Гърди

FI

17.02.08
10:50

значи с една година стаж съм и досега сам тренирал само с лостове мисля да почна с дъмбели защото нямам голям напредак за тази 1 година кажете ми каква е разликата от лоста и дъмбела и кои са плюсовете и минусите

DI

17.02.08
13:08

Чул съм, че лоста е за сила...

BU

17.02.08
13:20

казано от DiaVolLo на 17.02.08, 13:08:

Лоста позволява по-добър контрол над тежеста и по този начин - по-големи тежести.Работа с по-големи тежести = повече сила.
Минуса на лоста е,че често едната ръка става малко по силна и избутва по-голям % от тежеста.Тогава едната работи за сметка на другата и се развива повече.

С дъмбелите се ползват по-малки килограми и няма възможност за помощ от по-силната ръка.Упражняваш еднаква интензивност и на двете.Дъмбелите са перфектни ако търсиш разнообразие и нов начин да стресираш гърдите си.Остави лоста за известно време и прави само с дъмбели. :) Ще има прогрес.

FI

17.02.08
15:36

казано от DeadManWalking на 17.02.08, 13:20:

казано от DiaVolLo на 17.02.08, 13:08:

Лоста позволява по-добър контрол над тежеста и по този начин - по-големи тежести.Работа с по-големи тежести = повече сила.
Минуса на лоста е,че често едната ръка става малко по силна и избутва по-голям % от тежеста.Тогава едната работи за сметка на другата и се развива повече.

С дъмбелите се ползват по-малки килограми и няма възможност за помощ от по-силната ръка.Упражняваш еднаква интензивност и на двете.Дъмбелите са перфектни ако търсиш разнообразие и нов начин да стресираш гърдите си.Остави лоста за известно време и прави само с дъмбели. :) Ще има прогрес.

аз така и съм решил :)

17.02.08
19:42

Дъмбелите особено добре ми развиват гърдите, вече не ги тренирам с лост.

BU

17.02.08
19:54

казано от Стоянчо на 17.02.08, 19:42:

Бе те и на мен влизат по-добре,но немога да се откажа от лоста защото в момента искам да настигна връстниците ми по сила. :)

17.02.08
20:11

казано от DeadManWalking на 17.02.08, 19:54:

Бе те и на мен влизат по-добре,но немога да се откажа от лоста защото в момента искам да настигна връстниците ми по сила. :)

Когато ползваш дъмбелите ще можеш да стресираш повече гърдите, а после като се върнеш на лоста да имаш повече сила в гърдите и така ще вдигнеш килограмите.

17.02.08
20:52

Тренирай за себе си, мани ги връстниците...

BU

17.02.08
22:29

казано от Стоянчо на 17.02.08, 20:52:

Тренирай за себе си, мани ги връстниците...

Аз именно за себе си тренирам. :) Индивидуалните ми цели отчасти варират според външните дразнители.Грешно ли е да искам да съм ПО от тях,да съм “най”?

Целта на тренировката ми е както усъвършенстване на психиката,разпускане на стреса,така и доминиране над опонентите. :)

Лошото е да достигнеш целите си,не да си ги поставяш.А и колкото повече причини да тренирам намеря,толкова повече мотивация.

Ти за какво тренираш?

казано от northshore` на 17.02.08, 20:11:

Когато ползваш дъмбелите ще можеш да стресираш повече гърдите, а после като се върнеш на лоста да имаш повече сила в гърдите и така ще вдигнеш килограмите.

Съгласен съм с теб,но аз отскоро започнах и имам още много да вземам от тренировката с лост. :)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 17.02.08 22:33.

18.02.08
10:54

Ако става въпрос за гърдите, вдигането от лег с щанга не развива много добре гърдите защото има скъсена амплитуда обаче развива силно рамо и трицепс, с дъмбели се тренират много добре гърдите но за да имаш сила да вземеш достатъчно тежки дъмбели трябва да си тренирал и с щанга има един начин да се развиват оптимално гърдите и с щанга обаче е малко опасен - движението е същото като вдигането от лег обаче се щангата се сваля към шията нарича се neck press.

