28.02.08
12:47
Такова нещо като при мене няма.
искам да кача в раменете и ръцете, краката са ми супер слаби, и китките също.
В същото време имам сланинест корем, гърди и задник .
Каква програма да развивам.
В момента правя следното.
Преди тренировка тичане 5 минути и загряване.
Супер серии
1. Гърди - лежанка 3х8 комбинирано с- ръце седеж дъмбели 3х8.
2. Гърди горни лежанка 3х8 комбинирано с - ръце щанга прав 3х8
3. Рамо преси 3х6 комбинация с - трицепс въже скрипец над главата 3х8
4. Рамо дъмбели странично повдигане 3х6 комбинация Придърпване на вертикален скрипец 3х10
5. корем Привеждане на скрипец 3х30 комбинация с крака бедрено разгъване
6 корем преси лег 3х30 комбинация с бедрено сгъване
Накрая на 1 часовата тренировка правя и 15 минути бягане бързо бавно
2 мин бавно 1 бързо
Много моля за мнения и съвети, защото се уморявам супер много а резултати няма видими.
БЛАГОДАРЯ ВИ
всяка програма ще ти свърши работа не трябва да се концентрираш на определени зони а да тренираш всичко и да спазваш хранителен режим. Кардиото би трябвало да ти помогне :P
28.02.08
19:16
Бате доказано е че такова нещо като локално изгаряне на мазнини нема ;) така че диета и кардио е твоето спасение
01.03.08
18:02
казано от Goshku88 на 28.02.08, 19:16:
Бате доказано е че такова нещо като локално изгаряне на мазнини нема ;) така че диета и кардио е твоето спасение
Кога последно си чел някое списание за бодибилдинг. Според изследване на учени, локално изгаряне на мазнини всъщност съществува. Имало е изследване при което хора в продължение на 30 минути са правили лег преси с един крак с малки тежеси. Изгорените мазнини били повече на крака с когото са правилилег пресите. Същото може да важи и за корема. Така че аз съветвам да правиш корем по следната програма. Три пъти седмично - Понеделник, Сряда и Петък. Самите упражнения се правят като гигантска суперсерия - едно след друго без или само колкото да смениш място почивка. Не е важно колко преси ще направиш - важно е колко време ще ги правиш. А времената са така: 1ва седмица-15мин, 2ра седмица-20 мин, 3-4та седмица-25 мин, 5-6 седмица-30 минути. Тоест правиш коремни преси без да почиваш между сериите. Няма да бързаш. Важното е в рамките на описаните времена да правиш непрекъснато коремни преси - почивката е докато смениш примерно мястото. 1ва седмица правиш 4упр х 10пов, 2ра седмица - 5упр х 12пов, 3-4 сед - 6упр х 15пов, 5-6 сед - 7упр х 15пов. Упражненията сам си езбери. След това правиш 30 мин кардио - най-добре е бягане на пътечка. Кардио преди тренировката няма да правиш. Сплита може да ти бъде следния
1.Понеделник: Гърди, Корем, Кардио
2.Вторник: Крака
3.Сряда: Рамо, Трапец, Корем, Кардио
4.Четвъртък: Гръб, Предмишница
5.Петък: Бицепс, Трицепс, Корем, Кардио
Мой приятел и аз правим по тая програма и моя приятел за една седмица доста стопи. И аз имам напредък ама при мен ще стане по-бавно. Така че пробвай тази програма. Мисля че няма да съжаляваш. Ако можеш да поддържаш и диета 100% ще стане.
Важното е как се храниш, а не толкова каква ти е програмата. Локално е изгарянето дотолкова, доколкото след тренировката за гърди и корем седнеш на велоергометъра и след половин час най-много мазнини ще са изгорени в силово тренираните “зони”, но това не означава, че само там топи организма.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.03.08 18:31.
