20.02.08
18:30
аз по принцип съм много слаб,но след като взех да качвам,започна да ми лепи и на корема и осещам как пускам бавно но сигорно шкембенце.Как бих могъл да си качвам мускулна маса без да лепя толкова на корем .Не ям сладко и мазно просто нз...
20.02.08
20:38
‘Еми не може покачване на маса без сланинки’, писаха другарите форумци. Нормално е, хапваш повечко, се има кво да се лепне.
п.п.
Можеш да правиш кардио след тренировка...
21.02.08
19:09
ами тренирай и корема бе :)
21.02.08
19:36
Можеш да правиш кардио след тренировка.Не яж въглехидрати 2-3 часа преди лягане.
22.02.08
08:07
казано от ShuZzZ на 20.02.08, 18:30:
аз по принцип съм много слаб,но след като взех да качвам,започна да ми лепи и на корема и осещам как пускам бавно но сигорно шкембенце.Как бих могъл да си качвам мускулна маса без да лепя толкова на корем .Не ям сладко и мазно просто нз...
Здравей и от мен.
Сега... затова си има разделяне на периодите. Единия е за покачване на маса, който неминуемо е съпроводен с покачване на енжелани подкожни и не само мазнини. Една от областите, където се покачва мазнина, при такъв период си е корема. Мисля, че няма от какво да се притесняваш. А и есенно-зимния период до към април (то май си отива и в пролетта) си е за покачване на маса. След настъпването на топлите месеци - да кажем май вече е добре да си преминал към тренировки за релеф. В него можеш да промениш тотално подхода и да преминеш към изчистване. Май е добре да го посрешнеш със сравнително добро изчистване.
Така че според мен няма какво да те притеснява. Имаш време за премахване на корема. Но същевреенно е добре да наблегнеш на коермните мускули.
Искам да ти кажа и това, че не е добре да прекаляваш и с тях. Както всеки мускул и те имат нужда от възстановяване.
Предполагам знаеш, че по време на тренировката се получва скъсване на мускулни влакна. Това е предпоставката и за отделяне на мускулно мляко и появата на мускулна треска. Нали се сещаш, че ще е нужно време на един такъв мускул да се възстанови. Е... самото скъсване съвсем н е в такива размери, в каквито си представяш в моемента, като четеш писанията ми. те са незначителни и незабележими, но както всяко нарушаване на целостта на мускул е добре да се дава нужната почивка, като за всяка мускулна група е различен периода. Пример - за бедра е 7-8-10 дни.
добре е да се запознеш и с тея неща, за да прецизираш добре програмата си.
Малко се отклоних, но се надявам да съм ти бил поне малко полезен!
Успех!