FI

18.02.08
12:46

Аз не искам сила в тласкането от лег искам да направя масивни гърди :)

19.02.08
13:50

казано от FitNeS-MaNqK на 18.02.08, 12:46:

И как мислиш че ще стане? ако не си силен в базовите упражнения как изобщо си мислиш че ще развиеш стабилна мускулатура? с изолиращи упражнения? - няма да стане. Масата следва силата а не обратно.

FI

19.02.08
14:46

казано от Alkorin на 19.02.08, 13:50:

И как мислиш че ще стане? ако не си силен в базовите упражнения как изобщо си мислиш че ще развиеш стабилна мускулатура? с изолиращи упражнения? - няма да стане. Масата следва силата а не обратно.

ем аз смятам че имам сила на 15 години съм и правя 85 кг лежанка между 6-8 пъти :)

Ти просто си се адаптирал. Една година само едно и също и как очакваш да има ефект?

IR

20.02.08
09:05

Комбинацията от щанга и дъмбели е най-доброто,а това че движението с щангата е ограничено не е вярно

20.02.08
11:19

казано от DeadManWalking на 17.02.08, 22:29:

казано от Стоянчо на 17.02.08, 20:52:

Аз именно за себе си тренирам. :) Индивидуалните ми цели отчасти варират според външните дразнители.Грешно ли е да искам да съм ПО от тях,да съм “най”?

Не  !! Хубаво е да искаш да искаш да си наи  тва си е  вид  спотна  злоба а без спортняа  злоба нема спорт !!!

20.02.08
12:07

казано от FitNeS-MaNqK на 19.02.08, 14:46:

казано от Alkorin на 19.02.08, 13:50:

ем аз смятам че имам сила на 15 години съм и правя 85 кг лежанка между 6-8 пъти :)

Това много ли ти се струва?  важно е как прогресираш с тежестите при базовите упражнения а не колко можеш да вдигаш в момента има хора които си седят с години на едни и същи тежести. Силата при базовите упражнения значи стабилна маса и трансфер на сила към други упражнения, та оттам следва като прогресираш с базовите упражнения оттам ще дойде и масата.

20.02.08
16:47

С това “аз имам сила” няма да имаш прогрес в гърдите никога.Големите гърди и комплекси за тежест не вървят заедно.В бодибилдинга има 1 друг въпрес освен “колко вдигаш”, а това е “как вдигаш”.Виждал съм хора на серии лег с по 100+кг и подскачат по лежанката и .. в крайна сметка резултатът е липса на прогрес от към маса.Свали тежестите, прави чисти повторения, ползвай дъмбели/щанги през трен и ще дойде резултата.

20.02.08
17:01

според  вас  дупостимо ли е  да се  прави мост на последните 1-2 повторения

20.02.08
18:21

Аз тренирам от 3 седмици на 14 години съм! Преди тренирах около 5-6 месеца и след 8 месеца почивка пак почвам и днес на лежанка дигнах 80 кг 3 пъти не очаквах ,че ще успея :) колкото до темата мисля че с дъмбели е много по-добро !

Мнението беше редактирано от Dancho` на 20.02.08 18:22.

21.02.08
11:10

казано от Wrestling_pro на 20.02.08, 17:01:

според  вас  дупостимо ли е  да се  прави мост на последните 1-2 повторения

За мен лично е допустимо да правиш мост през цялото време, стига да го правиш както трябва - стъпил с краката стабилно на земята и подпрян на лежанката само с г*з* и горната част на гърба както и да си стегнал лопатките една към друга.
Това е много по - добрия вариант отколкото да се блъска лоста в гръдния кош за да се използва отскачането му за да се вдигне тежест която иначе не може да се вдигне или пък да се вдигат краката във въздуха свити.

21.02.08
12:03

казано от Alkorin на 21.02.08, 11:10:

краката във въздуха свити.

Тази поза винаги е предизвиквала смях у мен :-)

21.02.08
14:15

казано от Владимир8507 на 21.02.08, 12:03:

казано от Alkorin на 21.02.08, 11:10:

краката във въздуха свити.

Тази поза винаги е предизвиквала смях у мен :-)

Всякакви аеробики по лежанката предизвикват смях :)
Един пич, който дойде у нас да вдига веднъж на полулег си качи краката на седалката, че да му е “по-удобно”... мани-мани всякакви ги има  :-)

А за гърди смятам че редуването на щанга-дъмбели е най-удачният вариант. Защо да се ограничаваме само с едното ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1