Колебая се. Моля за вашето мнение.

19.02.08
20:18

Решил съм Март месец да си взема хранителни добавки. По точно протеин, глюкоза и може би аминокиселини. До сега не съм употребявал добавки. Разполагам с около 90лв. на месец от форума разбрах че най- добре е да си взема на американски фирми. Хересал съм си протеини на ОN 100% Whey Gold Standard Protein, ASN American Whey и на Now Foods Whey Protein. Тук идва проблема ако си взема на ON няма да имам пари за аминокиселини или да взема някой от другите два и да си взема и аминокиселини. Според вас кой е по- удачния вариант?

На твое място бих си взел само по-голямо количество протеин (винаги съм взимал това решение при по-ограничени финансови средства).

Точно така. Само протеин си вземи.

20.02.08
11:04

Добре ще взема само протеин. Гледам че 5 lbs 100% Whey Gold Standard Protein е около 150лв. За колко време ще ми стигне? И вие кой бихте ми препоръчали?

20.02.08
11:07

Аз бих избрал най-качествения-този на Now Foods!

20.02.08
11:11

Много ми е интересно как разбра ако не е таина че протеина на НАУ е по-качествен от Оптимум?

HE

20.02.08
12:10

казано от AlexK на 20.02.08, 11:11:

Много ми е интересно как разбра ако не е таина че протеина на НАУ е по-качествен от Оптимум?

Ами отговора е елементарен от собствен опит и съпоставяне на етикетите на двата продукта.

20.02.08
16:43

казано от head_hunter на 20.02.08, 12:10:

Ами отговора е елементарен от собствен опит и съпоставяне на етикетите на двата продукта.

Точно такъв отговор очаквах, няма да пиша повече по тази тема, простo си извлекох изводите.

20.02.08
16:54

Поради ограничените ми финансови възможности сигурно ще взема на Now Foods. И да питам преди и след тренировка ли трябва да го взимам или веднага след ставане и после след тренировка. И още един въпрос може би малко смешен но до сега като не съм се интересувал глюкозата като я взимам след тренировка да я смесвам ли с протеина или и двете отделно да ги взимам?

20.02.08
17:24

казано от N1ks на 20.02.08, 16:54:

Поради ограничените ми финансови възможности сигурно ще взема на Now Foods. И да питам преди и след тренировка ли трябва да го взимам или веднага след ставане и после след тренировка. И още един въпрос може би малко смешен но до сега като не съм се интересувал глюкозата като я взимам след тренировка да я смесвам ли с протеина или и двете отделно да ги взимам?

Отделно! Глюкозата непосредствено след тренировка, протеина - 30-40 мин по-късно.

Приятелски съвет: прецени дали след закупуването на протеиновата пудра ще имаш достатъчно пари за качествена и обилна храна... смятам, че ме разбра.

20.02.08
17:43

казано от Владимир8507 на 20.02.08, 17:24:

Отделно! Глюкозата непосредствено след тренировка, протеина - 30-40 мин по-късно.

Приятелски съвет: прецени дали след закупуването на протеиновата пудра ще имаш достатъчно пари за качествена и обилна храна... смятам, че ме разбра.

Благодаря. А другата доза протеин кога е най- добре да я взема? Отностно храната съм я сложил на първо място така че няма проблеми.

20.02.08
18:30

казано от N1ks на 20.02.08, 17:43:

казано от Владимир8507 на 20.02.08, 17:24:

Благодаря. А другата доза протеин кога е най- добре да я взема?

Ако ще взимаш само протеин, преди тренировка.

20.02.08
21:37

Благодаря на всички за помоща.

казано от head_hunter на 20.02.08, 12:10:

Изолатът - да, другият просто няма място до Gold Standard на Оптимум :)

По темата: от аминото полза няма да видиш - протеин и глюкоза пии.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 21.02.08 01:17.

21.02.08
06:31

Владо,

Защо смяташ, че е по-добре така?  :)

21.02.08
10:37

Най-доброто време за усвояване на протеина е тогава, 30-40 мин след тренировка, а глюкозата е ясно, тя е необходима веднага, за да възстанови изчерпаните енергийни запаси.

21.02.08
11:47

Ултима,
Аз лично ги пия веднага, заедно.

Additionally, it’s been scientifically demonstrated that protein synthesis is enhanced when rapidly absorbed carbs are added to a protein drink consumed after a workout (Rasmussen et al., 2000). So these carbs not only help with glycogen restoration, but direct muscle growth as well.

Това е от тук . Имайки предвид, че това е статия, чиято цел е да продаде продукт (Surge) все пак аргументите за това бързите въглехидрати и протеина да е се приемат заедно звучат убедително. Самия Surge, както и много други подобни post workout продукти са в основата си именно това - възможно най-бързи въглехидрати и суроватъчен изолат/хидролизат или концентрат. Най-накрая на статията има посочен препоръчителен прием на Surge и той е веднага след тренировка.
От друга страна, въпросното изследване на Расмусен е върху група от хора, приели комбинацията 1 и 3 часа след тренировка (резултатите са сходни за двата часа). Защо са избрали точно след толко време не се уточнява.
Та какво казват твойте източници, интересно ми е кое все пак е оптималното :)
Edit - Ако на някой му се чете, ето и още по темата за приемането на храна и добавки около и по време на тренировка.

Мнението беше редактирано от vlade на 21.02.08 12:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1