16.02.08
17:27
Привет!
Та значи вече 6 месеца Тренирам по стандартен 4 дневен сплит,Но се чувствам уморен някак си като правя Гърди или Гръб не мога да се въстоновявам м/у Тренировките.Може би причината е че не ползвам Добавки,ама от де финанси..
Вапроса ми е Следния :
Сплита ми Става така:
1-ден
Гърди и Бицепс
2 и 3 ден почивка
4-ден
Гръб и Трицепс
5 и 6 ден почивка
7-ден
Пак ГЪРДИ(искам някак си да акцентирам върху тази група)
6 и 8 ден почивка
9 ден
Крака и Рамо
10 ден почивка
Малко е странна тая идея ама я правя и се въстоновявам много добре.
Относно акцента,Искам първата трен.за гърди да се различава от 2-рата , да речем 1-та за Маса , а 2-та за Форма.Дали това ще ми донесе някакъв положителен ефект ???
Години-18
Кг.-100
Ръст-183
Стаж-1 година
16.02.08
17:52
казано от ЕмСат на 16.02.08, 17:27:
Привет!
Та значи вече 6 месеца Тренирам по стандартен 4 дневен сплит,Но се чувствам уморен някак си като правя Гърди или Гръб не мога да се въстоновявам м/у Тренировките.Може би причината е че не ползвам Добавки,ама от де финанси..
Вапроса ми е Следния :Сплита ми Става така:
1-ден
Гърди и Бицепс
2 и 3 ден почивка
4-ден
Гръб и Трицепс
5 и 6 ден почивка
7-ден
6 и 8 ден почивка
9 ден
Крака и Рамо
10 ден почивкаМалко е странна тая идея ама я правя и се въстоновявам много добре.
Относно акцента,Искам първата трен.за гърди да се различава от 2-рата , да речем 1-та за Маса , а 2-та за Форма.Дали това ще ми донесе някакъв положителен ефект ???Години-18
Кг.-100
Ръст-183
Стаж-1 година
Преувеличаваш според мен.При тренирането за мускулна маса изтощението е цел,а не опасност.Не се очаква да се въстановяваш между дните за тренировка,а отделната мускулна група да се въстановява от едната тренировка за нея до втората и т.н.
Нормално е и да чувстваш отпадналост.
18.02.08
11:32
Привет!
1-ден
Гърди и Бицепс
2 и 3 ден почивка
4-ден
Гръб и Трицепс
5 и 6 ден почивка
7-ден
6 и 8 ден почивка
9 ден
Крака и Рамо
10 ден почивкаМалко е странна тая идея ама я правя и се въстоновявам много добре.
Относно акцента,Искам първата трен.за гърди да се различава от 2-рата , да речем 1-та за Маса , а 2-та за Форма.Дали това ще ми донесе някакъв положителен ефект ???Години-18
Кг.-100
Ръст-183
Стаж-1 година
Здравей!
Сега... ето и моето мнение... надявам се да ти помогна.
1. Почивките за всяка мускулна група са различни. Пример.. за краката са нужни 10 дни за възстановяване... при някои спортисти те могат да се сведат и до 7… т.е. 1 тренировка за седмица.
За бицепс и трицепс... 3-4 дни.
За гърди... и т.н.
Смисъла на това, което ти казвам... прецизирай добре почивките в седмицата. Старай се да не прекаляваш. освен това.. захранвай добре тялото с нужните хранителни вещества. Обръщай внимание не само на белтъци, мазнини и въглехидрати. Вниамавай и с витамините. Много често умората и липса на концентрация идва от витамини и минерали.
Прегледай ержима си на хранене. Може там да е проблема.
Старай се да си почиваш. Съня ти трябва да е между 6-8 часа. Но по-малко .. и не повече.
Опитай да се осведомиш за така наречената “Автогенна тренировка”. Мисля, че тя до голяма степен ще ти помогне да се справиш с почивките. Много често претоварването на мозъка, което може да е и от нищото, е по-голям проблем от физическото.
Ами накратко това е. Обърни внимание на това, което ти казах. Надявам се да съм ти бил от полза.
Успех...!
Ако има нещо... пиши на лична!
18.02.08
16:06
dead man walking, защо цитираш дългия опис на автора, след като си 1ви отговор?!?!? чудно ми е :/
по темата: пич, нали си сменил тренировъчния сплит и твърдиш, че се чувстваш по-добре? Ми изчакай 1 месец така, пък да видим резултатите - възстановяване, кг, сила... Тогава пак кажи вълненията си.
Мнението беше редактирано от jorro на 18.02.08 16:07.
18.02.08
16:37
казано от DeadManWalking на 16.02.08, 17:52:
Привет!
1-ден
Гърди и Бицепс
2 и 3 ден почивка
4-ден
Гръб и Трицепс
5 и 6 ден почивка
7-ден
6 и 8 ден почивка
9 ден
Крака и Рамо
Кг.-100
Ръст-183
Стаж-1 годинаПреувеличаваш според мен.При тренирането за мускулна маса изтощението е цел,а не опасност.Не се очаква да се въстановяваш между дните за тренировка,а отделната мускулна група да се въстановява от едната тренировка за нея до втората и т.н.
Нормално е и да чувстваш отпадналост.
ДА бе да не е нормално да си отпаднал и да ти се спи вероятно си претренирал !!!!!
18.02.08
17:41
казано от jorro на 18.02.08, 16:06:
dead man walking, защо цитираш дългия опис на автора, след като си 1ви отговор?!?!? чудно ми е :/
по темата: пич, нали си сменил тренировъчния сплит и твърдиш, че се чувстваш по-добре? Ми изчакай 1 месец така, пък да видим резултатите - възстановяване, кг, сила... Тогава пак кажи вълненията си.
Хаха много се извинявам изобщо не съм се замислял за това.
Интересно ми е, какво представляват самите тренировки.
Иначе - хранене, спане, активност през почивните дни..? Откога се чувстваш отпаднал?
Като почивни дни, явно ги имаш, даже в голямо количество и е странно, че се чувстваш зле.
И на мен ми се случва, ден след тренировка да имам МТ и да реша да поотпочина, но това се случва при липса на сън най-вече, а и тренирам 3х седмично едни и същи МГ.
При положение, че се чувстваш отпаднал, надали е много добра идея да ‘акцентираш’, добавяйки допълнителна тренировка.
Първо разбери причината за отпадналостта. Малко ме съмнява да е в липсата на време за почивка.
Мнението беше редактирано от 6th на 18.02.08 18:35.
19.02.08
13:08
Първо 10х на Всички ,които си направиха труда да ми помогнат за ситуацията!!!
Значи уморен бях , когато тренирах с 4-дневния сплит (мисля , че една от причините може да е била еднообразието,чак сега разбирам колко ми омръзнал тоя 4-дневен сплит).
Колкото да самите тренировки,абсолютно оптимални без да падам под 8 повторение(с исключание на някои базови),серий 3-4,загрявам стабилно и т. н.
За храненето , добро е ям по 4-5 пъти на ден (заредил съм здраво:овес,извара,много яйца,месо не всеки ден но през ден ям,картофи бол).Взел сам и 300 гр. креатин който вече си използвам по 5 преди и 5 след трен.Спя НАЙ-МАЛКО по 9 часа на ден.
Имам и друг вапрос :
Може ли да ходя да тичам навън във почивните дни.Говорим за макс 30 мин 3 пъти между тренировките.
Мнението беше редактирано от ЕмСат на 19.02.08 13:18.