Tук има един момент ...Аз мога да направя много повторения на едно упражнение но те няма да са правилно изпълнени.Ако изпълнявате точната амлитуда на коремните преси и лицеви опори ще се убедите че ще направите много по малко бройки.Особено коремната преса.Аз мога да правя до утре корем нон стоп без никакъв ефект,но това опражнение си има ного стриктен начин на изпълнение и когато го спазвам стигам до 50 докато усетя горене в мускула!Така че отделен е въпроса кокоо броийи ще направите максимум и колко от тях ще са изпълнени качествено
Моята рредовна тренировка за релеф (като изключа тази в залата) беше сутрин обед и вечер по 400 коремни преси
4x50 горна част 4x25 долна част 4x25 страничен корем 8)
[quote author=“K0rl30n3”]Tук има един момент ...Аз мога да направя много повторения на едно упражнение но те няма да са правилно изпълнени.Ако изпълнявате точната амлитуда на коремните преси и лицеви опори ще се убедите че ще направите много по малко бройки.Особено коремната преса.Аз мога да правя до утре корем нон стоп без никакъв ефект,но това опражнение си има ного стриктен начин на изпълнение и когато го спазвам стигам до 50 докато усетя горене в мускула!Така че отделен е въпроса кокоо броийи ще направите максимум и колко от тях ще са изпълнени качествено
Моята рредовна тренировка за релеф (като изключа тази в залата) беше сутрин обед и вечер по 400 коремни преси
4x50 горна част 4x25 долна част 4x25 страничен корем 8)
Как се правят тези 3 части на корема ако мой да дадеш снимка да видя ?
Ми нямам снимки чоек ама не може да не се сещаш :?
горна 4аст се прави от легнала стойка с свити колене ,долна 4аст е от вис дигаш краката или от лег,и косите мускули
с някакъф лост зад врата и се въртиш от кръста ама аз предпочитам пак от вис да ги правя -повдигаш краката ама на една страна
06.03.07
21:45
Коремни преси правех преди 2 по 80 повторения, а лицеви 3 по 30… :oops:
06.03.07
22:55
Коремни преси съм пробвал 3х50 (3 серии по 50 пъти). Лицеви .. около 30-32 и после не мога да стана ;)
150 лицеви и 250 коремни преди 2 години. Тогава свалях килограми и бях спрял тежките тренировки и бях на аеробни упражнения.
казано от Dr.Pressure на 09.02.07, 23:45:
[quote author=“Dancho`”]Който иска да напише тук , че ми е любопитно колко правят и др. :D
Аз правя 120 коремни преси и 65 лицеви опори ;)
Аз лично не виждам смисъл от темата, ама все пак от мен да мине:
лицеви: 5 серии по 20 - без проблем (наведнуж съм правил в даскалото щото ни изпитват ама след 40 дасакала ме спира и вика ” Браво, нема нужда от повече - 6” :lol:
коремни: ами в нас съм правил много, незнам колко ама така може би едно 6-7 минути като времетраене с по-бързи темпове. Ае по-здрави!!!
P.S. По-яка тема щеше верно да е за оная работа ама айде!!! :lol:
и в нащо даскало ако пишеша 6 за лицеви опори....... лицеви 70 коремни не сам са занимавал иначе серии 5x50 или повече кат не ма марзи
Мнението беше редактирано от NRG на 17.05.07 21:58.
18.05.07
10:11
Еми рекорда на лицеви ми е 46 или 48 някъде, но чисто изпълнение. В момента имам проблеми с кръста и не мога да направя повече от 10 от болки.
Коремни - 313 или 331 беше. Ама то лятото след 2-и клас :D
18.05.07
15:26
Коремни на римското кам 120-130, а лицеви 50
Е то всичко е относително.Зависи колко килограма тежи човек.А и не всички ги изплълняват еднакво.Някой просто ся мятат кат луди там и си мислят, че правят нещо.Иначе аз правя 10 чисти лицеви до долу, а за коремните не съм пробвал.Повече от 10 не мога да направя заради лактите и раменете.Мноо са преебани.
18.05.07
16:13
казано от Dan4o1000 на 18.05.07, 15:40:
Е то всичко е относително.Зависи колко килограма тежи човек.А и не всички ги изплълняват еднакво.Някой просто ся мятат кат луди там и си мислят, че правят нещо.Иначе аз правя 10 чисти лицеви до долу, а за коремните не съм пробвал.Повече от 10 не мога да направя заради лактите и раменете.Мноо са преебани.
Значи не изпълняваш пресите както трябва! Коремни преси се правят с корем, не с ръце!
