26.02.08
22:55
Здравейте! Вече 3 месеца тренирам усилено и резултатите са налице. Посъветвах се с фитнес инструктор за тренировките на гърдите и той ми каза да повдигам щангата с широк хват, тъй като се изолират трицепсите и раменете. Да, доста ефективно е и страшно много ми хареса, но външната част е добре оформена а канала между гърдите не. Искам да ви питам може ли да правя 2 упражнения по 3 серии първо с широк хват, а после с тесен? Досега правя:
4 серии х 8 повторения - повдигане на щанга с широк хват;
4 серии х 8 повторения - повдигане на дъмбели от наклон;
4 серии х 8 повторения - кофички;
2 серии х 10 повторения - флайс;
Дали би било добре да заменя флайса с повдигане на щангата с тесен хват и да регулирам упражненията с нея по 3 серии? Благодаря Ви!
Може да включиш тесният хват.Даже започвай с него,а за флайса ако ти идва в повече го махни.
27.02.08
07:39
Според мен флайса и си точно за вътрешната част (каналчето).. Пробвай и кажи дали има резултати .. Поздрави ;-)
27.02.08
08:51
за оформяна на цицките пробвай като последно упражнение Крос Овър
Не си мисли, че като разшириш хвата на колкото можеш ще изолираш трицепса.Трицепсът не можеш да го изолираш напълно по никакъв начин, можеш да намалиш участието му като подбираш такъв хват в долно положение, че мишниците ти да са успоредни.Относно уформянето .. диета + кардио а програма е само допълнителен детайл към всичко това.Първо трябва да имаш маса, която да обработиш после.За примерна програма бих ти препоръчал нещо от този вид.
1.Горен лег с дъмбели/щанга 3-4 серии
2.Равен лег щанга/дъмбели 3-4 серии
3.Флайс редуваш всеки път вида лег... 3 серии
4.Крос Овър 3 серийки като кръстосваш ръцете в крайната фаза
Повторенията да се движат в порядъка на 10-12.