето моето мнение:
1. Щом ще сваляш-> Нисковъглехидратна диета (понеже не си спменал дали спазваш).
2. Защо не са подредени по мускулни групи?! Мисля че така не можеш да натовариш мускулите хубаво.
3. За хубаво релефно тяло е нужно достатъчно мускулна маса. Имаш ли?
4. Ако ти харесва как ти действа програмата, продължвай ако не - хвърли едно око на дневниците на хора, които са в период на ‘орелефяване’.

14.02.08
06:59

След като си начинаещ защо не започнеш с програми за начинаещи?
1.Упражненията както каза The Exploited са много разхвърляни.
2.По този начин тренираш всичките мускули по 3 пъти в седмицата.
3.Събрал си на тренировка по 2 големи мускулни групи/гърди и гръб/което не е много добре.
4.За да правиш релеф е важна храната.
П.С:Лично аз тренирам мускулните групи по 2 пъти в седмицата.Имам 4 години стаж,а ти с два месеца по 3 пъти.Вярно правиш по 1 упражнение,но все пак е много за момента.

14.02.08
07:24

Като цяло нормална програма, но намали повторенията, няма смисъл от 12-15.
И кардиото накрая, а не в началото.
И какти ти казаха - за релеф е важна диетата.

Мнението беше редактирано от Петко К на 14.02.08 07:28.

14.02.08
07:56

И какво им е на упражненията, че са ‘разхвърляни’ - гърди(бутане), гръб(дърпане), крака, трицепс(бутане), бицепс(дърпане).
Изглеждат ми доста подредени.
Това явно е програма за тренировка на цялото тяло в един ден. Естествено, че ще тренира гърди и гръб, а дори и крака в една тренировка. Като подход е екстра за начинаещ и не само. При повечко стаж и натрупване на маса и т.н., може и да мине на сплитова тренировка, при която да се ‘извайва’ и да удря ‘от различни ъгли’ мускулните си групи, но ...има време. :)
Аз може би бих започвал с крака.

Храната е най-важна в случая. А за кардиото, Петко К вече го каза.

14.02.08
09:14

Като казвам разхвърляни имам предвид че се започва от голяма група към малка.Това си е програма за начинаещ явно но,аз бих предпочел само базови упражнения докато минат поне 6месеца.
П.С:Предният ми пост е малко необмислен от недооглеждане, признавам.Програмата може да се подреди по добре.

Мнението беше редактирано от mihtar на 14.02.08 09:57.

14.02.08
11:39

Значи аз упражненията ги правя точно както са подредени. Ще послушам съвета ви и ще започна от малък мускул към по голям за да видя как ще ми действа. Забравих да напиша че правя кардио ( пътека ) и в края на тренировката с доста по силни обороти от в началото. Разбвах също, че и диетата е най важното в моя случай. Виждам че тук има доста рецепти и диети което би ме улеснило :)
мерси на всички за хелп-а ;)

14.02.08
13:09

Всъщност, почва се от голям към малък, не обратното.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1