28.02.08
20:18
Тренирам от 5 месеца,но програмта сам си я мислил аз и с храненето не внимавам много..
Но ся съм решил сериозно да лятото да се оформя..
Някои по опитен може ли да ми даде някои съвет ,а ако може и програмата да ми изготви?
Благодаря предварително.
28.02.08
21:23
За да ти се изготви програма трябва да дадеш лични данни като тегло килограми ръст (най-малкото)
За да се “оформиш” избираш си правилен хранителен режим към него и тренировка която му подхожда спазваш ги и си ти ;)
http://www.bb-team.org/articles/910/ , http://www.bb-team.org/articles/907/ . Прочети тези ... щом не си спазвал до сега хранителен режим,не прави грешката направо на НВД да се подлагаш ... започни един месец на РБД и после премини на НВД.Включи кардио тренировки след силовите и
Успех !!!
Благодаря за режима...а относно даннните - висок съм 182 и тежа 90 килограма
а трябва ли да кажа и програмата която съм спазвал до сега ?
1 ден - гръб и бицепс
2 ден - гърди и трицепс
3 ден - рамо и крака
4 ден - почивка
и сичко се повтаря..от това което съм чел по интернет знам че е прекалено интензивно,но аз не се чувствам изморен и за това продължавам с нея.. какво мислят напредналите ?
29.02.08
16:15
Не е много сполучлива като я гледам тая програма.Дай все пак и упражненияра със сериите ама...като цяло мисля 4е когато правиш в един ден гръб и бицепс претоварваш бицепса защото той участва във всички движения за гръб и му идва в пове4е след това.Същото се отнася и до гърди и трицепс..Това 4е не се чувстваш уморен е хубаво но не е гаранция 4е мускулът е успял да се възстанови.Каквато и програма да приложиш диетата е страшно важна и без нея се съмнявам да имаш напредък.По-горе прочетох че не спазваш хранителен режим.Според мен трябва да смениш програмата.
казано от ReDeviL на 29.02.08, 15:27:
1 ден - гръб и бицепс
2 ден - гърди и трицепс
3 ден - рамо и крака
4 ден - почивка
и сичко се повтаря..от това което съм чел по интернет знам че е прекалено интензивно,но аз не се чувствам изморен и за това продължавам с нея.. какво мислят напредналите ?
Програмата не е лоша,ако правиш по 3 упражнения с по 3 серии и до 8 повторения е добре.Тренираш 2 пъти седмично мускулните групи,няма лошо.Ако искаш да оформяш/да изчистиш/оправи си храната.Има много теми за храненето,за качване,за чистене и тн...Виж темите за НВД.Можеш да завърташ и упражненията.Сложи бицепса при гърдите а трицепца при гърба.Успех.
Мнението беше редактирано от mihtar на 29.02.08 16:24.
ето ги и упражненията
гръб - чукчета с широк хват 4 серии по 10-12…
чукчета с тесен хват 4 серии по 10-12…
на скрипец отпред по 10-12 и отзад по 10-12
бицепс - сгъване с лост прав..
седнал с дъмбел
скотово
гърди - лег с дъмбели
кофички
лежанка горна част
флайс
трицепс - френско,с дъмбел зад глава (понякога чукчета) и на скрипеца
а за рамо не им знам имената на упражненията :D можи и по-горе да съм объркал името на някое упражнение
29.02.08
20:09
Пич, според мен трябва да оставиш само едните чукчета. Сложи тяга или долен скрипец, гребане с дъмбел... Избор голям имаш при гърба ;)
За подобна честота на тренировките, в общия случай такъв обем е много. Намали упражненията и сериите до 8-9 за големите и 5-6 за малките мускули.
Значи махам чукчетата с тесен хват и слагам долен скрипец и намалям упражненията
БЛАГОДАРЯ :):):)
А и последен въпрос... някои може ли да ми каже как да наблегна на горна част на гърдите ?
01.03.08
15:13
казано от ReDeviL на 01.03.08, 07:08:
А и последен въпрос... някои може ли да ми каже как да наблегна на горна част на гърдите ?
Полулег с дъмбели.
Прави го като първо упражнение в деня за гърди.
Мнението беше редактирано от The Exploited на 01.03.08 15:17.
А според вас удачно ли е да ям овесени ядки на закуска,кат имаме впредвид че искам да свалям ?
14.03.08
18:57
Да. Добъв въглехидрат са.