28.02.08
10:05
Значи от този саит гледах подобни програми и по тях направих моята. Искам да ми кажете добре уравнобесено ли съм я направил ,ако може да ми я подредите по-добре.. 3 пъти седмично за покачване на мускулна маса
Понеделник:
Гърди:
1-Изтласкване на щанга от лег за гърди 3по8
2-Изтласкване на щанга от полулег 3по8
3-Изтласкване на дъмбели от обратенлег 3по8
Гръб:
4-Гребане с дълбел за гръб 3по8
5-Придърпване на вертикален скрипец 3по8
6-придърпване на долен скрипец 3по8-10
Корем след всяка тренировка по 3 упражнения:
Повдигане на крака от вис 4 по 15
Странично извиване от стоеж с дълбел 3по 30
Обикновении преси 3по30
Сряда:
Бицепс:
1-Бицепсово сгъване с щанга от стоеж 3по8
2-Скотово сгъване с крика щанга 3по8
3-Концентрирано сгъване 3по8
Трицепс:
4-Трицепсово разгъване на горен скрипец 3по8
5-Изтласкване на щанга от лег с тесен захват3по8
6-Френско разгъване с криква щанга 3по8
7-Корем същите упражнения дадени в понеделник
Петък:
Рамо:
1-Раменни преси зад врат с щанга 3по8
2-Раменни преси с дъмбели от седеж 3по8
3-Побдигане на ръце в страни 3по8
Крака:
1-Повдигане на прасец на калф машина 3по10-12
2-Бедрено сгъване 3по8-10
3-Бедрено разгъване 3по8-10
4-Корем пак така
Ако може да ми кажете добре ли съм комбинирал мускулните групи в съответните дни и упражнения тренирам от 1 месец с тая програма а преди нея бях на програма за начинаещи още 1 месец..
28.02.08
10:19
Трицепса го сложи при гърдите,а гърба го махни оттам и го сложи при бицепса в сряда.
Сложи полулега за гърдите като първо упражнение и през тренировка е добре да сменяш щангата с дъмбели.
Обратния лег няма да ти свърши работа ако нямаш достатъчно маса в гърдите.Добави флайс.
При гърба можеш да гребеш и със щанга през някой и друг трен.Вместо с дъмбел.Аз лично мисля,че щангата си е щанга и с нея е по ефективно,но ако си решил с дъмбел... :)
Коремните преси ги прави под наклон по-добре.
За гръб добави тяга и набирания.Ако неможеш набирания ги замени с вертикален скрипец докато натрупаш достатъчно сила.
Ако ще правиш сега трицепса с гърдите ,намали упражненията до масимум 3.Нека френско да ти е първо.И след гърдите може би тесния хват не е удачен вариант.Остави само френско и скрипеца след него. :)
При бицепса-същата работа.Ако ще го правиш с гръб,прави само първите две упражнения-прав и скотово.
За рамото: Имаш ли сила за вторите преси.Според мен или дъмбели или щанга за пресите.Един вид преси на трен.Сложи клек при краката и/или лег преса.
НО най-важното е да сложиш тяга и клек.Иначе можеш да правиш и гръб и гърди в един ден,но според мен няма да е сполучливо.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 28.02.08 10:20.
28.02.08
19:27
За рамото може вместо вторите преси да вкараш някое упражнение за задно рамо примерно ... пек бек или с дъмбел ... предлагам аз ...За гърба вкарай набирания пред(зад врат) ... или ги редувай
А пък за бицепса концентричното мисля че е по-добро за оформяне и релеф ... сложи с дъбел пак ама друго примерно чукове
Успех!!!
Мнението беше редактирано от Георги Попов на 28.02.08 19:29.
казано от DeadManWalking на 28.02.08, 10:19:
Трицепса го сложи при гърдите,а гърба го махни оттам и го сложи при бицепса в сряда.
Сложи полулега за гърдите като първо упражнение и през тренировка е добре да сменяш щангата с дъмбели.
Обратния лег няма да ти свърши работа ако нямаш достатъчно маса в гърдите.Добави флайс.При гърба можеш да гребеш и със щанга през някой и друг трен.Вместо с дъмбел.Аз лично мисля,че щангата си е щанга и с нея е по ефективно,но ако си решил с дъмбел... :)
Коремните преси ги прави под наклон по-добре.
За гръб добави тяга и набирания.Ако неможеш набирания ги замени с вертикален скрипец докато натрупаш достатъчно сила.Ако ще правиш сега трицепса с гърдите ,намали упражненията до масимум 3.Нека френско да ти е първо.И след гърдите може би тесния хват не е удачен вариант.Остави само френско и скрипеца след него. :)
При бицепса-същата работа.Ако ще го правиш с гръб,прави само първите две упражнения-прав и скотово.
За рамото: Имаш ли сила за вторите преси.Според мен или дъмбели или щанга за пресите.Един вид преси на трен.Сложи клек при краката и/или лег преса.НО най-важното е да сложиш тяга и клек.Иначе можеш да правиш и гръб и гърди в един ден,но според мен няма да е сполучливо.
Благодаря, че ми спести време :) Добавям:
- пусни малко флайсове и пек-дек за гърди
- кво му придърпваш на долния скрипец за гръб?
- с калф машина като първо не е добре