22.02.08
22:22
Здравейте,интересува ме с кои упражнения,освен тягата,мога да налея маса в еректорите? В момента за гръб правя набирания,чукчета,мечка и хоризонтален скрипец и не мога да се оплача засега,но искам да увелича размерите на еректорите си и в гръб и профил да се получи визуално нещо като потънал гръбнак навътре и отстрани издадени мощни еректори. Тяга не правя,защото имах проблеми с кръста,дори като ми показаха как се прави само с лоста,после 2 дни ме болеше и реших да не я правя,затова няма нужда да казвате че само с нея става. Спрях се на упражнението ‘Good morning’, пробвах го само с лоста,не ми натоварва кръста. Интересувам се мога ли да разчитам на него за да направя здрави еректори? Ще се радвам на всякакви съвети за тях
Хиперекстензии?
Странно, ако при тяга само с лоста имаш проблеми, но с ‘добро утро’ си Ок.
Нещо не е било както трябва.
А това с потъналия гръбнак...много маса. :)
22.02.08
22:38
Ами не знам кое е странното,но така беше. Може и да не съм я направил както трябва,но изпълнението и е много трудно а и е опасна. 2-ма човека ми я показваха,резултата беше един и същ. Да я оставим тягата засега.. А иначе като каза много маса мога да дам пример,че наскоро виждах един маняк и доста широк гръб и маса в него,обаче точно в еректорите до гръбнака нямаше много,повече му беше отстрани. В смисъл не ги беше “отсекъл” и почти не се личаха. Масата му започваше на по 3-4 сантиметра в ляво и дясно от гръбнака.
И според мен няма да е лошо да се консултираш с лекар дали нямаш някакъв лек проблем с гръбнака. Много хора имат подобни проблеми но не ги забелязват от рано за да вземат мерки. Щом при тяка с лост си имал болки, нещо не е както трябва.
Това с добро утрото незнам дали не е друго име за тяга с изпънати крака. Ако не ги бъркам упражненията не го прави в никакъв случай. Техниката е тръпа да се движи от тазобедрената става, а има толкова хора които го оснасят върху прежлените, че не е истина...
Мнението беше редактирано от tpd на 23.02.08 10:59.
23.02.08
12:29
Good Morning като упражнение е много добро, но внимавай с килограмите. Tpd при това упражнение щангата е зад врата, краката са леко свити и се навеждаш напред и се изправяш. А и сигурен ли си, че не са мускулни болки ?
Мнението беше редактирано от difference на 23.02.08 12:33.
23.02.08
18:31
тва добро утро е доста рисковано ... доста по опасно е от тягата
казано от tpd на 23.02.08, 10:52:
И според мен няма да е лошо да се консултираш с лекар дали нямаш някакъв лек проблем с гръбнака. Много хора имат подобни проблеми но не ги забелязват от рано за да вземат мерки. Щом при тяка с лост си имал болки, нещо не е както трябва.
Това с добро утрото незнам дали не е друго име за тяга с изпънати крака. Ако не ги бъркам упражненията не го прави в никакъв случай. Техниката е тръпа да се движи от тазобедрената става, а има толкова хора които го оснасят върху прежлените, че не е истина...
тягата с прави крака е тн “римска тяга”. в повечето случаи я използват за задната част на бедрото и задника.
за еректорите ..... без тяга и “добро утро” ..... хиперекстензии с тежест трябва да свършат работа