01.03.08
18:41
казано от Стоянчо на 01.03.08, 18:30:
Важното е как се храниш, а не толкова каква ти е програмата. Локално е изгарянето дотолкова, доколкото след тренировката за гърди и корем седнеш на велоергометъра и след половин час най-много мазнини ще са изгорени в силово тренираните “зони”, но това не означава, че само там топи организма.
Че храненето е важно - спор няма. Обаче ако тренировката не ти е подходяща, очакваните резултати няма да са налице.
казано от COLEMANiak на 01.03.08, 18:41:
казано от Стоянчо на 01.03.08, 18:30:
Че храненето е важно - спор няма. Обаче ако тренировката не ти е подходяща, очакваните резултати няма да са налице.
Нали няма да ме убеждаваш, че многото повторения са за отслабване?!
01.03.08
19:17
Ами аз ти казвам какви са резултатите от изследвания правени от учени от Япония. И в статията, която я има в един от броевете на сп. Олимп може да прочетеш по подробно. Там се казва че показаните резултати могат да са същите и за коремните мускули. Така че защо не прочетеш статията. Аз ти казвам че при един мой приятел има доста добри резултати.
01.03.08
19:29
казано от Петко К на 01.03.08, 19:23:
Аз съм чел статията. Не вярвай на всичко, което четеш в списанията.
Темата я имаше и в списание “Мускули и Фитнес”. Така че ако едното списание е сгрешило, значи ли че и другото ще е сгрешило. Аз мисля че програма ви се струва трудна затова се опитвате да я отречете и след това да имате оправдание да казвате да не тренирате толкова тежко корема. Но това си е ваша работа. АЗ освен на списанието ще вярвам и на резултатите които лека по лека стават видими.
казано от COLEMANiak на 01.03.08, 19:29:
Така че ако едното списание е сгрешило, значи ли че и другото ще е сгрешило.
Да, това значи. Пък и нали преписват от едно и също място ;)
казано от COLEMANiak на 01.03.08, 19:29:
[Аз мисля че програма ви се струва трудна затова се опитвате да я отречете и след това да имате оправдание да казвате да не тренирате толкова тежко корема. Но това си е ваша работа.
Изобщо не отричам програмата, защото даже не помня за какво ставаше въпрос. И нямам нужда от оправдание да не тренирам корем. Аз преса си имам, без да се мъча със стотици коремни преси :)
Мнението беше редактирано от Петко К на 01.03.08 19:47.
01.03.08
19:53
Добре няма смисъл да спорим. Сигурен съм че и вие сте прави. Обаче аз мисля че за да знаеш дали една програма е добра или не трябва да я пробваш. Аз мисля да я пробвам. Пък ако вие знаете нещо по-добро, ориентирано към локалното топене ще се радвам да го прочета, защото аз уважавам мнението на всеки, особено на фитнес маняците. Така че чакам. Също бих се радвал ако ми пратите добра програма и на мейла: frozen_heart88@abv.bg
COLEMANiak на грешна следа си, локално горене на мазнини няма поне не както ти явно си го представяш.Локално подобрена визия на дадена част от тялото може да има вследствие на натрупана мускулна маса там а там където мускулната маса се увеличава мазнините намаляват, начина да се махне съществено количество мазнина от тялото в дългосрочен план е точно чрез силови тренировки и натрупване на мускулна маса, повече мускулна маса - повече енергоразход в състояние на покой и значително по голям брой митохондрии които са микрофабрики за произвеждане на енергия. Когато разхода на енергия вследствие на значителното количество чиста мускулна маса е голям метаболизма е бърз и тялото не е склонно да поддържа големи запаси от адипозна тъкан, при тези условия е лесно с дребни корекции в храненето и добавяне на тренировки за още по голямо забързване на метаболизма - кардио тренировки да се намали още повече мазнината по тялото, но основното е че чрез увеличаване на мускулната тъкан в течение на времето адипозната тъкан намалява ако имаш подходящ хранителен режим.
Оттам вероятно тръгва заблудата че по време на тренировки изгаряш мазнини локално, не това става вследствие на натрупаната мускулна маса там.
