Въпрос за тичането

16.10.07
08:34

Здравейте. Почнах от 1-2 седмици да ставам сутрин в 6ч преди училище да тичам за около 30-40(максимум 50)минути. Не ми е лесно, защото съм 105кг/184см(16г.), ама само с НВД-то ще е по-трудно. Това го правя от понеделник до петък включително. Усещам обаче, че към сряда, четвъртък вече и 30мин ми идват много, а аз даже не тичам през цялото време, а сменям тичане с вървене и обратното. Как е по-добре - да продължавам така или да го правя през ден? Мерси предварително.

23.10.07
11:16

Няма нужда да тичаш толкова много,достатъчно е по 25 минути 3 пъти в седмицата,а и ако спазваш НВД,ще има ефектл

03.11.07
18:22

http://www.bb-team.org/articles/1588/  Виж тази тема.А без нвд пак ще има резултати ама много по-малки, така че не спирай диетата ;)

Почти всеки ден е добре. Одобрявам. Но нека са макс 40 минути. От които 30 активни и 10 загряващи/отпускащи и си екстра.

04.11.07
17:42

2 дни тичай, един почивай например...
Или намали времетраенето
Или започни с велоаргометър, понеже е малко по-лесно.

NA

09.11.07
00:59

казано от TheKeeper на 16.10.07, 08:34:

Здравейте. Почнах от 1-2 седмици да ставам сутрин в 6ч преди училище да тичам за около 30-40(максимум 50)минути. Не ми е лесно, защото съм 105кг/184см(16г.), ама само с НВД-то ще е по-трудно. Това го правя от понеделник до петък включително. Усещам обаче, че към сряда, четвъртък вече и 30мин ми идват много, а аз даже не тичам през цялото време, а сменям тичане с вървене и обратното. Как е по-добре - да продължавам така или да го правя през ден? Мерси предварително.

Аз лично тичането не го приемам за себе си, особено сравнявайки го с велоергометър или тренажор в залата поради простата причина, че рискът от травми в ставите е далеч по-висок. Това го пиша, тъй като спомена теглото си, което не е малко и най-малкото имаш нужда да си изпитваш споменатите стави.

Съветът ми към теб е да наблегнеш на колелцето в заличката, минимум по 40 минути, като бих ти препоръчал 50-60. И, разбира се, през ден. Аз правих подобна грешка преди доста години да тичам всеки ден под една или друга форма (футбол, кросове и т.н.). Ефектът беше нулев. Трябва да почиваш при всички случаи, 3 пъти седмично ти е предостатъчно. В комбинация с фет бърнър + л-карнитин ще си желязо накрая ;).

09.11.07
11:29

Тичането не маже да се сравнява с велоергометър или квато и да е друга машинария за кардио... Само дето са е малко ладно, иначе аз ги правим редуване на спринтове с джогинг... И съм виждал некви машинки на по видимо 60 години да праят мазало обиколки на стадиона...

NA

09.11.07
11:59

казано от armando на 09.11.07, 11:29:

Тичането не маже да се сравнява с велоергометър или квато и да е друга машинария за кардио... Само дето са е малко ладно, иначе аз ги правим редуване на спринтове с джогинг... И съм виждал некви машинки на по видимо 60 години да праят мазало обиколки на стадиона...

Защо да не може да се сравнява в смисъла, който влагаш? Отчитай фактите за човека, който се интересува. Едно тичане е далеч по-вредно от едно колело или един тренажор за него.

BU

11.02.08
20:16

казано от Nacionala на 09.11.07, 11:59:

казано от armando на 09.11.07, 11:29:

Защо да не може да се сравнява в смисъла, който влагаш? Отчитай фактите за човека, който се интересува. Едно тичане е далеч по-вредно от едно колело или един тренажор за него.

Хаха,извинявай. :)

Тичането може да се нарече всякакво,но не и вредно!
Натоварването ти при 100кг клек върху ставите си мисляяя,че упражнява по-голямо натоварване (интензитет) отколкото тичането.Да се отбележи,че 100кг не са и нищо особено за клек!

Тичането заздравява ставите ти,не ги мачка!Как ще изградиш издръжливо тяло ако внимаваш да не го товариш ?!

И все пак,да не чета така грубо измежду редовете,които си написал.Буквално сравняваш отрицателните ефекти на различните кардио уреди.Но тялото изпълнява различни движения при всяко едно от тях.Осъзнава положението си в пространството по различен начин,асимилира по различен начин. :) И различията са прекалено много за да сравняваме единствено по изгорени калории.Аз горя калорий само като ходя до магазина да си купувам храна...

Мнението беше редактирано от BusyMan на 11.02.08 20:20.

Тичането няма ништо общо с колоезденето

BU

27.02.08
21:26

казано от Анатоли Бънов на 27.02.08, 21:18:

Тичането няма ништо общо с колоезденето

О_о...а плуването няма нищо общо с летенето

BI

28.02.08
10:41

по добре си прави кардиото на велоергометар тъй като си тежичък,а и със велоергометъра се гори по малко мм а при тичането се гори почти наравно мм и телесна мазнина,естествено ако искаш просто да отслабнеш и не ти пука за ММ си тичай сутрин на гладно,но не прекалявай.През ден по 20-30 минути ти стигат.Целта е да си даржиш пулса висок затова гледай да бягаш равномерно и не много бързо.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1