18.05.07
18:07
Всьшност никои от вас не може да направи повече от 50 ЧИСТИ лицеви опори ;-)
казано от twista на 18.05.07, 18:07:
Всьшност никои от вас не може да направи повече от 50 ЧИСТИ лицеви опори ;-)
Защо мислиш така? Аз например мога.
19.05.07
09:13
Лицеви опори - 90
Кремни преси - 450
Мнението беше редактирано от westwoodbs92 на 19.05.07 09:14.
75 лицеви на юмруци(преди година).за нормални незнам......коремни сум праил 214
Аз на лициви и коремни съм зле, но пред мен един фр. показа какво може човешкото тяло с тоз пич заедно тренирахме СанДа. Значи за коремни не знам по колко и как правеше, но на лицеви нормални както се изпълняват за изпитите за полиция, армия и в училищата тоз направо ме шашна. Значи засичахме ги 70 лицеви за 1 минута и това не го е правил само веднъж !!! Рекорда му е 100 лициви за 1 минута и го направи след като реши да взима креатин. Така, че добре се представяте и вие , но я пробвайте за време както той. И накрая да допълна тоя пич правеше лицеви редовно и мн. ядеше овесени ядки.Стероиди не е ползвал, но като се замисля то самата програма си му беше покачваща хормоните - клек, мъртва тяга, два вида лицеви опори, лежанка( импровизираше у тях си), и там др. упражнения вече не помня к’в0 правеше рамото отпред и зад врат с щанга и др... бицепс с щанга и дъмбели. Другото си е к’вото правихме на кикбокса.
казано от Dancho` на 17.02.07, 11:40:
[quote author=“lex cazinsky”]преди някой да се възгордее много от резултатите си: http://www.recordholders.org/en/list/pushups.html
one-armed, 10 minutes: 546; Doug Pruden (CAN), 30 July 2003 at the Body Quest Health Club Edmonton
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
То на англииски батка ако може да го преведеш го пиши тука :D
Пише, че този канадец Doug Pruden е направил на една ръка за 10 мин- 546 лицеви опори
114 лицеви опори и 175 коремни преси :) btw съм на 14 години
Мнението беше редактирано от Dancho` на 02.03.08 15:45.
и аз ше сподела постижения.....начи коремни съм праил макс 200…а лицеви 75 на кокалчета обаче......някои спомена нещо и за лицеви на една ръка та един ден глеах роки и нещо се амбицирах и почнах да се пробвам тааа стигнах до 27 на една ръка:)
Мнението беше редактирано от pitonia на 28.02.08 12:49.
28.02.08
14:06
аз сам на 13 години и мога да правя най-много 100 коремни преси а лицеви опори наи много 30 ;)
28.02.08
14:15
Сега не съм във форма но 90 опори ще докарам...Преди правех над 100 а преси нямам представа ;-P
29.02.08
20:34
Всичко е прекалено относително и строго индивидуално!! - повече от ясно е, че не ти трябват някакви неземни трицифрени числа- важното е да усещаш как мускулите ти работят и се стремиш максимално да ги изолираш като правиш коремни/лицеви.
-за коремните лично съм твърдо, че не трябва повече от 30 повторения! смятам, че трябва да си комбинираш 4-5 вида упражнения за преса в домашни условия с по 20-30 повт., прави ги три пъти седмично и си на шест! ... лесно ти е? ами забави интензивността при изпълнение, точни и плавни движения до толкова, че да усещаш болката в корема-
- лицеви - ами горе-долу същото се отнася... комбинирай различни лицеви упори!
Ако всичко горе успееш с времето да постигнеш и искаш по-голямо натоварване - не дигай бройката, а слагай тежест!
дано съм бил полезен.. :)
29.02.08
23:26
45 лицеви при 74 кг лично тегло.
10 лицеви на една ръка.
Аз обичам да пробвам колко мога , но защо ли точно макс. коремни и лицеви не съм пробвал нз, пък за книгата на Гинес в БГ има толкова таланти ,че лошо може да им стане на комисията от Гинес
01.03.08
21:01
Коремните преси не съм ги броял но лицевите опори прая по 50 на 1 път :)
02.03.08
10:26
1х65 лицеви и 1х150 коремни(и двете обаче с абсолютно чисто изпълнение).
02.03.08
11:12
казано от zoben_pitbul на 02.03.08, 10:26:
1х65 лицеви и 1х150 коремни(и двете обаче с абсолютно чисто изпълнение).
За лицевите съм съгласен,обаче ако при коремните преси изолираш правите коремни мускули никога няма да стигнеш и 100.Просто чисто,нечисто,коремните преси,така както ги правим са лесно упражнение.
02.03.08
15:00
НА 13 години съм лицеви опори на юмруци ги правя 50 а на длани мога и повече.Коремните ги правя 250.
