Тренирам по една програма,но се нуждая от съвет

10.02.08
23:07

Здравейте,това е моята първа тема в този форум и искам да се извиня,ако не съм я пуснал в правилния раздел.
Имам няколко въпроса:
1.тренирам по една програма,но незная дали е оптимална.Аз съм на 22г,с опит околу 5 месеца,висок съм 1.78м,тежа 75кг
пон.-кърди и бицепс и корем
втор.-почивка
сряда-гръб и трапец и трицепс
чет.-корем и мускулите околу таза
пет.-рамо и ктрака
съб.-почивка
нед,-почивка
Мисля да правя кардио(бягане) сутрин в тренировъчните дни,а да тренирам следобет(дали е правилно това?)
Тренирал съм и по:

пон.-кърди и рамо и корем
втор.-почивка
сряда-бицепс и трицепс
чет.-почивка
пет.-гръб и трапец и корем

Не мога да разбера,коя е по-добра.И двете си имат приемущества,но бих искал да разбера коя според вас е по-оптимална,като се има в предвид,че целя покачване на мускулната маса и същевремено отслабване в областа на корема и таза.

2.по колко серии трябва да правя по 4 или по 3

П.П. Ще съм ви много благодарен ако можете да ме посъветвате.

11.02.08
13:22

първата е по-добра, но бих я модифицирал малко и поне в нея има включени крака.общото правило за броя на сериите е - за малките групи-3, за големите-4

11.02.08
19:49

Първата програма е по-добрата. За кардиото също е добре. Относно сериите зависи колко упражнения правиш за мускулна група. В твоя случай мисля, че е добре да се придържаш към около 12 - 14 серии за големите и 8 - 10 серии за малките мускулни групи.

Мнението беше редактирано от dr.dolittle на 11.02.08 19:50.

13.02.08
17:51

а дали е добре да тренирам по “пирамида”

13.02.08
19:10

казано от Atanas на 13.02.08, 17:51:

а дали е добре да тренирам по “пирамида”

пробвай и сам ще разбереш
никой не може да ти каже със 100% сигурност, че даден начин на трениране ще ти свърши идеална работа

14.02.08
00:16

Аз питам понеже аз тренирам по тази начин,но прочетох че методът бил подходящ за доста напреднали,а аз не съм от тях.Но според мен ми се отразява добре,защото така чуствам оптимално натоварване,не максимално

14.02.08
08:01

казано от Atanas на 14.02.08, 00:16:

Аз питам понеже аз тренирам по тази начин,но прочетох че методът бил подходящ за доста напреднали,а аз не съм от тях.Но според мен ми се отразява добре,защото така чуствам оптимално натоварване,не максимално

Незнам за теб , но аз под оптимално разбирам максимално и обратното ;)

Колкото до това:

че целя покачване на мускулната маса и същевремено отслабване в областа на корема и таза.

И аз в началото на годината бях тръгнал с тази нагласа , но просто няма как да стане едновременно . Моя съвет е да почнеш именно с първата програма за покачване на мм и някоя диета за качване до март/април примерно и след това да влезнеш в период на изчистване , за да си оформиш вече придобитата маса и да свалиш % подкожни мазнини ;)

14.02.08
10:59

Колкото до това:

че целя покачване на мускулната маса и същевремено отслабване в областа на корема и таза.

И аз в началото на годината бях тръгнал с тази нагласа , но просто няма как да стане едновременно . Моя съвет е да почнеш именно с първата програма за покачване на мм и някоя диета за качване до март/април примерно и след това да влезнеш в период на изчистване , за да си оформиш вече придобитата маса и да свалиш % подкожни мазнини ;)

Моят проблем е че не мога да пазя никакви диети в момента и не мога да ям здравословно ,поне за още два месеца напред,щото се зачуках в Естония тука уж да поуча малко,а пък тия тука са пълни пияници и нямат нищо хубаво за ядене.
Иначе твоят съвет е да спра кардиото ,така ли?

14.02.08
19:06

Да общо взето , но ако искаш да правиш кардио - мястото му е до 15-20 мин. след тренировка за покачване на по чиста мм :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1