казано от COLEMANiak на 01.03.08, 18:02:
Кога последно си чел някое списание за бодибилдинг. Според изследване на учени, локално изгаряне на мазнини всъщност съществува. Имало е изследване при което хора в продължение на 30 минути са правили лег преси с един крак с малки тежеси. Изгорените мазнини били повече на крака с когото са правилилег пресите. Същото може да важи и за корема. Така че аз съветвам да правиш корем по следната програма. Три пъти седмично - Понеделник, Сряда и Петък. Самите упражнения се правят като гигантска суперсерия - едно след друго без или само колкото да смениш място почивка. Не е важно колко преси ще направиш - важно е колко време ще ги правиш. А времената са така: 1ва седмица-15мин, 2ра седмица-20 мин, 3-4та седмица-25 мин, 5-6 седмица-30 минути. Тоест правиш коремни преси без да почиваш между сериите. Няма да бързаш. Важното е в рамките на описаните времена да правиш непрекъснато коремни преси - почивката е докато смениш примерно мястото. 1ва седмица правиш 4упр х 10пов, 2ра седмица - 5упр х 12пов, 3-4 сед - 6упр х 15пов, 5-6 сед - 7упр х 15пов. Упражненията сам си езбери. След това правиш 30 мин кардио - най-добре е бягане на пътечка. Кардио преди тренировката няма да правиш. Сплита може да ти бъде следния
5.Петък: Бицепс, Трицепс, Корем, КардиоМой приятел и аз правим по тая програма и моя приятел за една седмица доста стопи. И аз имам напредък ама при мен ще стане по-бавно. Така че пробвай тази програма. Мисля че няма да съжаляваш. Ако можеш да поддържаш и диета 100% ще стане.
Това ,което казваш за локалното топене на мазнини мисля,че е абсурдно.Това ,което казваш за тренирането на корем за време ми се струва интересно,но ако може да поясни-корема го правиш като 1на серия от 20 мин или между сериите на другите упражнения?
Сьщо не сьм сьгласен,че сплита е най-подходящата тренировка за отслабване ;)
02.03.08
13:58
казано от COLEMANiak на 01.03.08, 19:17:
Ами аз ти казвам какви са резултатите от изследвания правени от учени от Япония. И в статията, която я има в един от броевете на сп. Олимп може да прочетеш по подробно. Там се казва че показаните резултати могат да са същите и за коремните мускули. Така че защо не прочетеш статията. Аз ти казвам че при един мой приятел има доста добри резултати.
Изобщо не ме интересува какви са изследванията...а резултатите от опита на многото хора които са наясно с тея неща в тоя форум.Както Стоянчо каза локално е дотолкова колкото след силовата тренировка за гърди врътнеш 30 минути на велоаргометъра.
А ако толкова някой иска на определено място да му “изчезнат’’ мазнините да си напраи липосукция ;)
Успех !!!
02.03.08
16:10
казано от kilima7 на 02.03.08, 08:55:
казано от COLEMANiak на 01.03.08, 18:02:
5.Петък: Бицепс, Трицепс, Корем, КардиоМой приятел и аз правим по тая програма и моя приятел за една седмица доста стопи. И аз имам напредък ама при мен ще стане по-бавно. Така че пробвай тази програма. Мисля че няма да съжаляваш. Ако можеш да поддържаш и диета 100% ще стане.
Това ,което казваш за локалното топене на мазнини мисля,че е абсурдно.Това ,което казваш за тренирането на корем за време ми се струва интересно,но ако може да поясни-корема го правиш като 1на серия от 20 мин или между сериите на другите упражнения?
Сьщо не сьм сьгласен,че сплита е най-подходящата тренировка за отслабване ;)
Като 1на серия от 20 мин го правиш. Аргументирай се защо локалното топене е нещо абсурдно и защо сплита не е подходящ. Просто да казваш че нещо не е така без доказателства, значи че и ти не си наясно с това.
