28.02.08
19:25
Първо да кажа, че това е извадка от дневника ми и ще ви помоля да пускате коментари в него: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/29918/
За момента съм по следния сплит:
1ден: Гръб, трапец + корем
2ден: Гърди + корем
3ден: почивка
4ден: Рамо и крака
5ден: почивка
6ден: Ръце + корем
7ден: почивка
Коремът го правя в един от тези дни, в зависимост от обстоятелствата.
Започвам орелефяващ период от 1ви март. Възнамерявам да сменя на следното(в скоби пише броя упражнения) като добавя по ~30мин кардио:
1ден: Гръб(3) (силова), бицепс(2), трапец(1)
2ден: Гърди(5), корем(3)
3ден: почивка
4ден: Гръб(3) (оформяща), рамо(4) + крака(2-3)
5ден: почивка
6ден: Корем(3), трицепс(3), предмищница(2-3)
7ден: почивка
Съображенията, от които се водя:
1. Гърбът ми е слаб. Решение: трениране 2 пъти в седмицата - първо с малко повторения и много серии, второ - с повече повторения и по-малко серии
2. Бицепсът ми е слаб и пречи на тренировката за гръб, особено ако е трениран преди нея. Решение: набирания с тесен хват :) ще го тренирам заедно с гърба, за да не му пречи
3. Лятно време наблягам на пресата за това 2 пъти в седмицата
4. От предмишницата ми също може да се иска още Решение:добавям я отделно в 6ден, който ми се вижда доста странен, но мисля, че гърди и трицепс са по-добре отделно.
Опасенията са ми:
1. Претрениране на гърба и ръцете (бицепс, предмишница)
2. Възстановяването на предмишницата за силовата тренировка за гръб
3. Няма да имам сили за рамото, да не говорим за крака, макар че те могат да минат и с една-две упражнения
Ще съм признателен ако пуснете някакви коментари! Пишете тук http://www.bb-team.org/forums/viewthread/29918/
Ако ще тренираш два пъти гръб го прави плътност/ширина.Но въпреки това не бих те посъветвал да го правиш два пъти.Просто го сложи в първия ден само и му направи една здрава тренировка, в която да присъстват тяга, набирания, гребане, мечка и тн..зарежи скрипците истината е в свободните тежести.Отделен ден за трицепс + предмишница е пълна глупост.Предмишницата може да се впише в гърба.И с такава тренирвока и подобна комбинация на двата дни за гръб не мисля, че ще постигнеш нещо..по-добре го тренирай в един ден с една нормална програма.
Имам травма на гърба, не мога да правя всичко свързано с натоварване в кръста като чукове с щанга, мечка или тяга. Там е и разковничето на проблема. И до сега ми е бил първи ден гърбът, но не е имало желания ефект. В послединя ден съм сложил групите, които остават и не мога да сложа в другите тренировки, защото сериите ще станат прекалено много.