Здравейте искам да попитам за солетите?

10.02.08
07:43

Здравейте започнах да спортувам ,за да смъкна някой друг килограм и често(през почти целия ден) хапвам кисело мляко 2%  + солети (Хрус Хрус)(или само солети) - 1 плик солети е 60 g(нето тегло)  а това пише отзад енергийното съдържание на 100 грама: Energy value 100g 380 kcal /Белтъчини 10.3 гр.  /Въглехидрати 69 гр.  /Мазнини 2гр.  примерно понякой път и вечер след 20.00ч. хапвам по един пакет 
Въпросът ми е могат ли да се ядът солети колко си поискам на ден(5,6 пакета от тези посочените) и може ли да се комбинират с кисело мляко

10.02.08
08:21

Кви са тия солети?Това не е храна!Най-добре прочети материалите в сайта за НВД и си направи.Яж качествена храна.Не разни боклуци на крак.

10.02.08
10:38

Ще ти отговоря директно на въпроса - вобще не трябва да ядеш солети ако искаш да свалиш килограми. Колегата по-горе е прав - това солетите не са храна. Ако тръгна да ти пиша за 380ккал. колко много качествена храна от която ще се наядеш можеш да хапнеш ще се хванеш за главата. Също така не се отслабва с гладуване, а с правилна диета. В солетите има прекалено много въглехидрати за да се впишат в която и да е диета ( все едно да искаш да отслабнеш и да изяждаш по полувин килограм  бял хляб на ден ). Прочети в изданието за НВД и РБД, също и за калориния баланс и за кардио тренировката. :)

MR

26.02.08
14:32

казано от Crazy_With_Razor на 10.02.08, 10:38:

Ще ти отговоря директно на въпроса - вобще не трябва да ядеш солети ако искаш да свалиш килограми. Колегата по-горе е прав - това солетите не са храна. Ако тръгна да ти пиша за 380ккал. колко много качествена храна от която ще се наядеш можеш да хапнеш ще се хванеш за главата. Също така не се отслабва с гладуване, а с правилна диета. В солетите има прекалено много въглехидрати за да се впишат в която и да е диета ( все едно да искаш да отслабнеш и да изяждаш по полувин килограм  бял хляб на ден ). Прочети в изданието за НВД и РБД, също и за калориния баланс и за кардио тренировката. :)

Kak da komentiram tova, sedq, gledam i se 4udq.
1. Soletite imat hranitelniteka4estva na hranata, ot koqto sa praveni - pshenica predpolagam - 10 grama protein, 65 waglehidrat i malko maznini. Dobavena e sol, koeto e kofti. Ina4e ne vijdam kakvo tolkova kalori4no ima v tqh. Da nare4e6 soletite kalori4ni zna4i da nare4e6 zurnoto kalori4no ( Razbiram 4e GI-to im e po-visoko ot tova na nerafiniranoto zurno). No ako govorim za kalorii ....
2. Az kato cqlo izbqgvam zurnenite hrani, suitvetno ne mi e minavalo prez uma da hrupam soleti, no predi qdqh - i sum svalql kilogrami kogato sum bil na dieta i sum ql soleti - estestveno po 1-2 paket4eta. Ne e nevuzmojno.

Ne me razbiraite pogre6no - ne gi preporu4vam, kakto i ne preporu4vam da se qde (mnogo) zurno - bilo to oveseni qdki, na koito bqh ogromen fen, ruv ili ne6to takova. No e neseriozno da se govori taka za edni soleti, pri polojenie, 4e si hapvate zurneni hrani ...
Иzвинявам се zа кирилицата ... другия пат,ве4е видях :)

26.02.08
21:29

Понеже поста ти се отнася до моя се насилих да ти чета маймуницата, втори път няма да се повтори обаче.

Та, един грам въглехидрат или белтък в случей, че не знаеш е 4ккал. Един грам мазнина - 9ккал. Сега ако направиш една просто сметка ще разбереш колко ккал. има в 100гр. солети. Да не говорим, че автора на темата е написал колко ккал. има на сто грама в солетите които яде. Сега става ли ти ясно колко ккал. има в зърнените продукти? Айде преди да правиш каквито и да е било изказвания да вземеш да попрочетеш това/онова и тогава да обясняваш кое как е? Ок?

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 26.02.08 21:30.

MR

27.02.08
20:57

казано от Crazy_With_Razor на 26.02.08, 21:29:

Понеже поста ти се отнася до моя се насилих да ти чета маймуницата, втори път няма да се повтори обаче.