Без значение кой ,колко е чел по статии и по форуми,всеки си ги обеснява нещата за себе си.Нямам дарслово ,за да ти го обесня добре,но пьк има достатьчно други сьфорумци,както и статии.Това ,което си прочел в някакво списание(които изобщо не уважавам) не мисля,че може да ти промени тотално разбиранията и да ги налагаш на другите.
Приемам това което предлагаш за интересно и ще го пробвам :)
А иначе сьм се наслушал по тия списания на статии ,които започват с:”изследване на китайските негри в персия доказва...” и тем подобни.Просто си пишат статии ,за да има кой кво да чете.Половината неща са някви измишльонити,теории,клюки...Има си доказани неща в този спорт.
А за вида тренировка-щом ще се отслабва,какьв е смисьла от сплита?Ако ще сваляш,трябва да си постоянно в движение.Ако ще правиш сплит ,трябва малко да почиваш поне.Ако приемем теорията,че локално изгаряне на мазнини е вьзможно,тогава следва,че крьговата тренировка е най-добрия начин за топене на мазнините по цялото тяло:) нали така ?
За 20 минутното правене на корем -ще опитам,обаче не мога да повярвам ,че има човек,който може да се справи с това,особено следващите седмици.Малко вдигаш бьрзо сериите,трябва по-плавничко.Ти след месец трябва по 1 4ас да правиш коремни :)
Айде стига сьм писал глупости,лека. :)
Мнението беше редактирано от kilima7 на 02.03.08 22:07.
казано от kilima7 на 02.03.08, 22:02:
За 20 минутното правене на корем -ще опитам,обаче не мога да повярвам ,че има човек,който може да се справи с това,особено следващите седмици.Малко вдигаш бьрзо сериите,трябва по-плавничко.Ти след месец трябва по 1 4ас да правиш коремни :)
Аз навремето, като бях на 15-16 години, съм правил коремни преси преси по един час, почти без почивка. Събираха се над 500 повторения. Ефекта беше почти никакъв, особенно сравен със загубеното време.
Не знам що се мъчите да откривате отново топлата вода.
COLEMANiak, без да искам да злословнича срещу българските бодибилдинг списания, ще отбележа, че материалите там са преводни, а голяма част от преводачите не са достатъчно компетентни доценти, че да превеждат 100% правилно спортни терминологии и прочие, тъй че напълно възможно е да е възникнало объркване между западния материал и българския му превод.
Що се отнася до съвпадения на материалите, спокойно..всяко българско списание за фитнес ползва преводни материали от едни и същи списания: “Muscle and fitness”, “Flex” или друго. Редактори, автори, издателства и други също си съвпадат :D
Та.. с това отклонение от темата исках да аргументирам защо наистина не трябва да вярваш на Олимпа като малка ученичка на списание “Princess” ;) Но щом виждаш резултати и си си го открил сам за себе си, остава само да стискаме палци ;)
отслабване + маса ? много интересна програма многоооо .... ми .. може да бачка при някой сега нищо не се знае организми най различни така че няма да споря тази програма за един ще е супер за друг няма да е хич няма да му влияе и така ... намерете най-доброто за вас сами ! един умен човек ще отсее най-важното от всичко което е прочел и ще достигне до резултата ..УСПЕХ ! ;)
Мнението беше редактирано от Grisho на 05.03.08 10:57.
маса + загуба на мазнини - възможно ако си на стероиди. Иначе може да си някакъв феномен и да се получи при теб.
Но аз ще ти препоръчам да спестиш експериментите, и да се насочиш към нещо което си е изпробвано - НВД и много кардио (4-5).
Ако си направил мускул, като започнеш да гориш тои ще започне да се показва и ще изглеждаш добре. АКо не си, а си само мазен имаш две възможности: или да отслабнеш сега и после да качваш маса, като качваики ММ ще качиш наи-вероятно и мазнини и пак ще трябва да чистиш, ИЛИ, да потренираш за маса следващите два месеца, и после да си чистиш...