02.03.08
20:30
Първо на първо изолация няма-всички мускули на корема работят едновременно,само донякъде можеш да наблегнеш на правите или косите ;-) Второ,казвайки чисто изпълнение какво визирам аз-краката са опрени някъде,отпускам със средно темпо докато долната част на гърба докосне(но не се опре!) пода,след което вдигам пак със средна бързина докато не застана под лек ъгъл(горе пак да не съм напълно изправен,защото пак почиват един вид мускулите).Клипче не мога да направя,защото нямам камера,нито имам телефон,който има камера,но поне не поствам някакви глупости от сорта на 5000 коремни и 1000 лицеви.
02.03.08
21:19
казано от zoben_pitbul на 02.03.08, 20:30:
Първо на първо изолация няма-всички мускули на корема работят едновременно,само донякъде можеш да наблегнеш на правите или косите ;-) Второ,казвайки чисто изпълнение какво визирам аз-краката са опрени някъде,отпускам със средно темпо докато долната част на гърба докосне(но не се опре!) пода,след което вдигам пак със средна бързина докато не застана под лек ъгъл(горе пак да не съм напълно изправен,защото пак почиват един вид мускулите).Клипче не мога да направя,защото нямам камера,нито имам телефон,който има камера,но поне не поствам някакви глупости от сорта на 5000 коремни и 1000 лицеви.
Изолация винаги може да има.Стягаш сфинктера (задника) издишаш си въздуха,караш някой да бута краката ти към теб,а ти се стремиш да буташ към него и така правиш коремните преси.10 пъти по-трудни са.
казано от flame1 на 29.02.08, 20:34:
Всичко е прекалено относително и строго индивидуално!! - повече от ясно е, че не ти трябват някакви неземни трицифрени числа- важното е да усещаш как мускулите ти работят и се стремиш максимално да ги изолираш като правиш коремни/лицеви.
-за коремните лично съм твърдо, че не трябва повече от 30 повторения! смятам, че трябва да си комбинираш 4-5 вида упражнения за преса в домашни условия с по 20-30 повт., прави ги три пъти седмично и си на шест! ... лесно ти е? ами забави интензивността при изпълнение, точни и плавни движения до толкова, че да усещаш болката в корема-
- лицеви - ами горе-долу същото се отнася... комбинирай различни лицеви упори!
Ако всичко горе успееш с времето да постигнеш и искаш по-голямо натоварване - не дигай бройката, а слагай тежест!
дано съм бил полезен.. :)
Абсолютно сьм сьгласен.Всичко зависи от начин на изпьлнение ;) Пускай ти по 10 секунди до земята и след това рязко нагоре и упряжнението става сьвсем различно...
03.03.08
09:38
Към DeadManWalking-а според това,което описваш ти ли е стандартна коремна преса?Защото аз не мисля,че е!То е ясно,че винаги можеш да направиш едно пруажнение по-трудно,но тук говорим именно за СТАНДАРТНИ КОРЕМНИ ПРЕСИ,или поне аз казвам колко мога да направя аз от тях ;-) Давам ти пример-как може да се направи мъртвата тяга със сгънати крака много по-трудна:слагаш подложка под краката(някои по принцип си слагат за мъртвата с прави крака,но става и за този вид) и хващаш щангата много широко-като за олимпийско изхвърляне.Но въпреки това в трибоя тягата си се прави с по-тесен хват и без подложки-просто това е състезателната дисциплина и толкова.
03.03.08
10:21
казано от zoben_pitbul на 03.03.08, 09:38:
Към DeadManWalking-а според това,което описваш ти ли е стандартна коремна преса?Защото аз не мисля,че е!То е ясно,че винаги можеш да направиш едно пруажнение по-трудно,но тук говорим именно за СТАНДАРТНИ КОРЕМНИ ПРЕСИ,или поне аз казвам колко мога да направя аз от тях ;-) Давам ти пример-как може да се направи мъртвата тяга със сгънати крака много по-трудна:слагаш подложка под краката(някои по принцип си слагат за мъртвата с прави крака,но става и за този вид) и хващаш щангата много широко-като за олимпийско изхвърляне.Но въпреки това в трибоя тягата си се прави с по-тесен хват и без подложки-просто това е състезателната дисциплина и толкова.
Ако “стандартната коремна преса” е използване на hip flexor-ите и половинчато съкращаване на коремните мускули,то това е едно много лесно и същевременно неефективно упражнение.
лицеви 40-50
коремни преси(само от обратен наклон) правя по 30 (като след 20-тата пари невероятно много) мога и още,но болката е твърде силна и спирам
Мнението беше редактирано от QcK на 03.03.08 12:44.