Бъркам ли?! И къде?!

27.02.08
20:15

Искам да попитам имам ли пропуски в програмата и къде

Тренировките са ми през ден:

1-ви ден: гърди-гръб
(извинявам се предварително защото нз точните наименование на упражненията)

Гърди:5 серий от лег (пирамидични),4 флаис,4 машина,и после 4 на скрипеца който се хваща от 2-те страни нз името(но там като че ли ми е повече за изпомпване
Гръб:хоризонтален и вертикален скрипец по 4 серий,на вертикалния правя и 3 серии с тесния захват(от хоризонталния),мечка и накрая ако имам сили с дъмбелите
2-ри ден:почивка
3-ти ден:Бицепс,трицепс и рамо
Бицепс:с права щанга правя 4 серий,после на скотовото с крива 4 серий и с дъмбел пак на скотовото,после с пълно разгъване(мисля че така се казваше)пак по 3-4 серий и толкоз
Трицепс:скрипец 3-4 серий,кофички на пейка,френско,и дъмбели
Рамо:на него наблягам мн малко:с щангата и дъмбели
4-ти ден:почивка
5-ти ден:като 1-вия и така....
приемам критика но стига да е подкрепена с добра осн :)

Темата беше редактирана от Рафаил на 27.02.08 20:19.

27.02.08
20:32

Не тренираш крака. Много серии и упражнения, при условие, че тренираш два пъти седмично мускулна група. При това разпределение, малките мускули (ръце и рамене) работят във всяка тренировка и може лесно да ги претовариш. Липсват ти базови упражнения, като тяга, клек, набиране, раменни преси и други, за сметка на това пък имаш много излишни такива на машини и скрипци.

27.02.08
20:33

Програмата ти е зле. Първо гърди с гръб трудно се съчетават (2 големи мускулни групи е тежичко). После и упражненията за гърди са някак хаотични, няма полулег, което е грешка голяма. Бицепс+трицепс+рамо - пак е тежко, а и упражненията за бицепс максимум да са 3. Петия ден е абсурден, защото за 3 дни гърдите и гърбът не са се възстановили и само ще претренираш. И не на последно място няма крака.
Избери си някоя програма от сайта: http://www.bb-team.org/fitness/workouts/all/

TE

27.02.08
20:36

Пич,пич,пич...
Гърди и гръб в един ден е ужасна идея. 2 големи групи, няма да могат да се възстановят, пък и едва ли ще имаш сила за втората.
Бицепс и трицепс-добре, но според мен ако ги тренираш качествено едва ли ще имаш сила за рамото.
РЕшил си да тренираш мускулна група по два пъти в седмицата, малко хора си позволяват това, дори след години опит в залата.
Абе като цяло няма да можеш да се възстановяваш като хората, ще претренираш...
Виж в сайта има програми бол., избери си една и давай по нея.
п.п. все пак не каза какъв стаж имаш?
п.п.п. трапец, крака,корем?
п.п.п.п. недей да караш по по-лека с рамото, след време ще съжеляваш.

27.02.08
20:41

Не тренирам крака зашото не смятам че ми трябва...там съм добре...на мн места гледам че съчетават гърди с бицепс:нз аз за мене лично след като съм минал гърдите,не мисля че обре ми действа бицепса...някак не се чуствам добре.За скрепцитие нз но иначе тренирам само на 1 машина...колкото до последния коментар за раментата...това вече го разбрах и ще започвам по усилено защото при по тежко натоварване при лежанката взеха да ме болят.

27.02.08
20:51

казано от Рафаил на 27.02.08, 20:41:

Не тренирам крака зашото не смятам че ми трябва...там съм добре...на мн места гледам че съчетават гърди с бицепс:нз аз за мене лично след като съм минал гърдите,не мисля че обре ми действа бицепса...някак не се чуствам добре.За скрепцитие нз но иначе тренирам само на 1 машина...колкото до последния коментар за раментата...това вече го разбрах и ще започвам по усилено защото при по тежко натоварване при лежанката взеха да ме болят.

Скоро ще установиш и други истини, ако не се вслушаш в съветите (особено за краката).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1