корем...

20.02.08
18:30

аз по принцип съм много слаб,но след като взех да качвам,започна да ми лепи и на корема и осещам как пускам бавно но сигорно шкембенце.Как бих могъл да си качвам мускулна маса без да лепя толкова на корем .Не ям сладко и мазно просто нз...

TE

20.02.08
20:38

‘Еми не може покачване на маса без сланинки’, писаха другарите форумци. Нормално е, хапваш повечко, се има кво да се лепне.

п.п.
Можеш да правиш кардио след тренировка...

HU

21.02.08
19:09

ами тренирай и корема бе :)

BU

21.02.08
19:36

Можеш да правиш кардио след тренировка.Не яж въглехидрати 2-3 часа преди лягане.

22.02.08
08:07

казано от ShuZzZ на 20.02.08, 18:30:

аз по принцип съм много слаб,но след като взех да качвам,започна да ми лепи и на корема и осещам как пускам бавно но сигорно шкембенце.Как бих могъл да си качвам мускулна маса без да лепя толкова на корем .Не ям сладко и мазно просто нз...

Здравей и от мен.
Сега... затова си има разделяне на периодите. Единия е за покачване на маса, който неминуемо е съпроводен с покачване на енжелани подкожни и не само мазнини. Една от областите, където се покачва мазнина, при такъв период си е корема. Мисля, че няма от какво да се притесняваш. А и есенно-зимния период до към април (то май си отива и в пролетта) си е за покачване на маса. След настъпването на топлите месеци - да кажем май вече е добре да си преминал към тренировки за релеф. В него можеш да промениш тотално подхода и да преминеш към изчистване. Май е добре да го посрешнеш със сравнително добро изчистване.
Така че според мен няма какво да те притеснява. Имаш време за премахване на корема. Но същевреенно е добре да наблегнеш на коермните мускули.
Искам да ти кажа и това, че не е добре да прекаляваш и с тях. Както всеки мускул и те имат нужда от възстановяване.
Предполагам знаеш, че по време на тренировката се получва скъсване на мускулни влакна. Това е предпоставката и за отделяне на мускулно мляко и появата на мускулна треска. Нали се сещаш, че ще е нужно време на един такъв мускул да се възстанови. Е... самото скъсване съвсем н е в такива размери, в каквито си представяш в моемента, като четеш писанията ми. те са незначителни и незабележими, но както всяко нарушаване на целостта на мускул е добре да се дава нужната почивка, като за всяка мускулна група е различен периода. Пример - за бедра е 7-8-10 дни.
добре е да се запознеш и с тея неща, за да прецизираш добре програмата си.
Малко се отклоних, но се надявам да съм ти бил поне малко полезен!
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1