21.02.08
19:21
Видях тази програма от темата “най-добрите програми” и понеже нямаше коментари по нея, реших да питам какво мислят съфорумниците. Та за тези, които не им се чете на англ. ето на кратко за какво става въпрос:
Програмата залага на идеята че мускула е изграден от 3 типа мускулни влакна, всеки тип от които е способен да издържи големи тежести за кратко, по-малки тежести за по-дълго и така за 3-тия тип влакна. За пример ще дам тренировката за гърди. Целта е да се стресират и 3-те типа мускулни влакна.
загрявка
Лежанка 3х6 - почивка 5 мин. между сериите
Лежанка за горна част 2х10 - почивка 3 мин.
vertical bench press 1х20 - почивка 3 мин.
Направи ми впечатление че тук е обратното на пирамидалния тип - започва се с големи тежести и малко повторения (3 серии) след това 2 серии по 10 повт. и накрая 1 серия х 20. Също така пише, че натоварването при всички серии е 100% (muscle failure или “отказ”, поне аз така си го превеждам). Също така понеже програмата е интензивна се препоръчва да се спазва в продължение на 6 седмици.
Кажете какво мислите, бихте ли препоръчали тази програма за качване на маса? Доколкото знам програмите за качване трябва да са интензивни, с малко повторения и големи тежести за да се стресира максимално мускула (но и солидна почивка след това), а тази е именно такава. Коментирайте!
21.02.08
19:30
go go go :)
тествай я! за мен е добра. моята тренировка за гърди е с малко повторения и тежко до мах и имам напредък.
поздравление за това, че знаеш какво означава интензивна тренировка. Доста хора бъркат това понятие с плътна тренировка ;)
Днес ми беше първия ден от тази програма, правих гърди и бицепс и останах с добро впечатление. Въпреки че за една мускулна група се правят общо 6 серии разпределени в 3 упражнения (3х6 + 1х10 + 1х20) напомпването особено след 3-тото упр. е АДСКО!! (това е добър признак ако не се лъжа) Общо взето съм доволен от днес, утре ако имам мускулна треска ще съм още по-щастлив ;) Според мен програмата си заслужава!
Мнението беше редактирано от Baleto на 25.02.08 14:59.