19.02.08
20:18
Решил съм Март месец да си взема хранителни добавки. По точно протеин, глюкоза и може би аминокиселини. До сега не съм употребявал добавки. Разполагам с около 90лв. на месец от форума разбрах че най- добре е да си взема на американски фирми. Хересал съм си протеини на ОN 100% Whey Gold Standard Protein, ASN American Whey и на Now Foods Whey Protein. Тук идва проблема ако си взема на ON няма да имам пари за аминокиселини или да взема някой от другите два и да си взема и аминокиселини. Според вас кой е по- удачния вариант?
20.02.08
07:04
На твое място бих си взел само по-голямо количество протеин (винаги съм взимал това решение при по-ограничени финансови средства).
20.02.08
09:57
Точно така. Само протеин си вземи.
Добре ще взема само протеин. Гледам че 5 lbs 100% Whey Gold Standard Protein е около 150лв. За колко време ще ми стигне? И вие кой бихте ми препоръчали?
Много ми е интересно как разбра ако не е таина че протеина на НАУ е по-качествен от Оптимум?
20.02.08
12:10
казано от AlexK на 20.02.08, 11:11:
Много ми е интересно как разбра ако не е таина че протеина на НАУ е по-качествен от Оптимум?
Ами отговора е елементарен от собствен опит и съпоставяне на етикетите на двата продукта.
казано от head_hunter на 20.02.08, 12:10:
Ами отговора е елементарен от собствен опит и съпоставяне на етикетите на двата продукта.
Точно такъв отговор очаквах, няма да пиша повече по тази тема, простo си извлекох изводите.
Поради ограничените ми финансови възможности сигурно ще взема на Now Foods. И да питам преди и след тренировка ли трябва да го взимам или веднага след ставане и после след тренировка. И още един въпрос може би малко смешен но до сега като не съм се интересувал глюкозата като я взимам след тренировка да я смесвам ли с протеина или и двете отделно да ги взимам?
20.02.08
17:24
казано от N1ks на 20.02.08, 16:54:
Поради ограничените ми финансови възможности сигурно ще взема на Now Foods. И да питам преди и след тренировка ли трябва да го взимам или веднага след ставане и после след тренировка. И още един въпрос може би малко смешен но до сега като не съм се интересувал глюкозата като я взимам след тренировка да я смесвам ли с протеина или и двете отделно да ги взимам?
Отделно! Глюкозата непосредствено след тренировка, протеина - 30-40 мин по-късно.
Приятелски съвет: прецени дали след закупуването на протеиновата пудра ще имаш достатъчно пари за качествена и обилна храна... смятам, че ме разбра.
казано от Владимир8507 на 20.02.08, 17:24:
Отделно! Глюкозата непосредствено след тренировка, протеина - 30-40 мин по-късно.
Приятелски съвет: прецени дали след закупуването на протеиновата пудра ще имаш достатъчно пари за качествена и обилна храна... смятам, че ме разбра.
Благодаря. А другата доза протеин кога е най- добре да я взема? Отностно храната съм я сложил на първо място така че няма проблеми.
20.02.08
18:30
казано от N1ks на 20.02.08, 17:43:
казано от Владимир8507 на 20.02.08, 17:24:
Благодаря. А другата доза протеин кога е най- добре да я взема?
Ако ще взимаш само протеин, преди тренировка.
21.02.08
01:15
казано от head_hunter на 20.02.08, 12:10:
Изолатът - да, другият просто няма място до Gold Standard на Оптимум :)
По темата: от аминото полза няма да видиш - протеин и глюкоза пии.
Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 21.02.08 01:17.
Владо,
Защо смяташ, че е по-добре така? :)
21.02.08
10:37
Най-доброто време за усвояване на протеина е тогава, 30-40 мин след тренировка, а глюкозата е ясно, тя е необходима веднага, за да възстанови изчерпаните енергийни запаси.
Ултима,
Аз лично ги пия веднага, заедно.
Additionally, it’s been scientifically demonstrated that protein synthesis is enhanced when rapidly absorbed carbs are added to a protein drink consumed after a workout (Rasmussen et al., 2000). So these carbs not only help with glycogen restoration, but direct muscle growth as well.
Това е от тук . Имайки предвид, че това е статия, чиято цел е да продаде продукт (Surge) все пак аргументите за това бързите въглехидрати и протеина да е се приемат заедно звучат убедително. Самия Surge, както и много други подобни post workout продукти са в основата си именно това - възможно най-бързи въглехидрати и суроватъчен изолат/хидролизат или концентрат. Най-накрая на статията има посочен препоръчителен прием на Surge и той е веднага след тренировка.
От друга страна, въпросното изследване на Расмусен е върху група от хора, приели комбинацията 1 и 3 часа след тренировка (резултатите са сходни за двата часа). Защо са избрали точно след толко време не се уточнява.
Та какво казват твойте източници, интересно ми е кое все пак е оптималното :)
Edit - Ако на някой му се чете, ето и още по темата за приемането на храна и добавки около и по време на тренировка.
Мнението беше редактирано от vlade на 21.02.08 12:57.