Та, един грам въглехидрат или белтък в случей, че не знаеш е 4ккал. Един грам мазнина - 9ккал. Сега ако направиш една просто сметка ще разбереш колко ккал. има в 100гр. солети. Да не говорим, че автора на темата е написал колко ккал. има на сто грама в солетите които яде. Сега става ли ти ясно колко ккал. има в зърнените продукти? Айде преди да правиш каквито и да е било изказвания да вземеш да попрочетеш това/онова и тогава да обясняваш кое как е? Ок?

Солети  100g 380 kcal /Белтъчини 10.3 гр.  /Въглехидрати 69 гр.  /Мазнини 2гр
ПШеница  Белтъчини  10, Въглехидрати 65, Маzнини 2, Това са приблиzителните стойности
Както се вижда, раzликата е Огроооомна, неzемна и невероятна.
Занимавам се с бодибилдинг от 5 години, чел съм това онова, иzпробвал съм много неШта ...
Мисля че мненията на много от хората във форума, които има доста полеzна информация понякога, zа раzлика от сайта, са прекалено арогантни, е едва ли има много от вас учеШти молекулярна биология че да са толкова сигурни в това, което говорят.
Та идеята ми беШе, че zанапред смятам да черпя повече инфо отколкото да споделям, то идиоти много на тоя свят, все някой zа не6то мрънка ...

MR

27.02.08
21:10

Зърнените храни са по добри от солетите, zа6тото имат минерали и протеин обвит в маzнини, ГИ е по_нисък и нямат добавена сол, но 1 2 пакет4ета солети не могат да навредят, ако примерно не си вкъ6ти и няма6 въzможност да яде6 не6то друго ...

28.02.08
06:39

казано от bam3e на 10.02.08, 07:43:

Здравейте започнах да спортувам ,за да смъкна някой друг килограм и често(през почти целия ден) хапвам кисело мляко 2%  + солети (Хрус Хрус)(или само солети) - 1 плик солети е 60 g(нето тегло)  а това пише отзад енергийното съдържание на 100 грама: Energy value 100g 380 kcal /Белтъчини 10.3 гр.  /Въглехидрати 69 гр.  /Мазнини 2гр.  примерно понякой път и вечер след 20.00ч. хапвам по един пакет 
Въпросът ми е могат ли да се ядът солети колко си поискам на ден(5,6 пакета от тези посочените) и може ли да се комбинират с кисело мляко

Не се обиждай, ама диета със солети си е:

1. Пълна загуба на време.
2. Гарантирано съсипване на стомаха.
3. Празни храни, които само харчат пари.

Разбирам да ги използваш, като хранене между храненетата... ама за диета... стегни се малко... не си хвърляй парите, защото в моемнта плащаш за да си съсипеш стомаха! А ефекта... от диетата е ... загуба на време!

28.02.08
10:29

Солетите са много анти... Препечен бял хляб с много сол...
1. Гадни са на вкус
2. Солта е кофти
3. Само въглехидрати
4. Запичат
5. Тия с подправки миришат на пръдня

28.02.08
20:42

Според мен идеята на диетите за отслабване  е храненето с готвени ,хубави,пьлноценни,разнообразни храни.Солетите не са нито 1но от тези неща.Салата,чисто месо,задушени броколи,плодове....е тва вече е друго нещо.Хем се чувстваш прекрасно,хем правиш добро за тялото си :) Трябва много воля,желание и пари ,за да се пази такава диета,но всичко си има цена :)

29.02.08
10:39

Солетите за нищо не стават, да първичната суровина е жито но от него в процеса на преработка от житото през брашното та до приготвянето на солетите са загубени почти всички полезни хранителни вещества.

01.03.08
09:14

казано от Magpie Ranger на 27.02.08, 20:57:

Та идеята ми беШе, че zанапред смятам да черпя повече инфо отколкото да споделям.

Thank god for that..

