25.02.08
00:35
Здравейте, значи свалих 22 излишни килограма за 2 месеца това лято, но с настъпването на зимата и други обстоятелства си върнах 10 от тях. Искам да попитам как да си аранжирам тренировката, за да ми се развиват мускулите с добро темпо (темпото с което да има видим резултат за около 3 месеца) и в същото време да поотслабвам по малко, за да може да ги елиминирам тези проблемни 10 килограма. Също така някой ако ми препоръча адекватна диета за моето положение ще е добре, тъй като килограмите ги свалих с работа, а не с диети, но сега малко поуседнах и веднага се объркаха работите. От диети не разбирам... Другото което е, понеже ще заминавам в чужбина след 3 месеца и работата ми е предимно плажна,трябва да действам бързичко, така че ще се наложи и малко добавки да се закупят. Моето виждане е креатин с фет бърнъри и НВД. Според вас добре ли съм го замислил. Ако може да се изкаже някой, който наистина ще помогне, а не само да флууди темата!
Поздрави!
Личното ми мнение е, че първо пак трябва да се освободиш от излишните килограми и после да трупаш мускула. Не казвам, че друг вариант би бил грешен, а просто аз бих постъпил така, защото едновременното качване на мускулна маса и топенето на мазнини (в твоя случай 10 кила, които никак не са малк) е доста трудно, не казвам невъзможно. За целта ще наблегнеш на кардио тренировката, нека тя бъде приоритетна пред трупането на мускули. Ще трябва да съобразиш хранителния си режим съобразно целите (отслабване) и да го спазваш СТРИКТНО. Споменаваш, че нещата трябва да станат бързичко”, но бързата работа срам за майстора...няма да стане светкавично. Това, че си свалил 22 килограма за 2 месеца е довело до светкавичното възвръщане на 10 от тях. За 3 месеца би могъл да изчистиш 10 излишни килограма, но не и да станеш перфектен. Също така прочети това-онова за бърнъри, липотропи и други добавки спомагащи изчистването на мазнините, полезни ще са ти.
Креатина го остави за после - няколко седмици преди да заминеш. Пък и там можеш да си го пиеш.
Сега ти трябват Л-карнитин, аминокиселини и високопроцентен протеин.
И НВД.
Л-карнитина го пий сутрин и преди тренировка (кардиото също го броиш за тренировка).
Аминото пий само преди и след тренировка.
Протеина - като 2-ра закуска, след тренировка и 2 пъти вечер вместо вечеря, разбит в кисело мляко.
В тренировката се ориентирай към “помпащи” серии с малка почивка между тях - около 40 секунди.
Колкото по-често тренираш - толкова по-добре. Направи си 4 или 5 дневен сплит.
успех!
Здравейте, благодаря Ви за бързите отговори. Значи от прочетеното до сега разбирам, че трябва да наблегна на Л-карнитин, Аминокиселини, Липотропни фат бърнъри и Протеин с висок процент. Значи преди съм вземал Л-карнитин по 6 капусли на ден, но без видим ефект, как да го наредя така че да помогне. Другото което е, от протеина няма ли да има малък ефект на наедряване, което ще е в разрез с диетата ми. Ако може да ми препоръчате някои Липотропни фат бърнъри, защото не мога да ги разпозная много много. Казвате, че креатина не е много удачен, но ако може да ми обясните защо...
Ето какво мисля да закупя, кажете ми дали е добър изборът ми:
MDY Extreme Burner (90 капсули)
NOW Foods Amino 1500 (150 таблетки)
American Sports Nutrition American Whey
Все още ми е чудно дали е удачно да взимам протеин с диетата, но Вие ще кажете. Дано да има пак толкова бързи отговори както преди и благодаря на всички, които помагат.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от eXess на 25.02.08 13:40.
Добавките са добри за съотношението цена-качество, по-добрите са и по-скъпи. Да, протеин трябва, ефекта му ще се изразява не толкова в трупането на маса колкото по-скоро антикатаболно. Просто креатина, бидейки за сила и монохидрата, задържайки вода не е подходящ за отслабване.