13.03.09
08:51

Здравейте,на 15 съм и се храня доста зле!Всички ми казват божее,супер слаба си,ама аз искам да огранича храната не толкова за отслабване,а просто да водя по-здравословен начин на живот.Обаче това не било хич лесно.Само като погледна към мазните боклуци в лавката на даскало и се изкушавам бързичко.Реших да понамаля храната по следния начин:Сутрин-мляко с корнфлекс или чаша мляко с препечена филиика със сиренце,Обед-един пакет  солети “Хрус-Хрус”,(Между обяда и вечерята може да хапвам едно “Корни”,защото трудно издържим дните без нещо шоколадово)Вечеря-само плодове(снощи вечерях една ябълка и един голям банан и ме засити)Та въпросът ми е дали одобрявате и ако може някой съвет да драснете,защото прочетох и темата за солетите.Някои ги одобряват,други не :? И предварително благодаря (sun)

13.03.09
10:09

Да не забравяме, че в солетите мазнината еизцяло хидрогенирана, тоест - транс мазнини...

ER

13.03.09
10:47

казано от Zehtinka на 13.03.09, 08:51:

...

Предполагам, че ако започнеш да консумираш и ХРАНА може и да не ти се яде шоколад всеки ден ...

13.03.09
11:05

казано от Zehtinka на 13.03.09, 08:51:

Здравейте,на 15 съм и се храня доста зле!Всички ми казват божее,супер слаба си,ама аз искам да огранича храната не толкова за отслабване,а просто да водя по-здравословен начин на живот.Обаче това не било хич лесно.Само като погледна към мазните боклуци в лавката на даскало и се изкушавам бързичко.Реших да понамаля храната по следния начин:Сутрин-мляко с корнфлекс или чаша мляко с препечена филиика със сиренце,Обед-един пакет  солети “Хрус-Хрус”,(Между обяда и вечерята може да хапвам едно “Корни”,защото трудно издържим дните без нещо шоколадово)Вечеря-само плодове(снощи вечерях една ябълка и един голям банан и ме засити)Та въпросът ми е дали одобрявате и ако може някой съвет да драснете,защото прочетох и темата за солетите.Някои ги одобряват,други не :? И предварително благодаря (sun)

Практически не обядваш, после глюкозата пада, следва желание за сладко, много инсулин, мазнинки под кожата, пак нужда от сладко... вечеря на плодове-някои са с висок ГИ... късната консумация на въглехидрати не се препоръчва. Вдигаш пак инсулина и после цяла нощ организмът гладува, забавяш метаболизма и пак мазнинки... Това, което си написала е много далеч от здравословното хранене... Сметни си калориите за деня и ги набавяй от качествена храна!

А за солетите... еми който ги одобрява да си помисли пак!

Олеле. Не си улучила правилния форум. Добре бе, преди да пуснете разни теми, не четете ли поне малко? Толкова ти е зле “диетата”, че направо не знам има ли смисъл някой да ти обеснява (защото ти така или иначе ще го прочетеш, ще кажеш “Да бе да” и ще отидеш да си хрупаш солетки). А пък след време като ти стане целулита на топки, не се питай “Ама какво стна?!”

13.03.09
12:09

казано от bam3e на 10.02.08, 07:43:

Ох, мила, какви са тия 5 - 6 пакета солети на ден, нищо няма да направиш с тия солети, както казва Венци, прочети из форума а и из сайта като цяло, има много ценни неща за здравословно хранене а и изобщо, това е начин на живот. Тия солети......не нищо няма да станее......

13.03.09
12:14

5-6, само, че това е нищо я си вземи и 1 течен шоколад и си ги топкай в него ...;)

13.03.09
12:57

казано от tonu на 13.03.09, 12:14:

5-6, само, че това е нищо я си вземи и 1 течен шоколад и си ги топкай в него ...;)

Недей, че ще вземе да го направи!

13.03.09
17:47

Ами аз не съм казала,че е диета,а просто се опитвам да понамалея храната,защото непрекъснато ми се яде.Не съм мислила за тея неща досега и видно съм невежа в областта,но все пак благодаря за добронамерените съвети..Верно си е ше взема да се поровя малко,но спирам да пиша,няма смисъл само се обърквам,особено  незапознатите със здравословното хранене като мен.Всъщност аз не съм го почвала този начин на хранене,за това исках първо мнение и дано ви успокоя няма да го правя =]

Мнението беше редактирано от Zehtinka на 13.03.09 18:06.

13.03.09
19:32

Недей да спираш да пишеш, а прочети, сътави си някякъв режим съобразен с начине ти на живот и го пусни във форума. Успех!

08.07.10
16:47

Абе кви ги дрънкате солети хрус хрус са най-хубавите на света. (talk)  (talk)

11.07.10
16:26

казано от Janis на 08.07.10, 16:47:

Абе кви ги дрънкате солети хрус хрус са най-хубавите на света. (talk)  (talk)

Ти си откачен бе..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1